Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Comentari :: laboral
Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
10 oct 2007
Aneu amb compte amb l'Observatori del Tercer Sector aquells/es que esteu pensant en sol·licitar-hi un lloc de treball. De portes endins es dediquen a l'assatjament moral i laboral descarat del personal, mentre que per fora prediquen la transformació social i es declaren cínicament com a activistes per un món millor.
Molt d'ull amb aquells que van de "progres" i utilitzen mètodes feixistes per gestionar la seva "empresa". Compte amb aquesta colla de dèspotes hipòcrites que prediquen el "sense ànim de lucre" mentre s'embutxaquen els calers a costa de vuit-centistes explotades.
Abans de posar-hi un peu a dins informeu-vos bé sobre qui són aquests de l'OTS. A hores d'ara ja comença a ser conegut popularment per les seves arts explotadores de personal laboral.
Cerquen un equip estable que treballi 12 hores diàries, que sigui present a reunions a hores intempestives i caps de setmana, que segueixi cegament al seu amo i que consenteixi, una vegada i una altra, ésser humil·liat personalment i professional. I per sobre de tot, que qui treballi ho faci amb motivació pel progrés de l'organització.
L'equip estable no l'aconsegueixen per molt que ho intenten, sembla ser que no ho aconseguiran mai amb aquestes tècniques que utilitzen. No serà que a ESADE no ensenya a gestionar equips tant bé com sembla?
S'ha de dir que normalment l'equip sempre és femení, format per un grup de noies joves que s'habituen a situacions de desgast personal continuat, però que resisteixen un cert temps fins que el seu estat psicològic encén l'alarma. Acostumen a ser dones amb personalitats submisses i amb poca autoestima que sobreviuen com poden al tracte dèspota dels coordinadors fins que senten una petita esperança que les enlluerna i aconsegueixen sortir de la foscor en què viuen.
Parleu amb elles, amb les què són dins i amb totes aquelles que hi han passat i se n'han pogut alliberar. Parleu amb elles i ells (pocs) i veureu què en diuen. Totes coincideixen, per molt que quan són a dins, de cara als amos, callin.
Callen per por, perquè els manca autoestima i el seu amo s'encarrega de desprestigiar-les i fer-les sentir inútils, que no valen, que no són prou i que només a l'OTS podran progressar professionalment.
Només quan s'és fora s'és capaç d'analitzar-ho objectivament, a dins s'acaba justificant al repressor. Sembla ser com viure patint el síndrome d'Estocolm, quan la situació acaba sent surrealista.
Visitar la seva pàgina web és fer-se un fart de riure al descobrir que sempre hi ha noies noves a l'equip i que unes altres ja no hi són. Aquesta és la prova que l'equip estable no resisteix les tècniques explotadores de la gestió d'equips.
Quan un és repressor tard o d'hora acaba trobant-se amb els fruits del seu treball.
Diuen que al final tot acaba tornant... El temps dirà...

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
10 oct 2007
Ja els conec bé a aquests jo també... de primera mà... i sí, tot el q es diu akí a dalt és ben cert.. compte!!!!
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
11 oct 2007
Vergonya, els hauria de fer als d'OTS tractar la gent com la tracten. En concret, el Pau Vidal és una de les persones amb major capacitat per obviar les apituts de les persones i fer-les sentir inútils. El millor que podria passar és que els caigués una inspecció de treball. Potser aleshores s'ho pensarien abans de contractar titulats com a estudiants de pràctiques, allargar les jornades laborals entre dues i quatre hores del que les treballadores signaven al contracte. Ah, i el millor de tot eren les reunions aquelles. Cada dia n'hi havia una o dues, però com és lògic sempre fora de l'horari laboral. OTS EXPLOTADORS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
11 oct 2007
Oleeeeee, algú s'ha animat a obrir la porta i a començar a parlar de l'OTS! Que se sàpiga qui són i què fan allà dins, tot i q a mi ja m'ha arribat la fama per diversos fronts jejeje
Tot acaba tornant...
OTS EXPLOTADORS!!!!!!!!
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
11 oct 2007
Això de dones submisses i sense autoestima em sembla un desprestigi i una falta de respecte per a les treballadores i ex-treballadores de l'OTS. Jo parlaria de bones persones que no es volen creure realment com funcionen les coses allà dins... fins que se n'adonen. Però de dones submisses res, que per algo la majoria han plantat cara i han marxat! Com no aprenguin a valorar a les persones l'OTS s'enfosarà del tot.
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
11 oct 2007
No crec q això sigui l'important; si són o no són submisses o tenen poca estima, sinó que el q importa és el q succeix allà dins i q continuen fent-ho sense remordiments... No crec que sigui una falta de respecte dir les coses tal i com són.
A més jo també crec que un cert grau de baixa autoestima s'ha de tenir per aguantar aquesta vexació constant durant llarg temps, si un s'estima prou a ell mateix i té fortalesa personal aviat els engega perquè veu de seguida qui són i no permet ser maltractat pq exigeix un respecte a la seva persona, pq sap q la seva persona val prou i q trobarà una altra feina, la injustícia que es viu allà dins és tant forta q no hauria de costar tant de veure... No és justificable per res del món i hi ha persones allà dins que han d'aguantar massa i acaben justificant-los en certa manera pq viuen enganyades, amb por de sortir d'allà dins pq no se senten capaces de trobar una altra feina q de segur q serà millor. Ara, s'ha de dir q no és el mateix ser un responsable de projecte q un becari allà dins, a uns exigeixen molta més implicació cega q als altres... I per tant és més fàcil aguantar estant de conveni q d tècnic.
Si s'hagués plantat cara de veritat potser ara les coses no continuarien igual, algú hauria d'haver-los parat els peus... Marxar sense dir res és el més fàcil... Crec q hi ha por de dir les coses com són i de plantar cara de veritat (i no mig mig)... i aquest és el problema allà dins... i mentre segueixi així continuaran explotant a la gent...
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
15 oct 2007
L'important és que cada vegada més persones que busquen feina a llocs com aquests (on van de progrés però són bèsties ferotges) ens adonem que amb l'excusa del compromís social s'abusa dels treballadors. Malauradament crec que no és l’únic cas com aquest al món de las ONGs o de l’anomenat tercer sector.

