Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Comunicat de la Coordinadora Contra Abusos de Poder
25 des 2007
LA COORDINADORA CONTRA ABUSOS DE PODER DE BARCELONA MANIFESTA:
  
El més profund REBUIG a PATRICIO PALLARÈS BAYONA.
 
Una companya dels moviment socials de Barcelona ha patit un intent de violació. L’agressor és el Patricio Pallarès Bayona que, abans d’aquests fets havia estat ajudat solidàriament per nosaltres mateixes. En Patricio ha estat pres uns 17 anys de la seva vida, des del 2003 algunes persones de la CCAP li han ofert el seu suport a nivell jurídic, econòmic i moral.
A l’estiu del 2005 arriben els seus antecedents penals ha través del jutjat, on veiem que l’any 1990 va ser condemnat per violació. Se li demanen explicacions perquè ell ho havia ocultat i, ell ho justifica dient que era molt jove, que no tenia recursos econòmics i que l’havien contractat per apallissar-la…
Es trenca la comunicació amb el grup de suport i l’advocat renuncia a la seva defensa (octubre 2005).
Passa el temps i el febrer del 2006 el Patricio surt de la presó i es posa en contacte amb alguns membres de la CCAP i és aquí quan comencen les nostres errades: se li dona la confiança que no mereix i, acceptem la seva relació, la seva assistència a algunes assemblees de la CCAP, i se’l presenta a gent amiga per facilitar-li la seva integració.
En Patricio és una persona drogodependent, que ha passat molts anys a la presó i que ha patit abusos per part de les institucions penitenciàries; ell s’ha rebelat i s’ha enfrontat a aquests abusos amb el suport de la CCAP.
Però ell també ha utilitzat el seu estatus d’ex pres en lluita per abusar i sotmetre emocionalment a aquestes persones que l’han ajudat a formar part del nostre entorn i de les nostres vides.
 
La CCAP demana disculpes primer de tot a la companya agredida, i també a la gent que l’ha conegut i als moviments socials, per haver donat suport a un agressor i no haver fet pública la informació que algunes persones de la CCAP tenien. De manera que s’ha contribuit ha provocar un engany tràgic.
Finalment ens interessa deixar constància com a col·lectiu de que ens reafirmem en la nostra voluntat de no donar cap tipus de suport a cap violador ni a cap agressor, ni dins ni fora de la presó. 
 
Barcelona 19 de desembre 2007  
------------ ----------- -----------

LA COORDINADORA CONTRA ABUSOS DE PODER DE BARCELONA MANIFIESTA:

El RECHAZO más profundo a PATRICIO PALLARÈS BAYONA.
 
Una compañera de los movimiento sociales de Barcelona ha sufrido un intento de violación. El agresore es Patricio Pallarès Bayona que, antes de estos hechos había recibido apoyo solidario por nosotr@s mism@s. Patricio ha estado preso 17 años de su vida, desde el 2003 algunas personas de la CCAP le han ofrecido su apoyo a nivel jurídico, económico y moral.
En el verano del 2005 llegan sus antecedentes penales ha través del juzgado, donde vemos que el año 1990 fue condenado por violación. Se le piden explicaciones porque él lo había ocultado y, él lo justifica diciendo que era en edad temprana, que no tenía recursos económicos y que le habían contratado para darle una paliza…
Se rompe la comunicación con el grupo de apoyo y el abogado renuncia a su defensa (octubre 2005).
Pasa el tiempo y el febrero del 2006 Patricio sale de la prisión y se pone en contacto con algunos miembros de la CCAP y es aquí cuando empiezan nuestros errores: se le da la confianza que no merece y, aceptamos su relación, su asistencia a algunas asambleas de la CCAP, y se le presenta a gente amiga para facilitarle su integración.
Patricio es una persona drogodependiente, que ha pasado muchos años en la prisión y que ha sufrido abusos por parte de las instituciones penitenciarias; él s’ha *rebelat y se ha enfrentado a estos abusos con el apoyo de la CCAP.
Pero él también ha utilizado su estatus de ex preso en lucha para abusar y someter emocionalmente a estas personas que le han ayudado a formar parte de nuestro entorno y de nuestras vidas.
 
La CCAP pide disculpas antes que nada a la compañera agredida, y también a la gente que le ha conocido y a los movimientos sociales, por haber apoyado a un agresor y no haber hecho pública la información que algunas personas de la CCAP tenían. De forma que se ha contribuido ha provocar un trágico engaño.
Finalmente nos interesa dejar constancia como colectivo de que nos reafirmamos en nuestra voluntad de no dar ningún tipo de apoyo a ningún violador ni a ningún agresor, ni dentro ni fuera de la prisión. 
 
Barcelona 19 de diciembre 2007

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de la Coordinadora Contra Abusos de Poder
25 des 2007
molt bé!

una de les millors respostes dins lo complicat de la situació és fer-li el buit social a aquest paio. ni agua!!
Re: Comunicat de la Coordinadora Contra Abusos de Poder
25 des 2007
A buenas horas, mangas verdes. Hi ha gent que se l'ha endut de festa i de passeig i no tenia ni idea dels seus antecedents, quan gent de la CCAP si que els sabia.

Tampoc estic dient que s'estigmatitzi una persona per quelcom que va fer (o no, nosaltres no ho sabem) fa vint anys, i tot i saber-ho la gent que tenia tracte amb ell potser l'hagues seguit tenint, pero home, amb coneixement de causa.
Re: Comunicat de la Coordinadora Contra Abusos de Poder
26 des 2007
No s'està parlant d'algú que roba per menjar, que la societat l'ha obligat a defensar-se i roba com a autodefensa. Es tracta d'un violador, un agressor i del que hagi fet després en són igual de culpables l'individu que la CCAP per no comentar el que sabien i ajudar a que es relacioni un individu així.

Contra violació castració, cap agressió sense resposta. A vegades semblem pasarells els moviments socials.
Sindicato Sindicat