Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sense clasificar
(Vilaf.)Concentració "Fora Mossos!"
13 nov 2007
fora mosos 008.jpg
fora mosos 009.jpg
fora mosos 002.jpg
fora mosos 010.jpg
fora mosos 012.jpg
fora mosos 016.jpg
fora mosos 017.jpg
fora mosos 018.jpg
fora mosos 015.jpg
EL PASSAT DIVENDRES UNES 150 PERSONES ES CONCENTRAREN CONTRA ELS MOSSOS A VILAFRANCA

El passat divendres 9 de novembre un nombrós grup de persones convocades per la Coordinadora Antirepressiva del Penedès s'aplegaren a les vuit del vespre la plaça de la Vila de Vilafranca per mostrar el seu rebuig pel desplegament a la comarca dels Mossos d'Esquadra.
Al capdavant de la concentració antirepressiva hi havia una pancarta amb el lema "Mossos, no sou benvinguts! ni aquí, ni enlloc! Prou repressió, fora les forces d'ocupació!". Cal destacar que davant la façana de l'Ajuntament es va instal·lar una exposició amb plafons que mostraven a la gent que s'hi apropava multitud d'imatges i reculls de premsa dels darrers casos repressius que ha patit la comarca com els casos de maltractaments patits per diversos independentistes en mans de la Guàrdia Civil de Vilafranca en el que s'anomenen "Els fets dels Monjos" i el posterior encausament judicial, les ocupacions policials de Vilafranca i Sant Sadurní durant les visites del borbó Felipe, la detenció sense motiu d'un jove a la sortida d'un concert, l'encausament de 10 penedesencs per "delicte electoral" pel sol fet de manifestar-se contra la Constitució Europea, les amenaces i coaccions de la Guàrdia Civil contra l'associació cultural La Fornal entre d'altres.
La jornada reivindicativa i informativa també va comptar amb la projecció d'imatges dels casos repressius patits a la comarca, de la resposta popular de l'esquerra independentista i de fets repressius provocats pels Mossos arreu del país per evidenciar que amb l'arribada d'aquest cos policial a la comarca caldrà continuar plantant cara a la repressió.
Per acabar, es va llegir el manifest que s'havia repartit durant la mobilització en què la Coordinadora Antirepressiva es feia ressò del currículum repressiu pesant dels Mossos anomenant casos com el maltractament de diverses persones detingudes a la comissaria de Les Corts de Barcelona, les persones arrestades enmig de protestes pacífiques, les tortures patides pels independentistes detinguts de Torà, recordant que un d'ells va acabar ingressat d'urgència per un atac de cor produït per la ingesta d'amfetamines que li van fer empassar els Mossos, l'ús d'armes no reglamentàries com el Kubotan, un punxó metàl•lic molt perillós que usen en manifestacions, el muntage polític i policial en què els Mossos van detenir l'activista llibertària Núria Pòrtulas, l'assetjement d'aquest cos policial vers les persones emigrades o les treballadores sexuals, les brutals càrregues contra les protestes pageses, el cas en què 16 mossos d'esquadra van esbatussar un immigrant magribí a la comissaria de Roses, recordant que la sentència judicial va reconèixer que s'havia produït un cas de tortures, però no hi va haver ni una sola condemna, els miners de Súria ferits en una manifestació reprimida brutalment, les investigacions dels Mossos que han fet efectiva la imputació de diversos independentistes per la crema d'imatges del rei espanyol… entre d'altres.
El manifest afirmava doncs, que "aquest només són alguns exemples del perquè hem de dir no al desplegament d'aquest cos repressiu a la nostra comarca, del perquè la Coordinadora Antirepressiva hem engegat una campanya amb el lema "No sou benvinguts, ni aquí ni enlloc!". Cal que la societat civil els fem arribar a aquest i a qualsevol altre cos repressiu, un missatge clar: que "no els volem ni els necessitem" que estem farts i fartes de les forces d'ocupació, que les volem fora i que volem bastir un poble nacionalment, socialment i sexualment lliure", al text també s'hi destacava que "...amb tots aquests antecedents abans esmentats, hem d'estar alerta. L'esquerra independentista fa més d'una quinzena d'anys que realitza actes reivindicatius: concentracions, manifestacions, recollides de signatures... i entenem que l'entrada d'aquest cos policial pot posar en perill el nostre dret a seguir fent-ho sense ingerències i pot provocar situacions de tensió completament innecessàries" i concluia amb l'afirmació que "cal que no ens deixem enredar: els Mossos formen part de l'aparell respressiu de l'Estat (...) per tot això, des de la Coordinadora Antirepressiva del Penedès volem mostrar el nostre rebuig a la nova ocupació policial de la nostra comarca".
També destacar que dissabte hi va haver una altra concentració a Sitges i diumenge a Vilanova.

La Coordinadora inicia així, una campanya antirepressiva que el divendres 16 de novembre prendrà forma de xerrada informativa sobre la Campanya Antirepressiva "No sou benvinguts" a càrrec d'un membre d'Alerta Solidària i membres d'altres coordinadores antirepressives, una acte que tindrà lloc a l'Ateneu X de Vilafranca a les 8 del vespre. I el dissabte 17 de novembre es farà un partit de futbol i un dinar antirepressius sota el lema "Fes un gol a la repressió!". La jornada esportiva i antirepressiva s'iniciarà a les 10 del matí a la pista de futbol sala exterior de la zona esportiva de Vilafranca i el dinar serà a les 14h, a l'Ateneu X hi ha una llista per apuntar-s'hi.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (Vilaf.)Concentració "Fora Mossos!"
16 nov 2007
el que necessiteu es una bona polla pel cul, idiotessssssssssssssssss. forces d'ocupació i repressives? feixistes sou vosaltres que voleu l'anarquia i qui no estigui amb vosaltres es de l'aparell de l'estat. GUARROS!!!!!!!!!!!!! a dutxar-se

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more