I pel que toca a l'OTS ja està bé que es faci públic el que passa allà dins, ningú mereix el tracte xantatgista que reben i hem rebut moltes persones. Sobre l'autoestima, no és tan senzill el tema com dir plantar cara i punt, no tothom té les mateixes condicions ni el mateix caràcter o forma de reaccionar per una banda, i crec que aguantes més o menys en funció de la necessitat que tinguis de la feina en aquest moment concret.
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
15 oct 2007
Pels que passin per aquí i no els coneixin i vulguin saber qui són:

http://www.tercersector.net

A "Organització" "Equip" els hi veureu les cares... Els dos coordinadors són els responsables de tot això que es comenta aquí dalt.

Per cert, jo com a l'OTS, PER SORT no he trobat cap lloc més... els supera absolutament a tots!
El què passa allà és massa...
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
21 oct 2007
si, jo tambe vaig treballar al OTS i coincideixo amb els comentaris... per mi ha estat una de les pitjors experiencies laborals i personals de la meva vida, ningu en cap feina m'ha fet sentir com els dos coordinadors de l'OTS...

Em fa riure quan veig la feina de investigacio i els cursos que es fan sobre recursos humans a les ONLs, i despres es tracta al propi equip com una merda (salaris indignes, jornades interminables, maltractament psicologic, i un llarg etc etc). com es pot ser tan hipocrita? i lo mes important, com es pot ser tan mala persona per tractar a la gent com es fa a l'OTS?

quina llastima! perque el projecte valia molt la pena...

no se qui ha obert aquest espai per comentaris sobre l'OTS, pero gracies i si's plau que tot aixo no li torni a passar a ningu mes. Denunciem-ho! De fet ja hi ha molta gent d'altres organitzacions, fundacions, la generalitat, etc que coneixen tot aixo... pero ojala que cap mes persona hagi de tornar a passar pel que nosaltres hem passat...si cal firmem un document i fem difussio en el sector, que us sembla?
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
21 oct 2007
estoy de acuerdo en escribir un documento y difundirlo en el sector. Pau Vidal y el OTS no pueden ser un referente en el tercer sector cuando se esta explotando y maltratando a la gente!! si no lo damos a conocer, seremos complices de todo esto y mas gente lo pasara mal. Yo me apunto a esribir un documento y difundirlo en el sector. Otra opcion seria poner una denuncia en los tribunales, como lo veis?.
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
21 oct 2007
Enhorabuena por esta iniciativa! Creo que es muy importante hablar de este tema, es decir el mal trato laboral en el OTS, en público, y, de hecho, estoy muy sorprendida de ver que realmente TANTAS personas han vivido lo mismo que yo.

Hablamos francamente: cómo se pretende vivir con menos de 800 euros al mes en una ciudad como Bcn? y, encima de todo, las formaciones corrían por la mitad a cargo del trabajador... sin mencionar los horarios, que, por supuesto, nunca se respetían.

Al leer todos vuestros comentarios, estoy realmente contenta haberme ido a tiempo, sin permitirles de perjudicar demasiado mi salud mental. Mostré mi desacuerdo con siertas prácticas empresariales desde el principio, y como consecuencia, noté un cierto aislamiento por parte del equipo (seguramente por miedo), y, sobre todo, desde la dirección se intentó transmitirme que la culpa, la tenía yo... que yo no sabía intergrarme y que todos los demás eran muy felices ahí...

Quiero animar a todas aquellas personas que están ahí dentro, y que no están a gusto, de marcharse... Hay más organizaciones del tercer sector en espanya, y a parte del tercer sectro tb hay otros lugares de trabajo donde uno puede realizarse y estar feliz. Y no tengais miedo de que los "jefes" del OTS os vayan a poner dificultades en el camino; aunke tengan una red de contactos bastante importante, no son dioses tampoco, y, en segundo lugra, no creo que les interesa hablar mal de algun ex empleado a otras organizaciones pk de esta manera dan por ver k existen problemas internos... Nadie tiene por k aguantar el acoso moral, ni alguna falta de respecto... Teneis derecho a pedir un sueldo digno, a que se respecten las horas y vuestras vacaciones, y no debería ser habitual trabajar los fines de semana. Sois más que el trabajo, sois personas, seres humanos, y si ahí dentro no os dejan serlos mejor buscar otro empleo... es vuestra vida!

Animos y saludos a todos...
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
22 oct 2007
Jo també estic molt contenta de que es parli per fi de tot això, i confirmo tot el que han assenyalat les companyes... El que passa allà dins no és normal. Tinc experiència laboral al sector i mai no m'havia trobat una cosa igual: aquestes condicions pèssimes de treball i aquest tracte personal. I a sobre s'omplen la boca de compromís social i de transparència!!!! Mai ho he pogut entendre: com és que no els fa vergonya?
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
22 oct 2007
no he trabajado en el ots, pero he visto a mi compañera cambiar a lo largo de los meses que trabajo allí, su estado de ánimo caer más bajo que núnca. volver del trabajo llorando tantas veces, perder el sueño, y tener miedo del día siguiente, todo esto no es humano. parece mentira, pero vivimos en un mundo donde mucha gente cree que el miedo es un motor.
ahora ha cambiado de trabajo, y ha vuelto a disfrutar de una vida normal... yo también.
ánimo para las/los(?) que siguen dentro.
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
23 oct 2007
El què estaria bé com a primer pas a fer és enviar aquest escrit i els nostres comentaris a les persones que treballen a l'OTS actualment. És facilíssim, hi ha els seus correus electrònics a la web i es pot fer de manera anònima. Potser així se senten amb més força i acompanyades en el què estan vivint, perquè es donaran compte que hi ha un munt de gent que ha passat pel què estan passant i que no han de tenir por de plantar-los cara, perquè fora l'OTS hi ha un món ple de possibilitats. En realitat, pel q jo sé tothom q ha sortit ha trigat poquíssim en trobar una nova i bona feina. I evidentment que no s'ha de tenir por quan ets fora de dir les coses, al contrari, por de què? Si són ells els què actuen malament!!! Per explicar les coses tal i com són no s'ha de tenir por, prou ja d'acolloniments no??? Són ells els què estan fent desgraciada la vida de moltes persones i això d'ha de saber i s'ha d'acabar.
Com ho veieu lo d'enviar-ho a les treballadores actuals?
Clar que enviar-ho al Pau i a la Núria seria interessant... que no es pensin que poden seguir jugant amb les persones com ho fan!
DIGUEM PROU A L'EXPLOTACIÓ DE L'OTS!
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
23 oct 2007
Estoy de acuerdo con todo lo dicho en el artículo y en el foro. Y sobre todo, no importa si las personas tienen más o menos autoestima, lo que importa es el abuso de poder que ejercen los coordinadores. Hay mil circunstancias que pueden llevar a aguantar más tiempo del que nadie debería, y cualquier iniciativa por cambiarlo DESDE DENTRO, fue perseguida y acallada. Quizás ahora esté en nuestras manos volver a abrir una puerta que cerraron sin inmutarse.
Yo creo que sería interesante envío masivo a todo el personal del OTS y quizás también a algunos de los organismos que confían en esta organización y no tienen idea de qué pasa dentro, muchos de ellos se lo pensarían dos veces la próxima vez que tuvieran un trabajo para ellos.
Y sobre todo enviar un mensaje de ánimo para el personal que ahora trabaja en el OTS Seguro que valéis mucho y no permitáis que os digan lo contrario.
PROU EXPLOTACIÓ A L'OTS, JA!!!!
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
24 oct 2007
Us agraeixo els comentaris, ja era hora que la crua realitat de l'OTS es fés pública i no únicament la imatge idílica i distorcionada que els coordinadors li volen donar.
Prou de mentides, la veritat acaba sortint tard o d'hora, tot acaba tornant.
El fet és que massa gent ha passat per l'OTS i ha tingut que suportar el seu assatjament moral diari, horaris infrahumans de 9 a 21 hores, ploreres a hores de feina, ansietat i angoixa, canvis d'humor i repercusió de la situació laboral en l'àmbit personal del treballador, etc.
Totes les persones que hi han passat ho saben prou bé.
I el què sembla mentida, com bé dieu, és que no els faci vergonya. Començo a pensar que potser el què els manca és la intel·ligència per seguir tractant al seu equip d'aquesta manera i no pensar que massa gent n'ha format part i aquesta gent parla.
Que segueixi circulant, que arribi a tot arreu i que aconseguim algun dia acabar amb aquesta situació.
Seguiu escribint les vostres reflexions, comentaris, pensaments, devagacions, suggerències, idees... Seguiu, que estem fent un bé per la humanitat!
Nota des de l'Observatori del Tercer Sector
24 oct 2007
NOTA DES DE L'OBSERVATORI DEL TERCER SECTOR

