Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: pobles i cultures vs poder i estats
Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
PER UN PROJECTE RUPTURISTA DE LES CUP (EN DEFENSA DEL« MUNICIPALISME »)

Per Jaume Soler, membre de la CUP de Terrassa

Mâ hi he rumiat molt abans de fer aquest article. Fonamentalment perquè no crec que sigui bo fer de manera pública debats que haurien de fer-se a porta tancada, si més no de moment.

Malauradament, però, diversos articles i cròniques han iniciat el debat i considero que en aquests no sâhan exposat totes les posicions en discussió. Tampoc la majoria dâexposicions sâhan fet respectant els termes del debat ni han reflectit els veritables posicionaments polítics de lâaltre.

Com deia, no crec que sigui correcte de fer obertament un debat sobre la línia estratègica de les o la CUP (com vulgueu), però és evident que aquest ha acabat sortint a la llum. I ha sortit i sâha fet públic malgrat que hi ha hagut qui no ha volgut que aquest es conduís a nivell intern. Fins i tot es podria dir que qui lâha negat a nivell intern sovint lâestà impulsant ara a nivell públic. Iniciat el debat, per tant, és legítim que els i les qui ens considerem que seâns han plantejat crítiques ens en defensem i exposem els nostres posicionaments.

âMUNICIPALISTESâ? vs âELECTORALISTESâ??

Cal començar lamentant que sâhagi argumentat en base a suposats âbàndolsâ? (no mâagrada gens el terme). En primer lloc, perquè el debat no és entre dos bàndols, sinó que estem parlant de posicionaments diferents, molt plurals, al si de les CUP, i que no es pot posar, com ja sâha dit per ventura en algun article, a tothom dins dâun o altre sector. Tampoc, i això és molt important, no es tracta de âmunicipalistesâ? versusâelectoralistesâ? o semblants. Els termes són dolents en els dos casos i usar-los no farà altra cosa que aprofundir en la desconfiança i allunyar-nos del debat real, serè i constructiu. Així, el plantejament del debat és doblement equivocat, primer perquè es planteja en base a bàndols, on tothom estaria alineat en lâun o lâaltre, però també perquè als partidaris delâmunicipalismeâ? (com és el meu cas, tot i que preferiria un altre terme) seâns atribueixen posicions i plantejaments que no es corresponen amb allò que realment defensem. Ãs el cas dels arguments que venen a defensar que si apostem pel âmunicipalismeâ? una CUP només es pot posicionar sobre tiquets de bus, Centres dâAtenció Primària i poca cosa més. Això és radicalment fals i, tot siguit dit en la seva justa mesura, un argument molt barroer i tergiversador. Sembla que més que voler fer un debat seriós es vol guanyar un debat a qualsevol preu i no pas contraposar arguments.

QUÃ DEFENSEM DES DEL âMUNICIPALISMEâ??

Qui defensem que les CUP sâhan de centrar actualment en la feina municipal no neguem que poden tenir actualment posicionaments en afers dâabast nacional, ni que puguin esdevenir en el futur una organització que representi a nivell públic lâEsquerra Independentista. La temporalitat explica en bona mesura les diferències. Hi ha també, però, un projecte polític diferent al darrere, i sobretot una cultura política diferent.

En tot projecte polític pensar les passes a fer i actuar en base a una visió en el temps és molt important, vital diria, per a la viabilitat i èxit final del projecte. Ãs vital perquè ajuda a no confondreâs i saber on ens trobem en cada moment i, per tant, no pretendre allargar més el braç que la màniga. Això també és vital per a evitar possibles frustracions en la militància obrint expectatives que no són certes. Ãs sobre aquesta concepció dinàmica de la realitat que fem la proposta âmunicipalistaâ?. No reivindiquem,per tant, el âmunicipalismeâ? com un treball estríctament al municipi. El terme és prou dolent com per a confondre i semblar suggerir un localisme autista. No és el cas, i les crítiques que sâhan rebut són conscients dâaixò. Malgrat tot, aquestes crítiques han volgut anar més enllà del legítim debat polític entre posicions diferents, per a caure en el camí de les mitges veritats i la tergiversació en la cerca de la derrota política per mitjà de la confusió. Es tracta, en canvi, de reivindicar el treball al municipi en el camí de construir un veritable movimentdâalliberament nacional, per tant, no limitat al municipi però si de moment pivotant-hi.

I la construcció dâun moviment realment rupturista no sempre passa pel âcom més quantitat millorâ? i âcom més ràpid millorâ?. El més fàcil seria abanderar-se en lâexcitació i el creixement ràpid, en dir que sí a tot, i no pensar en les conseqüències. El nostre, segur, no és el camí més fàcil, però no per això lâabandonarem. Contràriament, creiem que cal pensar el perquè de les nostres actuacions i no pensar-nos que per més que desitgem anar ràpid la realitat canviarà.
No podem pretendre tenir un projecte quasi acabat ja que construir un projecte polític capaç dâenfrontar-se als estats espanyol i francès no és gens fàcil ni vol presses, per més que ens dolgui. No és més patriota qui vol córrer més. Es tracta, en definitiva, de no deixar tampoc en el camí cap moviment social ni col.lectiu popular per no considerar-los necessaris ni vàlids per a la âpolítica seriosaâ?, fet que si no es vigila hi ha un cert risc que pugui passar. Cal, per resumir-ho, ser conscients que no es tracta dâengreixar unes sigles sinó de fer créixer el projecte harmònicament a nivell quantitatiu però també qualitatiu, fent passes segures, amb conscens, formant militants revolucionaris i revolucionàries, essent conscients que no es pot reduir tot al treball públic i en institucions, sinó que cal observar cert treball fora de la legalitat, entre dâaltres aspectes.

Es tracta, dâalguna manera, de no pretendre ni voler fer com els partits del sistema. No podem precipitar-nos i voler sortir molt per la televisió, anar als debats dels mitjans burgesos, participar en grans manifestacionsper a poder-nos comparar amb no se sap qui, etc, com si fóssim un projecte acabat o pretendre que determinades actuacions no tenen conseqüències. Això pot portar a molts llocs, però difícilment a la construcció de cap veritable contrapoder popular.
Defensar actualment el âmunicipalismeâ? no és frenar el creixement ni voler-se limitar a cap camp dâactuació. Ãs tracta, en tot cas, dâun difícil i necessari exercici de defugir temptacions, exercici que només algú amb mala fe pot pensar que és per âsectarismeâ? o semblant. Ans al contrari: si diem que volem fer passes sòlides i amb cohesió interna és precisament perquè volem que les CUP arribin a bon port i perquè creiem en el projecte.

