Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
[AEP] Campanya contra l'augment de taxes (Estudiantes en Movimiento)
17 oct 2007
Catorze organitzacions estudiantils de tot Espanya agrupades entorn d'Estudiants en Moviment, entre les quals figura l'AEP-Associació d'Estudiants Progressistes, van denunciar la setmana passada a Barcelona l'augment de les taxes universitàries per damunt de l'�ndex de Preus de Consum (IPC), un fet que consideren "reiterat i abusiu".
Cartell.jpg
(EFE)

En una roda de premsa celebrada el passat 10 d'octubre a la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona, l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP), integrant d'Estudiants en Moviment, va xifrar en un 3,7% l'augment de les taxes universitàries a Catalunya respecte a l'any anterior, quan l'IPC ho va fer el 3,4%.

La coordinadora nacional de l'AEP, Nora Sánchez, va explicar que en altres Comunitats Autònomes, com a Castella i Lleó, aquest augment se situa per damunt del 4%.

Les catorze entitats estudiantils han consensuat un document en el qual rebutgen aquest augment "perquè reforça l'escull econòmic que suposen les taxes", i denuncien un "procés encobert de privatització", que fa cada vegada menys accessible la universitat a un sector més ampli de la societat.

Estudiants en Moviment denuncia a més que amb l'adaptació de les universitats espanyoles a l'Espai Europeu d'Educació Superior, els universitaris es converteixen en estudiants a temps complet, cosa que els impossibilita compaginar les carreres amb una jornada laboral.

Nora Sánchez ha reconegut que "no esperem una baixada de les taxes", però que amb la campanya de difusió que comença avui en àmbit estatal volen "mostrar que els estudiants es coordinen" i que "cada dia les matrícules són més altes".

L'AEP responsabilitza el conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, de l'augment de les taxes un 3,7% a Catalunya, i per tant la seva campanya de difusió se centrarà en la crítica al conseller republicà.

Estudiants en Moviment està integrada per associacions universitàries de Múrcia, Extremadura, Catalunya, Castella i Lleó, Madrid, Illes Balears, Illes Canàries, València, Navarra i Andalusia.


____________________________


COMUNICAT D'ESTUDIANTES EN MOVIMIENTO DAVANT L'AUGMENT DE LES TAXES UNIVERSITÀRIES


Dimecres 3 d’octubre de 2007

Des dels diferents col·lectius que participem dins de Estudiantes en Movimiento volem denunciar un fet reiterat i abusiu que es ve repetint any rere any: l’augment de les taxes universitàries. Aquesta nova pujada va més enllà que les últimes ja que supera fortament l’augment de l’IPC. Per això manifestem que:

1. Rebutgem totalment aquest nou augment que no fa més que reforçar l’escull econòmic que suposen les taxes, fent de la Universitat Pública una institució cada cop més elitista i excloent, en evident contradicció amb el seu caràcter universal.

2. Aquesta pujada completament injustificada no concorda amb els missatges tranquil·litzadors de les institucions universitàries i els governs, central i autonòmics, que asseguren que la reforma pedagògica que suposa l’EEES es farà a cost zero. Aquesta contradicció entre les declaracions públiques dels responsables polítics i l’enduriment de les condicions econòmiques d’entrada a les universitats d’arreu de l’estat és una mostra evident del menysteniment que pateixen els centres i de la privatització que afecta a l’ensenyament públic.

A més a més, l’adaptació a l’Espai Europeu d’Educació Superior implica la imposició d’un horari acadèmic abusiu per l’estudiantat, superior fins i tot a una jornada laboral, convertint-nos en estudiants a temps complet, la qual cosa impossibilitarà la compaginació d’estudis i feina.

Rebutgem frontalment aquest fet i les justificacions dels polítics: no podem acceptar que per compaginar els estudis haguem d’allargar el temps de realització de les carreres, donat que això suposa una discriminació cap al col·lectiu d’estudiants que necessita treballar per viure, reduint l’alumnat a un model “estàndard� d’estudiant, ni realista ni convenient.