24 octubre 2007

ARRAN DE L’APARICIÓ DE COMENTARIS A INTERNET SOBRE L’OBSERVATORI DEL TERCER SECTOR, VOLEM FER ELS SEGÜENTS ACLARIMENTS.

LAMENTEM ELS DESCALIFICATIUS QUE UN MISSATGE ANÒNIM VERTEIX SOBRE L’EQUIP DE TREBALL DE L’ENTITAT, ESPECIALMENT L’EQUIP TÈCNIC QUE ESTÀ COMPOSAT PER PROFESSIONALS QUE POSEN LA SEVA IL•LUSIÓ I MOTIVACIÓ DIÀRIAMENT.

L’OBSERVATORI DEL TERCER SECTOR ÉS UNA ENTITAT JOVE AMB UNA HISTÒRIA DE NOMÉS QUATRE ANYS EN ELS QUE S’HA CONSTRUIT UNA ORGANITZACIÓ ÚNICA (SENSE ÀNIM DE LUCRE ESPECIALITZADA EN RECERCA SOBRE EL TERCER SECTOR) SENSE RECURSOS PROPIS. ARA ES POT DIR QUE JA SOM UNA REALITAT CONSOLIDADA, TOT I QUE ENCARA FRÀGIL.

DES DEL PRIMER MOMENT, LA PRIORITAT DE L’OBSERVATORI DEL TERCER SECTOR HA ESTAT LA CONSOLIDACIÓ D’UN EQUIP HUMÀ ESTABLE AMB MOTIVACIÓ, CONEIXEMENT I VINCULACIÓ AMB EL TERCER SECTOR. EN AQUEST MOMENT, COMPTEM AMB AQUEST EQUIP ESTABLE. A MÉS, DES DEL JUNY 2006 EXISTEIX UNA POL�TICA PÚBLICA DE GESTIÓ I DESENVOLUPAMENT DE PERSONES PUBLICADA A LA WEB, QUE INCLOU FINS I TOT L’ESCALA SALARIAL (QUE ESTÀ DINS DELS PARAMETRES DEL SECTOR). IGUALMENT, HI HA UNA PUBLICACIÓ "TREBALLAR A L'OTS" QUE TAMBÉ CLARIFICA LES RESPONSABILITATS I HÀBITS DE TREBALL A L'ENTITAT. AMBDÓS DOCUMENTS ESTAN LLIUREMENT DISPONIBLES I MARQUEN CLARAMENT L'APOSTA DE L'ENTITAT PEL SEU EQUIP DE TREBALL.

COHERENT AMB EL NOSTRE VALOR DE TRANSPARÈNCIA I APORTACIÓ AL SECTOR, A LA NOSTRA WEB (WWW.TERCERSECTOR.NET) ES TROBEN NOMBROSOS DOCUMENTS SOBRE L’OTS : LA COMPOSICIÓ DE L'EQUIP, LES DADES DE CONTACTE, ELS RESULTATS ECONÒMICS TRIMESTRALS, LA REFLEXIÓ ESTRATÈGICA, TOTES LES RECERQUES, PUBLICACIONS, ARTICLES I PRESENTACIONS, ETC...

ASSUMIM I SOM CONSCIENTS DE LA NOSTRA HISTÒRIA I LES DIFICULTATS QUE HEM TINGUT EN EL CAM�. CONCRETAMENT, A L'ANY 2005 I PRIMERA MEITAT DEL 2006 VAM TENIR DIFICULTATS EN ALGUNS PROJECTES PER TEMES DE PLANIFICACIÓ I ADEQUACIÓ DE L’EQUIP. AQUELLS PROJECTES DIF�CILS VAN SUPOSAR TENSIONS, PERÒ TAMBÉ HAN SUPOSAT UN APRENENTATGE IMPORTANT PER LA MILLORA DE L'ORGANITZACIÓ. EN AQUELLS MOMENTS ES VA PRODUIR LA RENOVACIÓ DE PART DE L'EQUIP, I POSSIBLEMENT SÓN ALGUNES DE LES PERSONES QUE VAN MARXAR LLAVORS LES QUE HAN PUBLICAT EL MISSATGE ANÒNIM. ALTRES PERSONES TAMBÉ PRESENTS A L'EQUIP EN AQUELLS MOMENTS DIF�CILS S'HAN INTEGRAT AMB NORMALITAT, IL•LUSIÓ I MOTIVACIÓ A L'ENTITAT DESENVOLUPANT UNA CLARA PROGRESSIÓ PROFESSIONAL.

COM A TOTES LES ORGANITZACIONS, ÉS LÒGIC QUE HI HAGIN PERSONES QUE NO ES CONSOLIDIN A L'ENTITAT, SIGUI PER EXPECTATIVES PERSONALS DETERMINADES, PER LES CARACTER�STIQUES DEL TREBALL PER PROJECTES, PER INADEQUACIÓ DEL PERFIL, PER L'ORGANITZACIÓ,.... AFORTUNADAMENT, EL PAS PER L'OTS ÉS BEN VALORAT PER ALTRES ENTITATS DEL TERCER SECTOR, PER LA QUAL COSA NORMALMENT LES PERSONES PODEN CONTINUAR FÀCILMENT LA SEVA CARRERA PROFESSIONAL EN EL MATEIX SECTOR.

COM SOM UNA ENTITAT TRANSPARENT I DE PORTES OBERTES, L'OTS I TOT L'EQUIP ESTEM OBERTS A ATENDRE A QUALSEVOL PERSONA I ENTITAT INTERESSADA EN NOSALTRES QUE VULGUI CONTACTAR-NOS O VISITAR-NOS. TAMBÉ REALITZEM TOT TIPUS D'ACTES I ACTIVITATS OBERTES AL PÚBLIC. LA NOSTRA WEB ÉS WWW.TERCERSECTOR.NET, DES D'ON ES POT CONTACTAR DIRECTAMENT AMB NOSALTRES. EVIDENTMENT, ESTEM IGUALMENT OBERTS A QUE LES PERSONES QUE HAN ESCRIT ELS ANÒNIMS PUGUIN PASSAR PER L'ENTITAT QUAN VULGUIN , PARLAR I CONÈIXER LA REALITAT DE L'OTS.

ELS COORDINADORS DE L'OBSERVATORI DEL TERCER SECTOR,


PAU VIDAL I NÚRIA VALLS
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
24 oct 2007
Pero qué cinismo más brutal.
Es humiliante para quien ha tenido que vivir la realitat interna y real del OTS oír decir a los coordinadores que son una organización transparente y de puertas abiertas, que las personas que no se consolidan en la entidad son personas que tienen expectativas personales determinadas o su perfil no se adaptaba a la organización.
Pero qué cara dura decir eso a tantas personas que han vivido dentro del OTS una de sus peores experiencias profesionales i personales, que han tenido que soportar un estado de ansiedad constante, que han llorado dentro o fuera por como se las trataba i que encima han tenido que escuchar que no valían, que no se motivaban por el proyecto.
¿Pero cómo se van a consolidar para siempre en esas condiciones?
Tod@s sabemos de primera mano que cada uno/a acaba saliendo del OTS tarde o temprano. Pero claro, generalmente se trata de gente joven que aguanta porque no tiene experiencia profesional previa o porque se las convence al principio sobre lo maravilloso que es el proyecto.
Lo que yo pregunto es como alguién puede estar realmente motivado con una organización que trata así a sus trabajadores.
La gente que ahora está en el equipo, cuando salga y se sienta libre, va a explicar lo mismo. Como todo individuo que ha pasado por ahí. Porque son hechos y no palabras. Son realidades vividas por cada uno de los que ha estado ahí y delante de los hechos, ¿qué hay más verdadero?
Es injusto ver como una organización que trata así de mal a sus trabajadores se lava las manos delante del público. Los hechos estan, las palabras son efímeras.
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
24 oct 2007
Senyors/es (?) de l'OTS,

Primer, ja hem vist que no sabeu controlar-vos. En aquest espai, i ho diu ben clar, no es pot cridar (fes un ús moderat de les majúscules) i, com succeeix la normativa sobre els drets dels treballadors, en feu cas omís. Gràcies per posar-nos-ho tant senzill, vosaltres mateixos ens mostreu com sou.

Com diu l'anterior aportació, els fets valen més de mil paraules. Fets són que a les persones que allà treballen (i recordo, treballen, no és una associació de voluntaris !!! ja us agradaria ja !!!) fan hores extres sense remunerar i a hores intenpestives. Fets són les situacions d'assetjament psicològic i laboral viscuts allà dins. Fets són les renovacions constants de personal ja que ningú aguanta els horaris que imposen (sota el criteri: "si jo ho faig, tu també ho has de fer"), els salaris baixos que paguen i, a sobre, el discurs filoprogre que amaga el feixisme empresarial més dur. Això és el que ensenyen a d'ESADE?. Fets són que, a més, agafen gent jove, noies i majoritàriament estrangera (el perfil amb major incertesa laboral), per a poder fer un ús més abusiu de la seva força de treball. Fets són que en senyor Pau Vidal va ser apartat de les classes de la UAB sobre ITM perquè, com diuen ells, no s'adaptava al perfil. Fets són el que trobeu reflectit en aquestes línies: molt i molt odi envers a vosaltres. I ja se sap, qui sembra odi recull la ràbia. Pregunteu-vos perquè tanta ràbia... i espero que aquest cop feu un correcte diagnòstic, si tota la realitat la veieu esbiaixada desacrediteu els estudis i recerques que tant voluntariosament (JAJA!) han fet els treballadors de l'OTS.

El món està ple d'injustícies, i l'existència de l'OTS és una mostra. Res d'anar-se'n d'acampada un cap de setmana per a fer un DAFO, res de fer reunions rotllo KGB, res de procurar maquillar la realitat. Pel bé de la humanitat, plegueu JA !!! I deixeu al món viure en Pau (i a sobre té catxondeo el nom...).
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
24 oct 2007
JA JA JA com m'he rigut amb l'últim comentari! Ho diu ben clar: No cridis, fes un ús moderat de les majúscules. I va i vosaltres vinga a cridar. Una vegada més us delateu.

Que quedi clar que ens dirigim únicament als coordinadors de l'OTS, que a més són els únics sotasignants del comentari en defensa de l'organització que hi ha més amunt.

Més que encertat: qui sembra odi recull la ràbia.
Estic d'acord amb la teoria dels fets.
Les paraules són només paraules dites en nom d'algú, els fets són episodis reals que han esdevingut. Nosaltres aquí utilitzem les paraules com a mitjà lliure per pronunciar-nos sobre uns fets viscuts per cadascú de nosaltres.
Se'n diu llibertat d'expressió, explicar una situació viscuda, una situació que va ser real. No diem mentides, expliquem fets.
Utilitzem les paraules perquè ara és el què tenim a mà. Som una majoria que ha sentit i continua sentint ràbia al veure com una organització que es diu ser "sense ànim de lucre" i que proclama als 4 vents la seva missió altruista en el món, aconsegueix fer sentir tant malament als (?) i les seus/seves passats/des, presents i futurs/es treballadors/es.
No serà que alguna cosa no funciona en la vostra gestió d'equips? De vosaltres m'ho faria mirar seriosament.
Perquè si dieu que les persones que hem escrit aquests comentaris són les que van passar per la vostra entitat ara farà 2 anys, aneu ben errats, no ens hem dit els noms, no ens coneixem perquè com podeu veure no hi posem els nostres noms. Algú es va pronunciar i anat corrent la veu.

Ara, això sí, si els autors fóssin persones que haguéssin treballat a l'OTS dos anys ençà, em preocuparia i em plantejaria que els heu fet perquè després de 2 anys sentin encara aquesta ràbia.
No, senyors, sabem que la gent en aquest país no s'acostuma a mobilitzar i si s'està fent aquí serà perquè la cosa va ser i està sent seriosa. Desacrediteu altra vegada les persones que escriuen aquí com ho feieu quan estaven amb vosaltres, els torneu a dir que no valen res.
Ara, això està clar, és de sentit comú, coordinadors de l'OTS, si feu el què feu dins de la vostra organització entenem que no ho reconegueu.
Si fóssiu persones correctes i humanes no faríeu el què feu amb els vostres treballadors. I si fós cosa d'expectatives personals no hi hauria tanta gent cabrejada amb vosaltres. No, senyors, per sort, aquells/es que ja no hi som i hem pogut refer exitosament la nostra carrera professional (SENSE INCLOURE EN EL CURR�CULUM EL NOSTRE PAS PER L'OTS)hem pogut comprobar que el cas de l'OTS, per sort, és anegdòtic i que hi ha llocs de treball a l'exterior que et tracten i et valoren com a persona i com a professional.
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
25 oct 2007
Quin cicnisme, deu meu, quin cinisme més gran!

Pau Vidal: a mi no me la das.

Ja sé que tens una capacitat molt desenvolupada de vendre el ‘producte OTS’, però a les persones que hem tingut l’oportunitat de veure’t de prop no ens pots enganyar.

Parles de transparència? La teva política de gestió i desenvolupament de persones em fa riure... Qui pot afirmar haver sortit de l’OTS desenvolupat com a persona? Des de l’OTS, manteniu relació amb les persones que marxen? Sabeu les raons per les que han marxat? Heu calculat la mitja de temps que les persones es queden al vostre ‘equip estable’? Quina és la mitja d’edat de les vostres treballadores? Quina és la ratio homes/dones? Quina és la mitja diària d’hores laborals? A quina hora es convoquen les reunions?

Encara me'n recordo, Pau Vidal: mai vols parlar de ‘recursos humans’, prefereixes parlar de ‘persones’. Però les paraules no són suficients. Les paraules, si no venen acompanyades per fets, només serveixen per omplir-se la boca. Com les teves abraçades als correus a l’equip.

Se’t van donar senyals de tota mena -algunes més encartades que altres-, i les vas menysprear. L’alarma vermella portava temps encesa. Ara has anat massa lluny. Has jugat amb foc i aquí tens la flama.
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
25 oct 2007
Em pregunto si aquestes coses les coneixen la gent de La Caixa, la gent de la Fund. Catalana de l'Esplai, la gent de la Fund. Bofill, la gent de la Secret. Joventut, els de la Pere Tarrés que teniu just a sota (segur que deuen sentir els crits i plors...), els de la Fund de Caixa Catalunya... Pau i Núria, per què enlloc de fer una jornada sobre transparència i la rendició de comptes a les entitats no lucratives no en feu una sobre els mètodes de tortura laboral en el segle XXI? D'això si que en sabeu !!!
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
25 oct 2007
A la pregunta de dalt, sí, es comença a saber. S'ha de tenir en compte que les persones que hem anat passant per l'OTS al sortir hem anat a parar a d'altres llocs del sector i, evidentment, hem explicat la situació viscuda. A més, la majoria de nosaltres també coneix gent del sector, amb més o menys posició, a la qual també ho hem explicat.
És tant fort el què hem viscut a l'OTS que ens és impossible callar-nos-ho. En realitat, ara per ara, és la millor arma que tenim, explicar els fets viscuts allà dins, quin és el tracte que hem rebut per part dels senyors Pau i Núria, coordinadors de l'OTS.
Com voleu que fem les bones nenes després del tracte vexatori rebut durant el nostre pas per la vostra organització? Siusplau, és de sentit comú i hauríeu d'haver pensat una mica en els efectes col·laterals de la vostra gestió d'equips. Aquí l'heu cagada. En aquesta web està una de les mostres, però n'hi ha d'altres, efectivament. Heu aconseguit cabrejar a massa gent.
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
25 oct 2007
Estic contenta veient el què està succeïnt. Estic contenta que per fi algú hagi obert la boca i la gent hagi anat parlant, anònimament sí, però almenys dient les veritats, tan senzill com que aquí s'expliquen aquelles situacions que moltes persones varen viure a l'OTS en un moment o altre. I sobre això no hi ha compte endarrera.
A veure, realment creieu que la nota que heu publicat, cridant, us servirà d'alguna cosa? Realment creieu que totes les persones que han anat passant per la vostra organització no tenen ja una opinió formada sobre vosaltres? Realment creieu que les persones que treballen en el sí de la vostra organització són estúpides? (Sí, sabem que quan treballen amb vosaltres les tracteu com a tals) Realment creieu que amb aquest tracte podreu aconseguir que algú se senti motivat per treballar amb vosaltres? Vaja, només un masoquista. La resta tard o d'hora, abans o després, acaben marxant perquè no es veuen treballant en aquestes condicions d'explotació personal tota la seva vida. Ja us ho dic jo, només un masoquista.
Per favor, qui té ganes de no tenir vida personal perquè aquesta l'ha de dedicar exclusivament a la seva feina i a sobre en aquesta s'ha de sentir dir que no serveix? Ei, perquè com bé dieu, si no és així, és que no s'està motivat i es té unes expectatives personals no adients per a l'organització. Quan ho penso no m'ho puc creure. Esteu ben sonats.
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
25 oct 2007
per cert, m'he oblidat de fer-vos una pregunta: Com és que encara teniu una persona a la web com a treballadora quan fa eternitats que ja no hi treballa? És que voleu donar la imatge d'equip estable o què? Potser amb altres que ja no hi són també les hi deixeu perquè no es noti tant que constantment està marxant gent?... chi lo sà...
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
26 oct 2007
Bueno Bueno Bueno... no he dicho nada hasta ahora. Pero visto lo visto creo me ha parecido justo alzar la voz y decir que yo soy otra de las personas que tuvo que convivir durante varios meses con los "metodos" de trabajo del OTS y estoy totalmente de acuerdo con los comentarios que aquí se han ido escribiendo. És más, me atreveria a decir que el OTS es un gran desperdicio, un gran desperdicio de talento (de la gente que trabaja, las tecnicas y técnicos) y de las buenas ideas con las que nació. En efecto, creo que el OTS "en teoría" nació con una buena idea i fundamento, pero el problema es que al ir pasando el tiempo se ha demostrado que claramente se ha fracasado al no cumplir-se los principios más básicos de respeto. Y todo esto, porqué no decirlo por culpa de su principal creador: Pau Vidal, que tiene dos caras. La de "amigo intelectual" en el exterior y la de explotador y pq no decirlo ... "Ogro" con sus trabajadores/as. No nos podemos olvidar de la complicidad de la otra coordinadora, Nuria, que no hace nada por evitar lo que pasa allí dentro. En definitiva ojalà surgieran algun efecto estos mensajes y por lo menos la gente que cree en el OTS (a parte de Pau) fuera capaz de re-convertirlo y expulsar a este personaje.
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
26 oct 2007
Estoy de acuerdo contigo al mencionar a Núria como cómplice, exacto, al final alguien sacó el tema, no nos tenemos que olvidar de la cruel coordinadora, que con su actitud de mosquita muerta puede llegar a ser peor que Pau.
A Pau ya se le ve venir, al poco de estar ahí ya ves cómo es; un déspota rematado, un niño pequeño echo mayor que necesita que todas sus niñas le rían las grácias (que poca gracia hacen), ya me entendéis, pero al menos, en cierto modo es sincero. Se muestra tal como es, almenos con su equipo, ya no sé fuera.
Pero Núria... ui esa... esa es un mal bicho, porque va de tía enrollada pero al final acaba siendo más cabrona que Pau, porque calla y consiente, aún siendo consciente de que Pau trata mal a sus trabajadoras y consentirlo(no es tonta y porque cualquier persona con dos dedos de frente ve que Pau maltrata psicològicamente a sus trabajadoras).
Pero a Núria ya le va bién así, quién sabe porque, porque tiene intereses personales o económicos específicos, porque tiene tanta poca autoestima personal que es incapaz de decirle nada, porque en el fondo está enamorada de él (a mi me costaría entenderlo, de semejante especímen, pero bueno, hay gustos para todo), o porque es aún más mala que él y su inhumanidad llega más lejos.
Cuidadín con esa que es una bívora. En realidad, a mi ya me avisaron antes de entrar que tuviera cuidado con ella, y acertaron.
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
30 oct 2007
despres de llegir tot aixo, veig clarissim que hem d'elaborar un document i distribuir-ho entre el sector (ONGs, financadors, ESADE, etc). molta gent ja ho sap pero crec que es millor si ho fem mes oficial i public. com ho fem?
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
30 oct 2007
i per cert, algu ha patit algun tema que podem portar davant la justicia?
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
30 oct 2007
Veo que nadie ha sacado todavia el tema de los toqueteos y acosos de Pau a algunas de nosotras... es un tema muy doloro, al menos para mi...