La concepció âmunicipalistaâ?, per a la fase actual en què ens trobem, no vol dir tampoc que les CUP hagin de ser una sectorial. Aquest és també un punt essencial. No es contempla, en tot cas, el terme âsectorialâ? en el sentit que se li ha volgut atribuir, amb les connotacions de quelcom subordinat i âflorerâ? de les quals sâha acompanyat el terme. Qui pretenem crear un moviment polític més enllà dâunes sigles creiem, 1) que lâEsquerra Independentista és avui dia un conjunt de col.lectius (Casals, assemblees, etc) i organitzacions (sectorials o no), i 2) que aquest moviment polític el fem entre totes. Aquest segon punt és molt important. Que el moviment el fem entre totes vol dir, fonamentalment, que ningú és menys que algú altre i, per tant,que tampoc ningú és més que ningú altre, sinó que tothom hi compta i cal que ens coordinem. Proposem, en definitiva, un moviment en que tothom pugui dir en peu dâigualitat i en iguals condicions el que pensa i el que creu que sâha defer com a moviment. Si algú vol entrar en un debat de termes, és legítim, però això ni és útil ni ens ajuda en avançar cap a on volem anar. I això no planteja cap problema de âsopa de lletresâ?. Que lâEsquerra Independentista sigui plural i existeixin diferents organitzacions no és un problema, és una realitat. I aquesta realitat no es superarà posant-hi un sol nom, ni amb dèries per crear unaâmarcaâ?. El que, de fet, ens ha de preocupar és que darrera dâuna sopa de lletres o dâun sol nom hi hagi un únic i compartit projecte polític. I si realment hi ha un projecte polític compartit, la resta no ha de suposar cap problema greu. Però com deia al principi, no tothom està disposat a parlar de manera franca i oberta de projectes polítics, sinó que de vegades sembla que interessi més amagar certs debats.

Per acabar, crec que pot resultar també interessant remarcar que des del âmunicipalismeâ? tampoc no es defensa un menor grau dâorganització. Es tracta, senzillament, dâorganitzar-nos i avançar en lâestructuració del treball de les CUP dâuna manera diferent, superant tuteles i esquemes clàssics, excessivament rígids.

Jo, com dâaltres, també porto molts anys militant a lâEI. I és precisament per la meva modesta experiència que no vull que a la primera ocasió en que el moviment comença a redreçar-se (no està redreçat, només som a les beceroles, cal tenir-ho en compte) això es pugui perdre. Cal, per això, que recuperem el debat intern i les formes, per a centrar-nos en treballar en allò que fins ara ens ha permès arribar on som i a partir dâaquí anar més enllà.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
Et contradius tu mateix...
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
Hem sembla molt senzill posar simplement,"et contradius tu mateix", i no posar res més......potser per adonarme del q dius necessitaria q hem diguessis en quins punts l'autor de l'article es contradiu, i q donguessis la teva opinio sobre el mateix.....si no dius res mes q el q has posat, per mi no deixes de ser tant sols un provocador, un troll, un madero, o algú q vol enmerdar un proces de reflexio.....res mes....salut!!!!
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
em sembla que ja, és contradiu a si mateix quan intenta dir que l'autor es contradiu, ja que sembla ser que no ha entés l'article i per tant ha entrat de plé en la seva mateixa contradicció.
En resum, sembla com si un imbècil, hagués intentat llegir un article i de la necessitat de criticar-lo, hagui preferit la demagògia fàcil que l'argumentari difícil, però bé, que pots esperar d'un imbècil?
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
Primer de tot, pel que ja ha aprofitat per insultar i desqualificar, dir-te, company, que si no tens cap més argument que insultar, no cal que escriguis cap comentari, no fa falta que demostris a tothom quin nivell de dialèctica tens.

Pel que fa al text, primer de tot dir que em sembla més un escrit per intoxicar que no per generar debat. M'explico, dius que aquests debats no s'han de fer de forma pública, però per altra banda tu el toques públicament, no sé si respon a un afany de protagonisme. Per altra banda, parles d'articles i textos públics que m'agradaria veure, i especules sobre que hi ha gent dins la CUP que ha tret el debat públicament mentre el negava internament, és quelcom que també em té encuriosit...

Per altra banda, no sé si per donar més credibilitat al que dius o per pur, altre cop, afany de protagonisme, parles com si representessis algú, com si el que escrius no només ho compartissis tu. Em sembla molt agoserat parlar per algú més tenint en compte el que dius i els plantejaments que exposes.

No sé company, jo m'ho faria mirar, per sort, algú mínimament implicat a la CUP s'adonarà que aquest escrit es fonamenta sobre mentides.

Que visqui la CUP.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
No sé si hi ha gent que vol anar molt ràpid, però el que si sé ès que portem 20 anys per crear quelcom aglutinador...
endavant amb les CUP!
Salut!
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
Bon text, cal que totes i tots tinguem clar que volem que siguin les CUPs per no caure en derives oportunistes. Des de la base construïm el moviment!
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
Me sembla prou interessant la postura exposada a l'article.

M'agradaria que la resta de posicions també es fecin públiques. Seria una altra mostra que les Cups són diferents.

Estic totalment d'acord amb el que esdiu a l'article: pens que cal anar passa a passa, `però sense aturar-se...

SALUT I FORÇA!
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
Jo també crec que es contradiu de cap a peus (si se'm permet expressar aquesta opinió)

I sincerament, no explica què és el "municipalisme" ni jo tampoc ho sé. Aquest nou -isme no entra en el meu lexicó com una ideologia o un corrent. I s'escolta molt, darrerament.

UN PARÀGRAF AMB DIVERSES CONTRADICCIONS (O JOC DE LLADREMANERS):
"Com deia, no crec que sigui correcte de fer obertament un debat sobre la línia estratègica de les o la CUP (com vulgueu), però és evident que aquest ha acabat sortint a la llum. I ha sortit i s’ha fet públic malgrat que hi ha hagut qui no ha volgut que aquest es conduís a nivell intern. Fins i tot es podria dir que qui l’ha negat a nivell intern sovint l’està impulsant ara a nivell públic. Iniciat el debat, per tant, és legítim que els i les qui ens considerem que se’ns han plantejat crítiques ens en defensem i exposem els nostres posicionaments."

-"No és correcte fer un debat públic", però el fa.

- "És evident que ha acabat sortint a la llum": és ell qui ho ha fet evident

-"...hi ha hagut qui no ha volgut que aquest es conduís a nivell intern". No sé de qui parla, perquè en sóc aliè, però la seva lògica és que, si no vols que parlem dels nostres draps bruts de parella els faré públics jo. Com l'home gelós.

-"Fins i tot es podria dir que qui l’ha negat a nivell intern sovint l’està impulsant ara a nivell públic...": l'entelèquia portada a la pràctica. Jo sóc jo però no sóc jo i jo ho sé, per tant la culpa és teva.

-"Iniciat el debat, per tant, és legítim que els i les qui ens considerem que se’ns han plantejat crítiques ens en defensem i exposem els nostres posicionaments.": té raó; però a quina crítica es refereix? Si algú em pot fer arribar la referència a aquesta crítica escrita i pública que me la faci arribar. Estic fent una investigació sobre això. On s'ha publicat?

Per cert, per respondre a les crítiques no cal defensar-se, tan sols rebatre-les. Només es defensen els pobles i les persones oprimides, els animals acorralats, els explotats, etc.


Penso com el de dalt: és UN EMBOLIC DE CORDES, es contradiu ell mateix (potser no ha sabut expressar-se, sempre li queda el benefici del dubte)
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
Els llençols bruts es renten a casa. Ja n'hi ha prou de donar carnassa morbosa als mitjans que ens voldrien veure sense el creixent suport popular.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
Totalment d'acord amb la Laura G i a més, crec, q indymedia no és el lloc on tenir aquests debats. I menys a la secció de notícies!!! bastant cutre

salú i cú!
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
estic d'acord en gran mesura en l'article, però veig absurd que es penji aquest post, per què, si bé és cert que coneixia el debat, és per que conec gent de la Cup i sé que aquests debats s'han tingut de manera interna i sempre han existit.

penso que el text és poc interessant, per què parla molt del què s'ha de fer i poc de COM s'ha de fer, per aquest motiu, estic d'acord amb moltes de les coses que es diuen, el que m'inquieta és com pretenen fer-les. no n'hi ha prou en dir que "s'ha de construir des de la base", doncs això és molt fàcil de dir, i tots els qui estem en llocs on els moviments socials de l'EI tenen poca força, sabem com és de sacrificat tirar endavant. el que vull dir, és que les CUP s'haurien d'esforçar en construir assambleariament i des de sota, però també d'afavorir que apareguin altres moviments socials al seu voltant en qualsevol oranització de l'EI, per què aixó a llarg plaç les beneficiarà i donarà cohesió al seu propi entorn, sobretot si s'ha aconseguit un espai (casal popular) on generar debat, lluita i agitació. espero doncs que entengueu per què dic que estic d'acord amb el text, però tal i com està escrit, no fa altre cosa que fer-me desconfiar. pot ser sóc un desconfiat, pot ser el problema el tinc jo, i perdoneu-me: però una persona llegida com jo, veu les paraules que poden quedar-se buides amb el temps i semblar una màscara a anys llum. què vol dir contrapoder per al autor? que vol dir unitat popular per al autor? les coses no són tant facils, i em pregunto fins a quin punt, pot ser que l'autor del post s'estigui autoenganyant amb la quantitat de treball que necessita l'EI per a construir-se un futur en majuscules. No a totes les organitzacions de l'Ei es treballa igual, ni es fa la mateixa quantitat de treball, ni es fa de la mateixa manera: d'aqui que el que estic dient, és que per vetllar per la cohesió de l'EI hem procurar relacions de feedback entre les diferents oganitacions.

sincerament. el text és massa intrgant per a mi. jo deixo anar aquestes idees per al debat del COM i no del QUÈ, que el manualet de torn s'el llegeix qualsevol.

Endavant amb els qui s'ho curren, sigui on sigui.

PS: els 3 primers posts, sobren moltíssim.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
per als que l'acusen de treure debats, crec que l'article respon a aquest article aparegut anteriorment:

http://www.llibertat.cat/content/view/1749/1/

salut.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
Trobo una falta de responsabilitat molt gran treure aquests debats aquí, quan encara s'ha de debatre molt a nivell intern. Una falta de maduresa increíble.
Estic emprenyat.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
a nivell intern, dius? però si no es deixa debatre...
Jo encara estic més emprenyat.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
crec que és bo treure debats, sempre que siguin amb respecte, com és el cas. Diu bastant a favor de les Cup.
A més, l'altre article és el que no hauria d'haver sortit de bon principi.
No n'hi ha per tant.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
Evidentment respon a l'article publicat a L'Accent (i també a altres llocs d'internet) d'un membre de la CUP de Lleida.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
Si no saps qui ha obert el debat i com, millor calla perquè estàs quedant prou mal.
Estic bastant d'acord amb l'article.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
Tal qual; amb la Laura: ha descrit les fal.làcies textuals de l'article.

La resta, internament
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
Em sembla bé que els debats surtin a la llum. No tenim res a amagar i sí molt a oferir. Ara bé, els debats s'han de fer defugint RADICALMENT els apriorismes i els "donats per suposat". M'explico.

Com la Laura G, no he vist, a cap dels articles publicats abans d'aquest, cap dels "atacs" dels que calgui "defensar-se". Tan sols hi he vist motius, arguments i raonaments. Els arguments exposats en aquests articles, encertats o no (de fet, si es llegeixen aquests articles ni molt menys tots van en la mateixa línia) no fan referència al mateix, ni als mateixos actors. Si no s'hi està d'acord, doncs s'ha d'exposar perquè, i punt.

Cal evitar SEMPRE, entrar en un joc de dualitats, els uns i els altres quan, la realitat és que, ara mateix hi ha tantes opinions com col·laboradors, com una gradació que va del groc al vermell, passant per tots els matisos del taronja. I això no és prosa barata, és l'única metàfora que m'ha vingut al cap per explicar que, ara mateix, cal dedicar-se a trobar el taronja perfecte perquè, entre d'altres coses, la gran majoria de persones que col·laboren amb les CUP no estan per cap dels dos suposats "extrems".

