Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Tornen a comissaria els 5 mossos de les Corts suspesos de sou i feina per maltractaments
16 gen 2008
oder press :::: www.lamalla.net

Tornen a comissaria els cinc Mossos de les Corts suspesos de sou i feina per maltractaments
Els cincs agents dels Mossos d'Esquadra de la Comissaria de les Corts que van ser suspesos de sou i fenia, acusats de presumptes maltractaments a detinguts, han tornat avui a la feina. Els agents s'han reincorporat, segons ha fet públic la direcció General de Policia, a la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona. Aquesta reincorporació a la feina, ha informat el Departament d'Interior, en cap cas atura el procediment judicial que dos jutjats de Barcelona instrueixen contra els cinc Mossos d'Esquadra, que segueixen imputats i que hauran de respondre de les acusacions davant els jutjats.
La direcció general de la Policia els ha aixecat la suspensió cautelar d'ocupació i sou que els va imposar fa nou mesos passat perquè, segons ha explicat Interior, la llei estableix que la legislació, una suspensió cautelar no pot convertir-se en una sanció efectiva, ni pot ser indefinida ni allargar-se en el temps.


Els agents -un caporal, dos agents i dos agents en pràctiques- van ser gravats per càmeres secretes instal·lades per la divisió d'Assumptes Interns dels Mossos arran de l'increment de denúncies i sospites de mals tractes a
alguns detinguts a la comissaria central de Barcelona, a Les Corts. Els maltractaments van ser enregistrats per càmeres secretes instal·lades a la sala d'interrogatori.

Quan finalitzi la instrucció judicial i hi hagi una sentència en ferm, la direcció general de Policia resoldrà l'expedient disciplinari obert contra els agents, sempre vinculat al resultat de la sentència judicial.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa