Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
El conductors d’Autobusos fan una crida a la gent de Barcelona i rodalies a fer una vaga d’usuaris/es coincidint amb la vaga d’Autobusos
12 des 2007
El conductors d’Autobusos fan responsable
de la pujada dels preus del transport públic al desmesurat nombre des directius i els sous d’aquests

Els treballadors/es fan una crida a la gent
de Barcelona i rodalies a fer una vaga d’usuaris/es coincidint amb la vaga d’Autobusos
comitededescansospujada.pdf
comitededescansospujada.pdf (71,16 KiB)
CRIDA DELS CONDUCTORS/ES D’AUTOBUSOS DE TMB A LA GENT DE BARCELONA I RODALIES

Un any més, els preus del transport públic pugen en completa desproporció al sou dels treballadors i treballadores de Barcelona i rodalies. Aquesta situació és encara més agravant si es compara els preus del transport públic de Barcelona amb el d’altres ciutats de l’estat.
A més, aquests preus abusius xoquen frontalment amb el discurs oficial e hipòcrita de l’Ajuntament de Barcelona d’utilitzar el transport públic.

Els conductors/es d’autobusos de TMB portem anys denunciant públicament el desmesurat nombre de directius que té aquesta empresa pública. L’any 2005, Autobusos de TMB tenia un 6% de la plantilla com a equip directiu. Això volia dir 1 directiu per cada 15 treballadors.

Apart dels seus sous, els conductors/es de TMB també hem denunciat públicament les multimillonàries pensions d’aquest directius quan es jubilan.
Francisco Bellver, nº d’empleat 10.679 d’autobusos i 4.178 de metro, fins que es va jubilar va ser Director de finances de TMB. Només a Autobusos de TMB el seu sou era de 82.985 euros anuals (13.807.542 Ptes.). Això sense comptar el seu sou a Metro de TMB. El capital que ha cobrat o pot cobrar del Pla de pensions de TB puja a 522.142 euros.
Josep Mª Satorres, nº d’empleat 10.795 d’autobusos i 5.118 de metro, ha ocupat el lloc de Director de la xarxa d’autobusos fins a jubilar-se. El seu sou era de 74.293 euros (12.361.390 Pts) al que naturalment hi havia que sumar el que tenia del Metro. Ha cobrat o pot cobrar del pla de pensiones de TB la suma de 386.997 euros.

Per tots aquests motius, el col•lectiu de conductors d’autobusos de TMB fa una crida a tota la gent de Barcelona i rodalies a fer una vaga d’usuaris de Bus i Metro, com les que es van realitzar als anys 50 per la pujada de tarifes del tramvia, coincidint amb la vages d’autobusos convocades pels dies 21, 22, 23 i 24 de desembre i 2, 3 i 4 de gener.

TREBALLADORS/ES i USUARIS/ES UNITS PER UN TRANSPORT PÚBLIC i DE QÜALITAT DE VERITAT

Per qualsevol dubte, podeu contactar a comitedescansos ARROBA gmail.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El conductors d’Autobusos fan una crida a la gent de Barcelona i rodalies a fer una vaga d’usuaris/es coincidint amb la vaga d’Autobusos
12 des 2007
�nimo a los trabajadores de TMB! A por los dos días de descanso continuados!!

Seguro que una vez lo hayáis conseguido, no os detendréis y seguiréis luchando para conseguir una reducción en el precio de los billetes!!

Estoy convencido de ello, de lo contrario sería muy hipócrita hablar de las huelgas de los años 50 si luego no hiciérais nada por las tarifas abusivas, no?
Re: El conductors d’Autobusos fan una crida a la gent de Barcelona i rodalies a fer una vaga d’usuaris/es coincidint amb la vaga d’Autobusos
12 des 2007
et recordo que la vaga d'usuaris/es dels anys 50 eren basicament que la gent no agafava el tramvia.
Re: El conductors d’Autobusos fan una crida a la gent de Barcelona i rodalies a fer una vaga d’usuaris/es coincidint amb la vaga d’Autobusos
12 des 2007
no agafaven el tramvia i anaven caminant, en bicicleta, etc.
igualment, quan haguem guanyat la lluita pels dos dies, tranquil, que hi hauràn conductors/es que seguirem lluitan per canviar l'estat de les coses...
Sindicat Terrassa