Debat, tot el que calgui. Apriorismes cap.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
A veure, la gent que esteu d'acord amb l'escrit d'en Jaume de Terrassa. M'esteu dient que en Ramon Usall, a través d'aquest article a l'Accent (llibertat.cat i d'altres, només el reprodueixen) ha impedit el debat dins la CUP?
És que potser l'Accent ha entrat en aquesta dinàmica de trair el debat?
Sóc suscriptor de l'Accent des del principi, conec en Ramon de fa força anys i no admeto que digueu això encara que us feu passar per penya que representaria que està d'acord amb mi amb alguns debats de la CUP.
Una cosa és debat, però d'això se'n intoxicar.
I ROTUNDAMENT, rotundament, HO HEM DE REBUTJAR.
Jaume, ho sento, també et conec, però t'has cobert de merda, xato.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
Sóc un dels que ha dit que està d'acord amb l'article.
Justament eixa frase de que Ramon Usall ha impedit el debat, no sé si és cert o no, però és cert que sobrava. Però amb la resta de l'article, estic d'acord, i crec que és allò important de l'article.
Voler desacreditar l'article per una frase em sembla fora de lloc.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
No em puc creure que estiguem tenint aquest debat a Indymedia. La veritat, companys, em mossego la llengua perquè aquest debat ha de canalitzar-se per altres llocs. Però sobretot, si s'opta per fer-ho en públic, s'hauria d'evitar dibuixar suposats espais polítics enfrontats. Jaume, com sempre, el to no és l'adeqüat (insinuacions sobre el poc 'pedigrí' revolucionari dels contraris, en el fons).
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
No em puc creure que estiguem tenint aquest debat a Indymedia. La veritat, companys, em mossego la llengua perquè aquest debat ha de canalitzar-se per altres llocs. Però sobretot, si s'opta per fer-ho en públic, s'hauria d'evitar dibuixar suposats espais polítics enfrontats. Jaume, com sempre, el to no és l'adeqüat (insinuacions sobre el poc 'pedigrí' revolucionari dels contraris, en el fons).
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
Sou "rupturistes" nomes quan us trenqueu una cama esquiant...Visca la urna.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
per "Per �litx": xato, hi ha d'altres coses impresentables, però només he respost a la que m'ha fet fàstic, perquè no crec que en Ramon es rebaixi a fer-ho aquí. D'altres podem estar d'acord amb el que sembla que es diu aquí. Però vull matisar molt això: "sembla". El que s'hi diu és fora de tota mida, i no només no ajuda en cap debat, si no que qualsevol juraria que vol dinamitar-lo.

per "Girona": No estem tenint aquest debat a l'Indymedia. Almenys jo no penso entrar-hi més. Només volia defensar un amic, un company, que ha fet molt pel moviment, d'un atac velat, injust, desproporcionat, traïdor, fastigós i, si hi ha alguna cosa fora de lloc, és penjar aquesta infàmia aquí. Segur que paga més la pena de deixar que el paio aquest, que m'ha caigut per terra, s'enfonsi en la seva pròpia bilis, abans que no rebotar-nos. Però no m'he pogut aguantar, i em sap greu. Des que m'han enviat un correu avisant d'aquest post estic al·lucinant amb la poca vergonya de l'home aquest. Pot haver-hi debat dins les CUP, i què? Però arribar aquest nivell en altres org seria motiu de... bé, em mossego la llengua jo també.

Resta: Au, a seguir treballant. Per a nosaltres, no per a l'enemic.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
Jo penso que aquest company s'ha equivocat prou publicant això. Però calma, coi; tothom té dret a fotre la pota fins el fons.

A partir d'aquí, m'alinio amb "Girona" en el sentit que, al marge que es pugui fer un debat públic (em reservo la meva opinió sobre la seva conveniència, però), també hi ha els canals orgànics per on poden tenir més sentit.

Atiar aquesta discussió aquí, que només pot ser estèril (amb tots els respectes a indymedia Barcelona), només servirà per alimentar l'adversari (i potser algun ego).
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
Des de la seu de la brigada d'informació dels mossos d'esquadra moltes gràcies a totes i a tots per facilitar-nos encara més la feina.
Estàvem recopilant informació per poder enfonsar els moviments socials i debats com aquests són els que ens són més útils.

Moltes gràcies de nou!
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
Des de la seu de la brigada d'informació dels mossos d'esquadra moltes gràcies a totes i a tots per facilitar-nos encara més la feina.
Estàvem recopilant informació per poder enfonsar els moviments socials i debats com aquests són els que ens són més útils.

Moltes gràcies de nou!
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
Des de la seu de la brigada d'informació dels mossos d'esquadra moltes gràcies a totes i a tots per facilitar-nos encara més la feina.
Estàvem recopilant informació per poder enfonsar els moviments socials i debats com aquests són els que ens són més útils.

Moltes gràcies de nou!
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
10 des 2007
L'article em sembla molt bé, símplement ve a reflectir el que molts pensem. Particularment em sorprengué que Ramon Ussall publicara eixe article a l'Accent (del qual sóc subscriptor), perquè donava la seua opinió al voltant de la CUP sense que ni aquesta ni el conjunt del moviment l'hagen acordat. No entenc com pot haver gent que critique Jaume, més enllà de detalls, per donar la seua opinió i treure eixos debats fora de l'àmbit intern i en canvi no haja dit ni mu amb l'Ussall. En fi, o juguem tots o trenquem la baralla diuen, no?.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
només apuntar que aquest article ha estat publicat a la fabrica.cat, que algú l'hagi penjat aquí és un altre tema, m'agrada veure com molts critiqueu aquest article i calleu la boca amb l'article del Usall, molt hipòcrita volta per aquí i pel moviment.

http://www.fabrica.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=285&Ite
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
Si el Ramon és amic teu, ho explica tot. Pot ser ens pots explicar això?

http://www.laccent.cat/article.asp?n=119&idart=1035

Construir la casa comuna de l´esquerra independentista
PUNT DE MIRA
Des de la meva època d´estudiant a l´institut que sóc militant de l´esquerra independentista. En tots aquests anys, que no són pocs, he estat membre actiu de múltiples i diverses organitzacions amb l´acrònim de les quals podríem fer una bona sopa de lletres. Això no deixa de ser un fet anecdòtic però que il·lustra a la perfecció la marginació política en la qual ha viscut instal·lada l´esquerra independentista després de la divisió de l´MDT i de la seva llarga travessia pel desert.

Ara, dotze anys després d´haver abandonat l´institut, sóc militant de la Candidatura d´Unitat Popular, i ho sóc exactament per les mateixes raons que ho era de tota la sèrie d´organitzacions en les quals he militat anteriorment: per lluitar per la independència dels Països Catalans i per la construcció del socialisme.

Hi ha qui considera que la meva és una militància sectorial, com si integrés un grup de joves, de jubilats, o de dones, un sector amb problemes específics; res més lluny de la realitat, la meva és una militància global, una militància que no té altre sentit que el de conduir el meu poble a la llibertat. No em considero un militant municipalista, és més, el terme em provoca una certa angúnia. A mi no em preocupa només si el servei d´autobusos de Lleida funciona, si els barris gaudeixen de bones infrastructures o si els serveis socials de la meva ciutat són insuficients. Evidentment, aquestes són qüestions que em neguitegen però que estan molt lluny de donar sentit a la meva militància l´objectiu de la qual, com he dit, és alliberar els Països Catalans i construir-hi un sistema social basat en la justícia i la igualtat.