D’altra banda, si la Universitat és el màxim exponent de la cultura i la llar del coneixement,els seus estudiants han de ser formats com a ciutadans instruïts, crítics i competents i no senzillament com a treballadors. Els estudiants hem de tenir temps per cultivar altre aspectes formatius com l’associacionisme, la participació i les relacions socials: no som màquines ni ho hem de ser. Malauradament és el que ens imposen.

3. Com ve sent costum, les autoritats competents han tornat a menystenir els col·lectius estudiantils que sempre s’han pronunciat en contra de l’augment de les taxes i de qualsevol altra mesura que vagi en contra de l’accés universal, sense exclusions, a la Universitat Pública.

Així, rebutgem totalment aquest nou augment de les taxes, sobre tot quan aquest es situa molt per sobre de l’increment de l’IPC. Estem assistint a un procés encobert de privatització de la Universitat Pública, que la fa cada cop menys accessible a un ventall cada cop més ample de la societat.

Considerem que la Universitat Pública ha d’estar oberta a tota la ciutadania i no només a qui pugui pagar-la. Per garantir tot això, estimem necessària, i cada cop més urgent, una reducció progressiva de les taxes fins a la seva total desaparició.

Per una Universitat realment pública, universal i de qualitat, per a tothom,

Prou augments de les taxes!




Estudiantes en Movimiento

Eraldatu · AEP-Associació d´Estudiants Progressistes · Foro Estudiantil Independiente · Alternativa Universitaria · Colectivo Estudiantil Alternativo · Estudiantes de Izquierdas · Asociación de Jóvenes Extremeños - Estudiantes Progresistas · Bloc d´Estudiants Agermanats · A Contracorrent-Joves d´Esquerra Unida de Valéncia · Universitarios Progresistas · Asociación de Estudiantes de Izquierdas por Otra Universidad · Participación Universitaria Almeriense · Otra Universidad es possible · Asamblea de Estudiantes de Gran Canaria

www.estudiantesenmovimiento.org


____________________________


APARICIÓ EN MITJANS DEL COMUNICAT DE PREMSA


http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2839_9_223481__C

http://laxarxa.uab.cat/01/noticies/str_noticies_detalln.php?id=274

http://data.datadiar.com/bid/sidnoticia.asp?DR=FS&bloque=NOTICIAS&NF=111

http://www.tercerainformacion.es/3i/article2125.html

http://www.redasociativa.org/elinsurgente/modules.php?name=News&file=pri

http://www.canariasahora.es/noticia/12446/

http://firgoa.usc.es/drupal/node/37371
Mira també:
http://www.aep.cat
http://www.estudiantesenmovimiento.org

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Cartell
17 oct 2007
Cartell taxes.jpg
Cartell de la campanya
Mira també:
http://www.aep.cat
Re: [AEP] Campanya contra l'augment de taxes (Estudiantes en Movimiento)
17 oct 2007
Estudiants del "Movimiento"????
Re: [AEP] Campanya contra l'augment de taxes (Estudiantes en Movimiento)
17 oct 2007
del movimiento stalinista será.

FORA PARTITS POLITICS D'INDYMEDIA
Re: [AEP] Campanya contra l'augment de taxes (Estudiantes en Movimiento)
17 oct 2007
De quin partit polític parles, pallasso?

No sé qui et creus que ets per anar fent fora la gent dels llocs (sigui d'un país o d'una plana web).

En fi, amunt el moviment estudiantil, sigui l'AEP, el SEPC (els de veritat, els que curren i no es dediquen a denigrar les sigles dient idiotades) o les assemblees d'estudiants!


PD: felicitats per la feina. Prou taxes!
Re: [AEP] Campanya contra l'augment de taxes (Estudiantes en Movimiento)
17 oct 2007
Doncs jo estic totalment d'acrod amb el company de dalt: l'AEP té dependència total d'EUiA i IU. La major part de la direcció milita als CJC i manté acituds dogmàtiques.

