Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: indymedia
CONCENTRACIÓ: Saura, Montilla i Corbacho visiten l'Hospitalet DIUMENGE 28, 18 h
25 oct 2007
«INAUGURACIÓ DE L’ESCULTURA PONT DE LA LLIBERTAT

Aquesta obra escultòrica és un reconeixement als homes i les dones que van lluitar per la recuperació de la democràcia i la llibertat al nostre país.

NO ÉS MÉS LLIURE QUI OBLIDA.»

Sembla mentida i no ho és...
Sembla mentida i no ho és: amb aquesta introducció se’ns presenta l’última representació teatral dels polítics d’aquest país. No és més lliure qui oblida i se’ns obliga a oblidar. La memòria històrica presentada segons la versió que interessa a la classe política dominant. La història presentada com un oblit obligat del que va passar realment. La desmemòria pensada al mil•límetre per poder manipular les consciències de les persones: una història oficial que pretén amagar la hipocresia del sistema democràtic envers el franquisme, que omet de manera totalment intencionada les vertaderes lluites per la llibertat de l’època, que amaga intencionadament que la transició no va ser més que un pacte de les forces polítiques amb el franquisme per canviar un règim, no per fer-lo desaparèixer. Que Franco va morir tranquil•lament al llit mentre els polítics de l’època pactaven com repartir-se l’estat. La democràcia no ens ha fet lliures, només és una manera més subtil de mantenir la dominació d’uns pocs per sobre de la resta. La mateixa paraula «transició» ve a posar en evidència la mentida de la democràcia: com si les vides de les persones estiguessin a un testament, Franco va deixar en herència l’autoritat sobre un estat, i els polítics porten des d’aleshores repartint-se aquest poder moguts pel que dicta el capital.

El silenci fet història.

Aquelles persones, homes i dones, no lluitaven per recuperar la democràcia: lluitaven contra el franquisme per recuperar la llibertat. La revolució de juliol del 36 no buscava un sistema democràtic on es deleguen les decisions, on uns pocs polítics aliens a la quotidianitat de la vida es permeten decidir per la resta, no, aquelles persones lluitaven per aconseguir l’autogestió de les seves vides, l’autoorganització local dels recursos per mantenir la igualtat entre les persones. La seva lluita no era per aconseguir el poder, sinó perquè ningú més el tingués. La seva lluita, doncs, no va acabar amb el canvi de règim, es perllongà en el temps donat que la llibertat no va arribar amb la transició. Aquelles lluites van ser repressaliades pel franquisme, ofegades a la transició i obligades a ser oblidades per la democràcia.

Ahir eren els grisos per part del franquisme, avui són els mossos d’esquadra per part de la democràcia. Les institucions que s’omplen la boca amb la paraula «llibertat» són les encarregades d’ordenar als cossos repressors que acabin amb qualsevol protesta en nom d’aquesta. La hipocresia és la qualitat dels que venen avui a inaugurar l’escultura «pont de la llibertat». Els mateixos que venen a fer-se fotos en homenatge a les persones que lluitaven contra el franquisme són els encarregats de repartir la misèria avui en dia, mantenint, mitjançant la repressió, el seu ordre establert. Un ordre que defensa els interessos d’uns pocs per sobre de la resta. Un ordre que, amb la mentida de la participació ciutadana, fa i desfà segons interessos propis. Que no ens enganyin, no ens faran creure. Alhora, no contents d’ordenar la repressió contra tot allò que alteri el seu ordre establert, contra tot allò que faci perillar el seu imperi i la seva falsa pau social, premien la repressió amb medalles a mossos d’esquadra encarregats de dur-la a terme i als que persegueixen i empresonen la dissidència al sistema actual: les persones que es rebel•len i lluiten per la llibertat que no tenim avui en dia. Entre elles, les i els anarquistes.

Aquest acte tindrà lloc DIUMENGE 28 A LES 18 h A L'HOSPITALET DE LLOBREGAT, entre Rbla. Marina i Av. Carrilet. Us hi esperem per mostrar el rebuig.


PROU ACTES INSTITUCIONALS EN NOM DE LA LLIBERTAT!
PROU MANIPULACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: CONCENTRACIÓ: Saura, Montilla i Corbacho visiten l'Hospitalet DIUMENGE 28, 18 h
26 oct 2007
doncs jo crec que potser no és el millor moment epr cantar la canya aquests tres desgraciats en el moment que estarà allò ple de iaios antifranquistes emocionats per l'únic homenatge (encara que homenatge de merda i tota la pesca...) que els hi faran en la puta vida...

els respecto més a ells del que odio els altres tres...

però és un apunt, només

salut!
Re: CONCENTRACIÓ: Saura, Montilla i Corbacho visiten l'Hospitalet DIUMENGE 28, 18 h
26 oct 2007
jo crec que sí que cal i qui s'animi que hi vagi, a rebutjar aquests miserables que ignaguren coses en nom de la llibertat quan són els responsables de que en tinguem menys cada dia.
hi ha moltes maneres de fer boikot a un acte, es pot estar amb pancartes, octavetes, un silenci sapulcral i cares d'odi per uns i mostres de respecta i solidaritat amb altres.
Un acte de boikot que els hi pot fer molt més mal que el grup de sempre cridant, i acabant amb quatre porrassus dels miserables gossos de quadre.

Sortim dels guetos on ens volen exterminar!!
Per la memòria històrica i contra els mal govern.

Solidaritat
Re: CONCENTRACIÓ: Saura, Montilla i Corbacho visiten l'Hospitalet DIUMENGE 28, 18 h
26 oct 2007
El de l'Hospi te una mica de raó...
Pero, potser els antifranquistes se n'adonaran que 30 anys després, aquí no ha canviat res!!!

Cam anar a Rambla Marina amb Av. Carrilet;
Metro L1 Av carrilet
FGC Av Carrilet
Sortida 15 ronda de dalt
Renfe Just Oliveres.

Corbacho, saura, montilla...
l'Hospitalet no es vuestro cortijo!!!
Re: CONCENTRACIÓ: Saura, Montilla i Corbacho visiten l'Hospitalet DIUMENGE 28, 18 h
26 oct 2007
El mejor homenaje que les podemos hacer es mostrarles que todavia queda gente en pie tomando el relevo de sus vidas luchadoras, celebremoslo junt@s abucheando a estos herederos del Franquismo que son los politicos de hoy.
Sindicat Terrassa