Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Situació Actual Mumia Abu-Jamal
21 nov 2007
--Missatge de Robert R. Bryan del consell en cap per Mumia Abu-Jamal
Actualització Legal i noticies [SIUSPLAU CIRCULAR]


Estimats amics:

Hi ha múltiples avenços en el front legal del meu client Mumia Abu Jamal, i en d´altres fronts també. Continuem en activa litigació abans del Jutjat d´Apel.lacions dels Estats Units pel Tercer Circuit, tenim també assumptes pendents en el Jutjat Suprem de Pennsylvania. Mumia ha estat honorat per uns companys escriptors a través de lâacceptació en una organització de prestigi, un Premi Nobel l´ha visitat recentment, un llibre excelâ¢lent (sobre el tema) ha sortit a França, un diari important ha publicat un extens article sobre Mumia, i una peli superba ha estat premiada a Roma i Londres. A continuació hi ha els detalls.

Membre de PEN. Mumia ha estat acceptat com a membre de PEN, lâorganització mundial pels drets humans d´escriptors prominents. Aquest fet és un gran honor. Ell es va commoure al saber que la sol.licitud que vaig omplir en representació seva, va ser acceptada la primavera passada. En dos dècades de coneixen´s mútuament no l´havia vist tant feliç. El reconeixement es merescut.

En un quart de segle d´estar tancat en una petita celâ¢la en el corredor de la mort de Pennsylvania, la producció literària de Mumia ha estat prodigiosa. Ha escrit cinc llibres prominents que estan publicats en varies llengües, i també escriu articles setmanalment, que són publicats i retransmesos internacionalment.

PEN va ser fundada el 1921 per acabar amb odis de caire racial, ètnic i nacional, per promoure lâenteniment entre tots els països, i defensar el dret dâescriure. El Centre Americà PEN, on Mumia ha estat acceptat, es el més gran dels 145 centres en 104 països de PEN Internacional. Aquest existeix per lluitar per la llibertat dâexpressió, representar la consciència de la literatura del món, i promoure lâamistat i la cooperació intelâ¢lectual dâescriptors dâarreu. Es la organització pels drets humans més antiga del món, de la mateixa manera que és el grup literari internacional més antic a nivell mundial.

El suport donat per Alice Walter, E.L. Doctorow, Bell Chevigny i d´altres membres del Centre Americà PEN, a Nova York, va ser inavaluable. Estic especialment agraït per la amabilitat de Salman Rushdie, actual president de PEN. Al llarg del procés de solâ¢licitud, em va impressionar la enorme preocupació dels membres de PEN pels drets humans i per protegir la independència dels escriptors.

El Bisbe Desmond Tutu: El 23 d´octubre del 2007, el bisbe Desmond Tutu es va reunir amb Mumia. Va ser una experiència emocionant. Més tard, en aquella tarda, Mumia em va expressar com lâhavia tocat aquella trobada amb tan meravellosa persona, la qual ha rebut el Premi Nobel de la Pau el 1984 i el Premi Albert Schweitzer per humanitarisme el 1986. Mumia està especialment agraït a Martha Conley, de Pittsburg, la qual va iniciar i organitzar la visita, va conduir el Bisbe Tutu i el seu assistent a la presó, i va entrar juntament amb ells a la galeria de la mort. La setmana passada el Bisbe Tutu va dir la següent declaració sobre Mumia i la pena capital: âMâoposo a la pena de mort en qualsevol cas, i dono suport a la petició d´un nou judici per Mumia Abu-Jamal.â?

The Most Reverend Desmont M. Tutu, O.M.S.G., D.D., F.K.C.
Anglican Archbishop Emeritus
Cape Town, South Africa
5 November 2007

Desenvolupaments Legals El mes passat el ministeri fiscal va presentar una Noticia d´Autoritat Suplementaria? amb la Cort d´Apel.lacions dels Estats Units pel Tercer Circuit, Philadelphia, argumentant que unes decisions recents relacionades i en vigor pel Jutjat Suprem dels Estats Units, afecta els assumptes pendents pertanyents a la pena de mort i la racisme en la selecció del jurat. Conseqüentment al 1 de novembre de 07, vam omplir una Resposta a la Noticia d´Autoritat Suplementaria, explicant amb un anàlisi legal que els arguments dels consell opositor haurien de ser rebutjats perquè no tenen mereixement i no alteren les violacions constitucionals majors ocorregudes en aquest cas.

Em mantinc en contacte amb el jutjat. No se sap exactament quant hi haurà una decisió federal. Si el jutjat segueix la llei i la Constitució dels Estats Units, guanyarem. En la meva experiència de litigaments exitosos en un centenar de casos de assassinat capital a judici i apelâ¢lació, se que els judicis no sempre són justos. Poden fer errors terriblement tràgics. No obstant, no he vist un cas més afectat per tantes violacions constitucionals, racisme, frau, i injustícia. El meu propòsit està en aconseguir una reversió de la condemna, i en un judici amb nou jurat guanyar una absol.lució del jurat, de manera que Mumia pugui anar a casa amb la seva famíliaâuna persona lliure.

In Prison My Whole Life, (tota la vida a la presó) Film britànic sobre Mumia El 25 d´octubre del 07, el nou documental In Prison My Whole Life ha estat premiat simultàniament al Festival de Cine de Londres i al de Roma. Es una peli superba que te molt que exposar sobre males coses incloent racisme i política que ha infectat el cas des de el principi, el sistema legal americà, i la nostra societat. Amnistia Internacional dona suport al film oficialment. La peli colpeja fort, i revela la pena de mort tal com es: un assassinat legalitzat. Mumia i jo devem estem en deute amb Colin i Livia Giuggioli Firth, juntament amb Marc Evans, William Francome, Nick Doodwin Self, Katie Green, i d´altres que han tingut el coratge de fer aquest film i explicar la veritat.

Nou llibre francès sobre Mumia Al Setembre un llibre excelâ¢lent sobre Mumia va ser publicat al 15 de setembre de 07, a França. Es Mumia Abu-Jamal un homme libre dans le couloir de la mort, per Claude Guillaumaud-Pujol, amb un prefaci de Robert Meeropol, fill de Julius i Ethel Rosenberg i fundador de Rosenberg Fons per Nens. Claude esta profundament involucrat en el Collectif, un grup de 80 organitzacions franceses que donen suport energèticament a la nostra campanya per un nou i just judici per Mumia i la seva llibertat. Ells coneix en Mumia be, i lâha visitat per últim cop el 11 de novembre. Claude ha donat el seu llibre per ajudar en la lluita per la llibertat de Mumia. Mumia diu âel llibre es bellâ?. Pot ser adquirit a varies llibreries de França.

Guardian (Anglaterra) article: âI Spend My Days Preparing for Life, Not for Deathâ? (em passo els dies preparant-me per la vida, no per la mort) Recentment hi ha hagut un article excelâ¢lent al diari Guardian. I consta una fascinant entrevista des de la galeria de la mort a Mumia, i pot ser trobat a: http://www.guardian.co.uk/g2/story/0,,2198415,00.html

Donacions deductibles d´impostos a la Defensa Legal de Mumia La meva oficina continua rebent molts mails de gent confusa per el com i a on han dâenviar donacions per la defensa legal de Mumia. Amb l´autorització de Mumia, existeix un procés que garanteix que totes les donacions als Estats Units va unicament a la defensa legal. Les contribucions son deductibles d´impostos. Txecs haurien de ser fets pagables a the National Lawyers Guild Foundation (indicar âMumiaâ? a baix a lâesquerra), i enviar a:
Committee To Save Mumia Abu-Jamal

P.O Box 2012
New York, NY 10159-2012
El vostre interès es molt apreciat

Atentament,

Robert R. Bryan
Law Offices of Robert R. Bryan
2088 Union Street, Suite 4
San Francisco, California 94123

Consell en cap per Mumia Abu-Jamal

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa