Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Al voltant de 2.000 manifestants protesten a Barcelona contra el tancament d'empreses i els acomiadaments
02 des 2007
Amb el lema "Prou acomiadaments i tancaments, la Generalitat ens ven", al voltant de 2000 persones s’han manifestat aquest migdia pels carrers de Barcelona en protesta contra els acomiadaments massius i els tancaments d’empreses.
0 001.jpg
0 051.jpg
0 072.jpg
AL VOLTANT DE 2000 MANIFESTANTS PROTESTEN A BARCELONA CONTRA ELS TANCAMENTS DâEMPRESES I ELS ACOMIADAMENTS

Amb el lema "Prou acomiadaments i tancaments, la Generalitat ens ven", al voltant de 2000 persones sâhan manifestat aquest migdia pels carrers de Barcelona en protesta contra els acomiadaments massius i els tancaments dâempreses.

La mobilització ha començat amb una concentració a les 11 del matí a la Plaça Sant Jaume o­n sâha lliurat un escrit dirigit al President de la Generalitat, i ha conclòs dues hores després davant el Parlament de Catalunya, o­n una delegació ha fet també lliurament dâuna carta. Durant el recorregut sâhan cridat consignes com ara âNi tancaments, ni acomiadamentsâ?, âReadmissió acomiadatsâ?, âContra els tancaments, mobilitzacióâ? i âEls llocs de treball es defensen lluitantâ?, juntament amb dâaltres al·lusives a la responsabilitat del govern de la Generalitat i de la patronal en la situació actual dels treballadors. Després, al Parc de la Ciutadella, han realitzat parlaments diversos representants de les empreses, col·lectius i organitzacions convocants, per acabar amb un dinar i un festival reivindicatiu.

Enlâescrit dirigit al President de la Generalitat, al qual se li demana una entrevista, i posteriorment al Parlament, es denuncia el procés dâacomiadaments i tancaments dut a terme âdurant el primer govern de coalició PSC-ERC-ICV/EUiA: Novalux, Samsung, Autotex, Fisipe...â?, i sâexplica la nova amenaça que en aquests moments pesa sobre centenars de llocs de treball a Frape, Sysmo i altres empreses, així com la situació dels treballadors acomiadats de Seat pendents de readmissió. Lâescrit conclou denunciant que âles coses a Catalunya no van bé. Mentre les multinacionals i empresaris sâhan enriquit de manera escandalosa, milers de treballadors han perdut els seus llocs de treball, les seves famílies han vist trencades les seves esperances i Catalunya es ressent per lâavanç de la desertització industrialâ?, en un context, a més, queâtampoc és massa galdós, la precarietat es manté a nivells intolerables, les hipoteques asfixien centenars de milers de treballadors/es, lâaccés a lâhabitatge és inassolible per als joves, les infraestructures que sostenen els serveis públics es col·lapsen per falta dâinversions a causa de la imprevisió governamental i la voracitat privatitzadoraâ?.

La manifestació havia estat convocada per lâAssemblea dâacomiadats/es de Seat, el Comitè dâEmpresa de Frape-Behr, treballadors de Mercedes Benz i de Sysmo i ha comptat amb el suport de lâAssemblea de treballadors dâEmpreses en conflicte i la Xarxa contra els Tancaments i la Precarietat, així com de diverses organitzacions sindicals (CGT, CNT, COBAS, IAC, Sindicat Ferroviari, SU de Metro), socials ipolítiques (Corrent Roig, En Lluita, LI, Revolta Global...).
http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=46747

This work is in the public domain
Sindicat