Entenc, doncs, i ho dic per la meva experiència militant personal, que la CUP no pot ser considerada una organització estrictament municipalista. La CUP, al meu entendre, és una organització independentista i d´esquerres, que actua en l´àmbit municipal però més per una qüestió de limitació de recursos, humans fonamentalment, que no pas per una manca de voluntat ja que el seu discurs és inequívocament nacional.

La meva idea, però, és que la CUP faci el salt d´una estructura organitzativa feble i amb implantació limitada per convertir-se en una alternativa que visualitzi un projecte global. Una alternativa que sigui la casa comuna de tota l´esquerra independentista, que sigui l´organització política que plantegi globalment les lluites i que hi participi activament, que sigui el referent social del discurs rupturista que dia a dia construeix l´independentisme d´esquerres. Probablement per assumir aquesta funció la CUP hagi de ser refundada, reinterpretada i reorganitzada. Segurament, igual com s´ha de reinterpretar i reorganitzar el conjunt de l´esquerra independentista d´aquest país.

Potser ha arribat l´hora de trencar l´atomització que ha caracteritzat en els darrers anys l´independentisme d´esquerres, l´hora de construir una organització forta i plural, que doni cabuda a tots aquells que compartim el somni de llibertat, d´igualtat i de justícia pel nostre poble. Potser ha arribat l´hora de fer de la CUP molt més que una alternativa municipal, potser ha arribat l´hora de refundar l´esquerra independentista i de dotar-la d´una expressió organitzativa on tots hi tinguem cabuda i que de forma unitària i global representi totes les lluites del nostre país, i en dir totes vull dir totes, les lluites a les institucions i sobretot, evidentment, les del carrer, que és l´espai on tradicionalment han guanyat els seus drets els pobles.

RAMON USALL, LLEIDA
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
Home, tot i coincidir amb que determinats temes no cal tractar-los per aquí, recordar als de la poca memòria que el tema ja rondava per l'accent i la directa feia bastant temps, amb diversos articles (per exemple el d'un articulista d'Alacant), tots ells en el mateix sentit que aquest d'en Jaume, i bastant abans de que en Ramon expressés el que creu que hauria de ser la CUP. Casulament tots els articles públics previs al del Ramon (anàlisis diverses, valoracions de resultats i de projctes diferents al propi,...), venien a dir el mateix que aquest darrer d'en Jaume.
Salut!
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
De lo que se'n desprén que qui inicia aquest debat públicament, que ja cansa per cert, no és a qui se li vol atribuir en aquest post i que no per repetir-lo i matxacar-lo per activa i per passiva en els mitjans amics, o per desqualificar als qui gosen tenir un criteri propi, no fan més o menys creïble el propi criteri. He dit !
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
Ei! moltes gràcies per donar informació de quines són les tensions que hem de fomentar per a poder esbotzar un cop més a l'Esquerra Independentista.

De veritat. Gràcies als dos genis de l'article de Llibertat.com i d'indymedia. Aquests dos membres de la Cup de Terrassa i de Lleida, són grans genis. Seguiu així. Espero que hi hagi una pluja de comentaris i de militants de Cups traient el debat a la llum.

PS: com es nota que el tio que escriu l'article de llibertat.com no viu a BCN.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
el debat polític pot ser públic perfectament i no hauria de suposar aquestes crisis i histèries, sembla que l'independentisme hauria de tenir canals per discutoir-ho, sí, però no és cap mal que es fes publicament si es fa amb rigor i respecte

ara, el fet que sigui públic no vol dir que hagi de ser en una claveguera com Indymedia -per aquests temes-, tampoc l'ha penjat aqui l'autor, per altra banda

Bé, en tot cas, i deixant les reaccions de nerviosisme injustificat i aspectes formals, el tema està sobre la taula i afecta a tota l'EI, i per tant caldria buscar la manera que el debat fos participatiu i es fes de forma oberta i honesta
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
Jo de tot el que he llegit aquí, i sense ganes d'entrar en debats polítics aquí, em quedo sense cap mena de dubte amb el moralista "militant d'ERC" però no pel nick xorra utilitzat, tot i volent fer veure que debatre pot ajudar els rivals polítics, sinó per la seva PS final "com es nota que el tio que escriu l'article de llibertat.com no viu a BCN"

És sense cap mena de dubte el típic tó xulesc del pajaro que et mira de per damunt de l'ombro per ser un centralista babòs, fet del qual s'enorgulleix fins a l'extrem de ridiculitzar de ben segur, els que com ell no tenen aquesta desgràcia de viure a la metropoli i parasitar en els seus ambients marginals...
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
Jo vaig trobar aquesta resposta al bloc del Jordi Martí de la CGT de Reus. M'ha semblat més interessant i més ben exposat que no pas aquest que obre el debat, però va més o menys en la mateixa línia.

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/72813

La meva resposta a l'article
Jordi Padró | dimarts, 4 de desembre de 2007 | 12:10h

Està enviada a l'Accent perquè hi surti publicada


Ens cal fer un pas per estar en MovimentDarrerament, vaig llegir al periòdic l'Accent la opinió d'en Ramon Usall, membre de la CUP de Lleida. En el seu escrit exposava la necessitat de convertir les CUPs en quelcom més que una coordinadora de candidatures locals. Segons diu no se sent un militant "municipalista", sinó que creu que progressivament hauríem d'anar construint un referent polític que tingui una veu a nivell nacional.Podem compartir en part l'anàlisi, jo també soc partidari de que la lluita de l'Esquerra Independentista ha d'anar més enllà de tenir presència als municipis i ajuntaments dels Països Catalans i que fa falta una nova estructura política a nivell nacional.

On discrepo, és en que aquesta nova estructura política no ha de passar només per les CUPs, malgrat hi puguin tenir una implicació plena. Aquestes han nascut per donar resposta a un seguit de necessitats que es plantegen a nivell municipal i exposant un nou model de participació ciutadana dins i fora de les institucions. Per tant, tenen una funció concreta dins del moviment, com també la tenen els sindicats, l'organtització antirepressiva o les organitzacions juvenils.

Ara plantegem-nos, per exemple, que un sindicat nacional i de classe, comencés a tenir forta implantació dins de fàbriques i empreses. Penseu que aprofitant l'empenta que hauria assolit, l'hauríem de convertir en un referent més enllà de la lluita laboral? o que potser seria millor que és convertís en l'impulsor d'un espai on tots/es les militants de l'esquerra independentista hi tinguessin cabuda, més enllà de la tasca que estesin realitzant a les seves organitzacions?Estic completament segur, que en Ramon Usall, no és només un militant municipalista, és més fa poc ens ho va demostrar parlant en nom de la CUP i l'EI de Lleida a la manifestació nacional que va convocar la Campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència". És feina doncs, de totes i tots els que formem part del moviment, començar a posar les bases d'una coordinadora, on tan casals, organitzacions, col·lectius locals... tinguin veu i així fer arribar fins a tots els racons dels Països Catalans la nostra lluita.Potser no és la solució més fàcil, però segurament és la més participativa, d'acord amb el model de societat que pretenem.Jordi Padró i Farré

militant de la CUP de Vilafranca del Penedès
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
no m'has entés.

era una ironía. tot el meu nick era una ironía. sóc de poble, però entenc que a BCN les coses de l'EI, tot i la destacable feina de la CAJEI, sempre són molt complicades.

no t'acabo d'entendre. però imagino que pensem semblant.

salut i endavant amb l'EI.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
Jo vaig trobar aquesta resposta al bloc del Jordi Martí de la CGT de Reus. M'ha semblat més interessant i més ben exposat que no pas aquest que obre el debat, però va més o menys en la mateixa línia.

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/72813

La meva resposta a l'article
Jordi Padró | dimarts, 4 de desembre de 2007 | 12:10h

Està enviada a l'Accent perquè hi surti publicada


Ens cal fer un pas per estar en MovimentDarrerament, vaig llegir al periòdic l'Accent la opinió d'en Ramon Usall, membre de la CUP de Lleida. En el seu escrit exposava la necessitat de convertir les CUPs en quelcom més que una coordinadora de candidatures locals. Segons diu no se sent un militant "municipalista", sinó que creu que progressivament hauríem d'anar construint un referent polític que tingui una veu a nivell nacional.Podem compartir en part l'anàlisi, jo també soc partidari de que la lluita de l'Esquerra Independentista ha d'anar més enllà de tenir presència als municipis i ajuntaments dels Països Catalans i que fa falta una nova estructura política a nivell nacional.

On discrepo, és en que aquesta nova estructura política no ha de passar només per les CUPs, malgrat hi puguin tenir una implicació plena. Aquestes han nascut per donar resposta a un seguit de necessitats que es plantegen a nivell municipal i exposant un nou model de participació ciutadana dins i fora de les institucions. Per tant, tenen una funció concreta dins del moviment, com també la tenen els sindicats, l'organtització antirepressiva o les organitzacions juvenils.

Ara plantegem-nos, per exemple, que un sindicat nacional i de classe, comencés a tenir forta implantació dins de fàbriques i empreses. Penseu que aprofitant l'empenta que hauria assolit, l'hauríem de convertir en un referent més enllà de la lluita laboral? o que potser seria millor que és convertís en l'impulsor d'un espai on tots/es les militants de l'esquerra independentista hi tinguessin cabuda, més enllà de la tasca que estesin realitzant a les seves organitzacions?Estic completament segur, que en Ramon Usall, no és només un militant municipalista, és més fa poc ens ho va demostrar parlant en nom de la CUP i l'EI de Lleida a la manifestació nacional que va convocar la Campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència". És feina doncs, de totes i tots els que formem part del moviment, començar a posar les bases d'una coordinadora, on tan casals, organitzacions, col·lectius locals... tinguin veu i així fer arribar fins a tots els racons dels Països Catalans la nostra lluita.Potser no és la solució més fàcil, però segurament és la més participativa, d'acord amb el model de societat que pretenem.Jordi Padró i Farré

militant de la CUP de Vilafranca del Penedès
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
és curiós, però dels 3 articles hem quedo amb el del militant de Vilafranca, que és militant de la CGT.

Parla poc i diu fa propostes concretes sense deixar-se portar per eufòries i triumfalismes.

El d'en Ramón Usall, crec que es deixa portar per l'èxit i l'empenta de l'EI. I penso que hem de tocar de peus a terra. El d'aquest post, trontolla amb els conceptes que usa.

Al final, no ens hem d'autoenganyar i hem de tenir tots que res, cap etiqueta, ni funcionament, pot substituir el treball, la dedicació i la ilusió que tots i posem. I diría que acabo de fer una reflexió molt socialista.

Salut i endavant amb els qui lluiten!
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
Doncs jo he anat directe al bloc i ja està:
http://elblogdejaumesoler.blogspot.com/
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
Jo vaig trobar aquesta resposta al bloc del Jordi Martí de la CGT de Reus. M'ha semblat més interessant i més ben exposat que no pas aquest que obre el debat, però va més o menys en la mateixa línia.

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/72813

La meva resposta a l'article
Jordi Padró | dimarts, 4 de desembre de 2007 | 12:10h

Està enviada a l'Accent perquè hi surti publicada


Ens cal fer un pas per estar en MovimentDarrerament, vaig llegir al periòdic l'Accent la opinió d'en Ramon Usall, membre de la CUP de Lleida. En el seu escrit exposava la necessitat de convertir les CUPs en quelcom més que una coordinadora de candidatures locals. Segons diu no se sent un militant "municipalista", sinó que creu que progressivament hauríem d'anar construint un referent polític que tingui una veu a nivell nacional.Podem compartir en part l'anàlisi, jo també soc partidari de que la lluita de l'Esquerra Independentista ha d'anar més enllà de tenir presència als municipis i ajuntaments dels Països Catalans i que fa falta una nova estructura política a nivell nacional.

On discrepo, és en que aquesta nova estructura política no ha de passar només per les CUPs, malgrat hi puguin tenir una implicació plena. Aquestes han nascut per donar resposta a un seguit de necessitats que es plantegen a nivell municipal i exposant un nou model de participació ciutadana dins i fora de les institucions. Per tant, tenen una funció concreta dins del moviment, com també la tenen els sindicats, l'organtització antirepressiva o les organitzacions juvenils.

Ara plantegem-nos, per exemple, que un sindicat nacional i de classe, comencés a tenir forta implantació dins de fàbriques i empreses. Penseu que aprofitant l'empenta que hauria assolit, l'hauríem de convertir en un referent més enllà de la lluita laboral? o que potser seria millor que és convertís en l'impulsor d'un espai on tots/es les militants de l'esquerra independentista hi tinguessin cabuda, més enllà de la tasca que estesin realitzant a les seves organitzacions?Estic completament segur, que en Ramon Usall, no és només un militant municipalista, és més fa poc ens ho va demostrar parlant en nom de la CUP i l'EI de Lleida a la manifestació nacional que va convocar la Campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència". És feina doncs, de totes i tots els que formem part del moviment, començar a posar les bases d'una coordinadora, on tan casals, organitzacions, col·lectius locals... tinguin veu i així fer arribar fins a tots els racons dels Països Catalans la nostra lluita.Potser no és la solució més fàcil, però segurament és la més participativa, d'acord amb el model de societat que pretenem.Jordi Padró i Farré

militant de la CUP de Vilafranca del Penedès
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
Estic d´acrod en k es contradiu ell mateix sobretot pel fet d dir k no li sembla bé treure el debat a la llum pública i treure´l ell mateix al mateix temps.

