Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
Despengen la bandera espanyola de la seu del Departament d’Educació de les Terres de l’Ebre
02 gen 2008
La passada nit del 28 de desembre un grup d'estudiants de les Terres de l'Ebre han decidit prendre la paraula i retirar la bandera espanyola de l'edifici del Departament d'Educació de les Terres de l'Ebre.
Despengen la bandera espanyola de la seu del Departament d’Educació de les Terres de l’Ebre
Secundària, 28-12-2007

La passada nit del 28 de desembre un grup d'estudiants de les Terres de l'Ebre han decidit prendre la paraula i retirar la bandera espanyola de l'edifici del Departament d'Educació de les Terres de l'Ebre. En el seu comunicat, el grup d'estudiants fa les següents valoracions:

Aquesta bandera espanyola, és una mostra de la feina que ha fet el departament d'Ensenyament; que seguint les directrius del PSOE ha intentat augmentar les dosis d'espanyolisme presents al nostre sistema educatiu, com la tercera hora de Castellà a primària que no serà obligatòria, però tal com indica literalment l'esborrany d'instruccions d'inici de curs fet públic, "els centres podran impartir continguts d'àrees no lingüístiques en castellà o en una llengua estrangera".

Nosaltres reclamem la capacitat dels representants elegits en els territoris de parla catalana de poder decidir, sense invasions competencials de l’Estat, tot allò que afecta els horaris i currículums en l’aprenentatge de llengües;
Reclamen també al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya el compliment integral del model d’escola catalana, tant en l’educació infantil com en l’educació primària i secundària. Cal recordar però, que no és només el PSOE, ja que la seva política no seria possible sense l'ajuda dels seus socis de govern ICV i ERC, o l'ajuda del PP i la passivitat de CiU.

Volem remarcar també que aquesta acció ha estat realitzada dins la campanya “300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència�, ja que el col•lectiu d'estudiants considera que el seu ensenyament ha de ser en català i per tant, no es senten identificats amb la bandera de l'Estat Espanyol.

En definitiva, nosaltres com a estudiants volem un ensenyament en un marc educatiu català en tots els seus aspectes. Volem assignatures amb un marc nacional, que ens ensenyen la geografia, la història, la demografia... dels Països Catalans, sense fronteres absurdes d'autonomies ni estats estrangers.

-----Extret del web del Sepc-----
Mira també:
http://www.sepc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Despengen la bandera espanyola de la seu del Departament d’Educació de les Terres de l’Ebre
02 gen 2008
A El Punt va sortir publicada aquesta notícia


       
   

| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |    
   
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb |     dimecres, 2 de gener de 2008
   


diumenge, 30 de desembre de 2007
>
Uns estudiants retiren la bandera espanyola de la seu d'Educació a l'Ebre



JAVI BUERA. Tortosa

+ A la tarda, la bandera encara no s'havia reposat. / Foto: J.B.

Un grup d'estudiants van retirar la nit de divendres la bandera espanyola de l'edifici del Departament d'Educació de les Terres de l'Ebre, a Tortosa, com a mostra del seu descontentament amb la feina d'Educació.

Els estudiants acusen el departament de seguir les directrius del PSOE i «augmentar la dosi d'espanyolisme» que hi ha al sistema educatiu català. Amb l'acció, els estudiants van reclamar la capacitat dels representants elegits als territoris de parla catalana «de poder decidir, sense invasions de competències de l'Estat, tot allò que afecta els horaris i currículums en l'aprenentatge de llengües».

En un manifest, els estudiants van afirmar que la seva queixa no va dirigida només al PSOE, que és ajudat «pels socis de govern, ICV i ERC; pel PP i per la passivitat de CiU». En el comunicat, també afirmen que els estudiants volen un ensenyament «en un marc nacional, que ensenyi la geografia, història i demografia dels Països Catalans, sense fronteres absurdes d'autonomies ni estats estrangers».

L'acció s'emmarca dins de la campanya 300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència.
---------------------------------------------

Seguiu lluitant!!!
Re: Despengen la bandera espanyola de la seu del Departament d’Educació de les Terres de l’Ebre
02 gen 2008
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2682479
Re: Despengen la bandera espanyola de la seu del Departament d’Educació de les Terres de l’Ebre
02 gen 2008
Vola la bandera espanyola a la seu del Departament d'Educació de Tortosa     PDF     a/e
Fora la bandera espanyola!El passat 28 de desembre un grup d’estudiants retiraren la bandera espanyola de la seu tortosina dels Serveis Territorials del Departament d’Educació. Els i les estudiants de les Terres de l’Ebre que han reivindicat l’acció, han fet un seguit de valoracions que es reprodueixen a la plana web del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).




En aquest, el grup d’estudiants, que circumscriuen la seva acció de denúncia en el marc de la campanya 300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència, critiquen la política educativa desenvolupada per part d’aquesta conselleria principatina, com per exemple l’establiment de la tercera hora de llengua castellana i reclamen “un ensenyament en un marc educatiu català en tots els seus aspectes�. Al seu entendre, la bandera espanyola que onejava a Tortosa esdevé un símbol d’un sistema educatiu que no respon als interessos de la societat catalana.

Finalment, els i les autors d’aquesta acció aprofiten per a demanar “assignatures en un marc nacional, que ens ensenyen la geografia, la història, la demografia... dels Països Catalans, sense fronteres absurdes d'autonomies ni estats estrangers".
Re: Despengen la bandera espanyola de la seu del Departament d’Educació de les Terres de l’Ebre
03 gen 2008
OOOOOOhhhhh com tremola Egpaña perquè 4 ninyatos s'han emportat un drap de colors.

Ja que estavau podria haver-les cremat totes.
Re: Despengen la bandera espanyola de la seu del Departament d’Educació de les Terres de l’Ebre
03 gen 2008
si tan els fotes, no hi haruria cap llei k ho prohibigues.....

També t'haguessen pogut cremar a tu

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more