L'AEP forma futurs burocrates d'aquells que mani qui mani ens tocaran a tots els nassos.
Re: [AEP] Campanya contra l'augment de taxes (Estudiantes en Movimiento)
17 oct 2007
Fora SAURA i tots els que li doneu algun suport.
Re: [AEP] Campanya contra l'augment de taxes (Estudiantes en Movimiento)
17 oct 2007
Fora l'AEP/ICV/EUIA tan d'Indymedia com de les assemblees d'estudiants.. que ja ens coneixem.
Re: [AEP] Campanya contra l'augment de taxes (Estudiantes en Movimiento)
17 oct 2007
quan sigueu capaços de demostrar alguna de les bestieses que diueu potser algú deixa de riure en veure els vostres comentaris, colla d'imbècils.

Fora sectaris d'indymedia (i a les assemblees, com que no hi sou no podeu marxar...)
Re: [AEP] Campanya contra l'augment de taxes (Estudiantes en Movimiento)
17 oct 2007
mentre uns cremen fotos n'hi ha que fan feina seriosa...m'és igual ki hi pugui haver darrera, però darrera el comunicat es nota ke hi ha una voluntat d'unir esforços i de fer exigències des del moviment estudiantil, cosa totalment inesperable del SEPC que són, aquests sí, una veritable plataforma política en pro de l'independentisme a la universitat. Que es deixin estar d'històries i és diguin CAJEI-Universitat o CUP-universitat però que no enganyin més el personal amb això de dir-se sindicat...
Re: [AEP] Campanya contra l'augment de taxes (Estudiantes en Movimiento)
17 oct 2007
Tinc un profund respecte cap a la feina que fan els i les militants de l'EI que conec.

Alguns, a més, han participat molt activament en activitats del Moviment de Brigadistes, d'altres a activitats de la Fundació Pere Ardiaca.

D'altres no ho han fet, però han tingut bona disposició a treballar conjuntament quan així ho exigien les circumstàncies.

Algú que signa com a SEPC es desacredita a ell mateix. O es tracta d'un escrit col·lectiu? Està clar que no. És un troll qualsevol, o un ignorant esquerranós, que desacredita el SEPC davant els qui considerem, que amb les nostres divergències, són aliats naturals en el moviment estudiantil.

No tinc cap complexe en dir que sóc comunista, milito a la Joventut Comunista, i he treballat durant força anys a l'AEP, juntament amb molts altres estudiant, alguns comunistes com jo, i d'altres que no ho eren.

Entre els qui no ho eren hi ha tots els Coordinadors i Coordinadores Nacionals que he tingut a l'AEP, i un munt d'estudiants que, ho reconec, han fet més per la pública que el que he fet jo.

Per tant l'intoxicador a més de troll, mentider.

Però tant és, no dividim més el moviment estudiantil, ni els uns, ni els altres.

Assembles i sindicats d'estudiants junts a la PMDUP, al Correllengua, etc. I qui se'n desmarqui, és part del problema.
Re: [AEP] Campanya contra l'augment de taxes (Estudiantes en Movimiento)
17 oct 2007
No comparteixo per res la moguda "a l'espanyola" de estudiantes en movimiento i em sap greu que l'AEP enlloc de treballar a nivell de Països Catalans i a nivell Europeu només es dediqui als marcs espanyols i barcelonins; però hi tenen tot el dret.

Ara bé comparteixo molt menys, i realment amb dolen els comentaris sectaris, immadurs, d'adolescent consentit.. i que en definitiva i utilitzant un llenguatge que no més propi: són comentaris que es basen en anàlisis molt llunyans als que la eina del marxisme ens ofereix.
Re: [AEP] Campanya contra l'augment de taxes (Estudiantes en Movimiento)
18 oct 2007
"Assembles i sindicats d'estudiants junts a la PMDUP, al Correllengua, etc. I qui se'n desmarqui, és part del problema. "

Josev Stalin, Octubre de 2007

"m'és igual ki hi pugui haver darrera"

Ciudadano Honrado, Octubre de 2007

"SEPC que són, aquests sí, una veritable plataforma política en pro de l'independentisme a la universitat. Que es deixin estar d'històries i és diguin CAJEI-Universitat o CUP-universitat però que no enganyin més el personal amb això de dir-se sindicat... "

Jo crec que SEPC no enganya a ningú ni amaga res al seu discurs..
Re: [AEP] Campanya contra l'augment de taxes (Estudiantes en Movimiento)
18 oct 2007
sou patètics sauristes

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more