I per no repetir-me més i dir algo nou, entre d´altres coses, sembla k vulgui justificar l´´ absència d´Endavant a l´exitosa manifestació del dia 1 de desembre, no per no creure´s un projecte polític tancat has de deixar d´assistir a una convocatòria de la kual la majoria de militants i base social de l´ei ens sentiem plenament identificats/des,
era una ocasió perfecte per fer acte de presència i difondre la teva perspectiva i la teva veu sobre un tema k afecta a milers i milers de treballadores catalanes en un entorn de molta receptivitat difícil de trobar habitualment a Barcelona i kualsevol lloc dels Països Catalans, almenys amb tanta kuantitat.

Crec k el k hauries d´haver fet és dir k , a part de militar a la CUp de Terrassa, dir k milites a Endavant OSAN per ser més exacte,

salut!!
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
és curiós, però dels 3 articles hem quedo amb el del militant de Vilafranca, que és militant de la CGT.

Parla poc i diu fa propostes concretes sense deixar-se portar per eufòries i triumfalismes.

El d'en Ramón Usall, crec que es deixa portar per l'èxit i l'empenta de l'EI. I penso que hem de tocar de peus a terra. El d'aquest post, trontolla amb els conceptes que usa.

Al final, no ens hem d'autoenganyar i hem de tenir tots que res, cap etiqueta, ni funcionament, pot substituir el treball, la dedicació i la ilusió que tots i posem. I diría que acabo de fer una reflexió molt socialista.

Salut i endavant amb els qui lluiten!
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
és curiós, però dels 3 articles hem quedo amb el del militant de Vilafranca, que és militant de la CGT.

Parla poc i diu fa propostes concretes sense deixar-se portar per eufòries i triumfalismes.

El d'en Ramón Usall, crec que es deixa portar per l'èxit i l'empenta de l'EI. I penso que hem de tocar de peus a terra. El d'aquest post, trontolla amb els conceptes que usa.

Al final, no ens hem d'autoenganyar i hem de tenir tots que res, cap etiqueta, ni funcionament, pot substituir el treball, la dedicació i la ilusió que tots i posem. I diría que acabo de fer una reflexió molt socialista.

Salut i endavant amb els qui lluiten!
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
EL company autor del text no volia gens ni mica que sortís per aquest canal, per la qual cosa no es contradiu, no la penjat ell.

per una quans que diueu que son mentides veniu a militar a les CUP's i llavors parleu.

el tema del municipalisme esta explikat perfectament i si no l'entens es per que no milites en cap organització de l'EI.

Vinga Salut
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
recoi.

algú ha copiat el meu anterior missatge 5 cops XD

jo només l'he penjat un.

relaxeu-vos home.

la feina que feu en assemblees > que qualsevol parida que feu per aquí

avanti popolo.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
recoi.

algú ha copiat el meu anterior missatge 5 cops XD

jo només l'he penjat un.

relaxeu-vos home.

la feina que feu en assemblees > que qualsevol parida que feu per aquí

avanti popolo.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
se t'haurà publicat diversos cops perquè hauràs volgut refrescar la conversa i es va tornant a publicar.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
ok. ho he captat.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
doncs tindran feina a borrar repetits.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
Crec que el que està clar, és que l'EI necessita aclarir l'estratègia per aconseguir el nostre objectiu i també necessita que l'estratègia no es marqui en comentaris o discusions cutres per l'internet. Per tant, deixem de dir bejanades uns i altres i portem els debats a les organitzacions, assemblees, casals.... que a l'inetrent ens fan més mal que bé.
Crec que seria interessant proposar una macrotrobada on hi sigués tota la militància d'organitzacions i companys de viatge per debatre aquests temes i aclarir línies, envès de debatre-ho per internet.
Així doncs, deixa la pantalla, baixa al carrer, debat i participa
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
molt bé,

en quin lloc i de quina manera es fa aquest debat?
com es garanteix la participació de tothom de l'Esquerra independentista?
que hi podem dir la gent que militem o treballem en casals de la diversa EI dels llocs on, com al 90% del país, no hi ha aquestes candidatures, o aquestes no representen a tot el moviemnt? un projecte que diu que ens vol representar i no ens deixa opinar és una bona base i una bona manera de fer això? la idea de muntar un partit es basa en l'única 'autoritat' dels vots a unes candidatures municipals? i dins aquesta estructura la cosa també va per vots obtinguts? i el projecte polític? no sembla més aviat sembla una manera de carregar-se les CUP i fer-los un flac favor amb aquesta pressa oportunista?només pregunto, eh... és que amb tanta discussió estúpida sobre si 'jo he dit primer que tu vas dir..." em despisto
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
jo sóc militant d'una CUP i estic completament d'acord amb "ehems", jo entenc que cal que tothom hi digui la seva fins i tot aquells llocs on no hi hagi candidatura municipal.
Jaume President
11 des 2007
Jaume!
totalment d´acord amb tu.
la clau és:

Es tracta, en definitiva, de no deixar tampoc en el camí cap moviment social ni col.lectiu popular per no considerar-los necessaris ni vàlids per a la âpolítica seriosaâ?, fet que si no es vigila hi ha un cert risc que pugui passa.

Per a la construcció de la Unitat Popular!

Jaume, si finalment la CUP es presenta, tu has d´anar de cap de llista!
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
11 des 2007
Deixant de banda la gent que pretén posar-hi cullerada sense saber a on estar el plat i que de suposades contradiccions, és molt fàcil entendre el que vol dir en Jaume, i gual que el vol dir en Jordi. I de la mateixa manera entenc el que vol dir en Ramon,o l'article que va sortir publicat al Punt fa un mes que dualitzava les Cup i tirava cap a una de les parts.
Així doncs, entenc que les dues postures són legítimes i que responen a diferents concepcions de moviment polític.
Però a partir d'aquí, és imprescindible entendre que l'objectivitat no té cabuda, perquè com a persones intentem expressar de la forma més objectiva possible allò que subjectivament pensem. Així doncs, passaré a exposar el meu posicionament que no és únic i que no parteix de la meva visió del món, sinó que és polític i parteix d'una de les alteritats que hi ha dins de les Cup. I ho exposaré de forma plana, senzilla i entenedora, que comporta la creació de tipus ideals de postures que deixen de banda tots els matisos possibles i que poden crear recels i blablabla si es vol buscar-ho o, aclarir els termes si vols veure la globalitat de l'explicació. Això ja és decisió del lector:
Hi ha dues postures, una que intenta crear un partit polític, i una altra que intenta crear un moviment polític. Una pretén fer d'una estructura creada per a lluitar a nivell institucional, el rovell de l'ou de la lluita revolucionària, creant una estructura basada en la forma clàssica de partit polític que sigui l'eix principal de canvi.
I l'altra, pretén crear un esquelet organitzatiu amb diferents fronts de lluita, entre ells l'institucional, per a crear un moviment fort que pugui plantar cara i que no permeti que hi hagi una deriva dels seus representants polítics. O sigui, un moviment d'alliberament nacional enfront un partit polític que hem de suposar que serà revolucionari, però que no tindrà darrere una estructura social que el recolzi, sinó que es basarà en els vots.
Hem de suposar bona voluntat per part de les dues postures, però ja sabem tots què succeeix quan la base d'un moviment polític és el mercat electoral.
I també sabem què succeeix quan es professionalitza el polític i s'aparta de la gent a qui diu representar.
Per altra banda, sabem que quan aquesta estructura electoral estar emmarcada dins un moviment polític fort que és qui marca les directrius, les derives són molt més difícils i les "decapitacions" molt més fàcils i per tant, la feina dels professionals del moviment es manitdrà emmarcada dins les decisions del moviment, i no de la seva voluntat.
exemples:EH, Kurdistan, Txetxènia...).
Per tant, hi ha unes passes a seguir per a no tornar-se boig o, el que és el mateix, canviar d'un dia per l'altre els teus plantejaments. I aquestes bases són fàcils d'entendre.
1. Abans d'endinsar-nos en el model construït pel sistema capitalista com a mercat polític, les eleccions, hem de saber quina ideologia tenim i com es porta a la pràctica aquesta: som comunistes, socialistes, anarquistes, capitalistes, socialdemòcrates...o creiem que s'ha de fer una de nova?
2. Abans de crear una estructura d'àmbit nacional que sigui l'aglutinadora de la gent que recolza una forma de pensar, hem de crear l'estructura que aglutini la gent que vol lluitar per a quelcom i obrir els diferents espais de lluita de donin forma a aquestas forma de pensar. O sigui, la creació d'un moviment polític, amb totes les seves vessants que consolidi, visualitzi i expliciti com pensem, com treballem i cap a on volem anar.
3. Esperant que haguem considerat que no som capitalistes ni socialdemòcrates, (de les que he dit)és de suposar que no interessa ser un partit més de l'aspectre polític, sinó una alternativa. Com fem que això sigui real si no tenint fets els punts 1 i 2? M'extendria molt més però crec que ja n'hi ha prou.
Resum: No estem capacitats per a lluitar en l'arena de l'enemic en aquests moments. Estarem capacitats quan tinguem clar què volem, com ho volem i quin és el camí que considerem més idoni. I quan aquest camí sigui recolzat per una base social estable, mobilitzada i amb les idees molt i molt clares.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
12 des 2007
Hi ha gent que defensa el muncipalisme quan no representa quasi bé res al seu poble!!!!
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
12 des 2007
En linies generals puc estar bastant d'acord amb el text, però radicalment en contra de fer debats públics de qüestions internes. Ni a Indimedia ni a Llibertat.cat ni enlloc. Ho diu un recent arribat a l'òrbita de l'EI que no es deixarà desengrescar per aquestes disputes.

Tots i totes construïm la Unitat Popular!
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
12 des 2007
En linies generals puc estar bastant d'acord amb el text, però radicalment en contra de fer debats públics de qüestions internes. Ni a Indimedia ni a Llibertat.cat ni enlloc. Ho diu un recent arribat a l'òrbita de l'EI que no es deixarà desengrescar per aquestes disputes.

Tots i totes construïm la Unitat Popular!
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
12 des 2007
representarà més que un troll com tu
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
12 des 2007
FELICITATS JAUME, HAS ACONSEGUIT EL QUE VOLIES NO? i al final què queda? una CUP més forta, o una CUP més dèbil? em sembla que és evident. Per cert, perquè no signes com a Jaume militant d'Endavant, evitaríem malentesos? Aqui veig una certa frustració noi, et vas presentar per entrar al secretariat, i no et van votar ni els teus, vas voler estar en la comissió de debat organitzatiu, i ni la CUP de Terrassa et va avalar.. he de treure més merda? no val la pena, això ja ho feu els d'enradant-osan.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
12 des 2007
Aiaiai
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
12 des 2007
Una pregunta: l'opinió del Jaume Soler és també l'opinió de CUP Terrassa?
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
12 des 2007
La CUP de Terrassa esta fatal.. però no són coses per discutir aquí.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
12 des 2007
La realitat no és internet, ni la TV, ni la barra del casal, ni els que criden més. La realitat és el que passa els pobles, a les decisions de les organitzacions.. i agradi o no agradi qui decideix és la gent que fa feina des de les CUP, junt amb els mecanismes de participació que les CUP sobiranament estableixen i que poden incloure, com fan sovint, la desició de la gent dels pobles i els col·lectius socials i/o d'esquerres d'aquests.

No ens despistem, en Jaume (amb tots els respectes ) és una veu més, malgrat ser militant també d'una altra organització a part de la CUP de Terrassa i publicar articles.

Podríem equivocar-nos i creure que la manera de pensar i sobretot d'obrar (que ell representa) té molt recolzament dins les CUP, però la realitat, (no entro a valorar-la), va demostrar que no és així, en Jaume S. te poc recolzament dins les CUP.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
13 des 2007
Per l'un (no cupaire), millor que t'informis millor, perquè em sembla que la vesses de mig a mig. L'opinió del Jaume la comparteix una part important de les CUPs (no majoritària, tampoc ens enganyem). Però és una de les propostes que hi ha sobre la taula. Quines són les altres i quins suports tenen?. Segurament quan facis aquesta reflexió veuràs que tampoc són majoritàries.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
13 des 2007
L'opinió en termes molt molt generals ("el municipalisme") segur que molta gent la defensa, les bajanades de l'article i el fet de publicar-lo, no ho crec.

Tanmateix, la majoria de gent de la CUP passa d'extrems i vol construir sense tirar merda, ni vol debats sonats i menys fora de lloc.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (en defensa del "municipalisme")
13 des 2007
cabró et mareixes una escupinada a la cara, k facil es insultar a un company i no dir qui ets, valent. mdteru de merda o jerki o aprofitat que l'unic k vol es la pultrona.
Sindicat