joder, cuanto daño nos ha hecho este gilipollas!
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
06 nov 2007
Llegeixo tot el que companys i companyes del OTS heu escrit i es realment trist i indignant... M'identifico en moltes coses, en altres conec gent que les ha viscut... jo la veritat es que mes que fer-ho public, vull oblidar-ho... les noticies volen, el boca a boca es molts cops mes poderos que les notes publiques, no us preocupeu la vida posa a tothom al seu lloc, es nomes una questio de temps i de paciencia... molts anims a tots i totes!
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
06 nov 2007
Em deixeu molt sorpresa amb el tema dels toquetejos del Pau! Aquesta vessant, jo, personalment, no la vaig viure però qui ho hagi viscut hauria de denunciar-ho sense pensar-s'ho. Està molt bé oblidar, però a vegades s'ha de fer justícia i jo crec més que mai que amb el cas de l'OTS és el què cal.
Igualment, la cosa s'està movent, no us preocupeu, sé de primera mà quines estan sent les reaccions, reaccions per diverses bandes. Com bé dius, temps al temps... ja els està comçant a tornar, el món és un mocador i tot i tothom està relacionat d'alguna manera, en quan sàpiga més us n'informo aquí.
Recordeu, sobretot, que d'alguna manera ESTEM FENT JUST�CIA i això no ens ha de fer por.
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
06 nov 2007
Les acusacions que feu aquí dels toquetejos són molt greus. Si això és veritat la cosa va encara més lluny del què moltes podíem pensar. Per sort a mi no em va succeir mai, segurament si m'hagués passat hagués marxat immediatament.
El què dieu és cert? Quin tipus d'assatjament es va produir?
N'hi hagin o no, tota la resta, que totes coneixem a fons, és tant greu i inacceptable que ja els està bé tot el què s'està movent arrel d'aquesta publicació a indymedia i quan la vida els posi al seu lloc, els estarà ben merescut.
Maltracten a les seves treballadores i tard o d'hora els acabarà tornant, si no ho està fent ja ara. No paren de marxar treballadores que expliquen tot el què han viscut. La millor arma que tenim és explicar els fets, de manera que corri la veu com ho està fent i agafin la mala fama que es mereixen, com ja està passant.
Endavant noies! OTS explotadors!
La nota que donen
07 nov 2007
Poca transparència demostren si publiquen aqui la nota i en canvi no la posen a la seva pàgina-web.
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
07 nov 2007
Tens raó, res de transparència, els fa por que més gent conegui el què fan ...
Jo també vaig viure un temps com a treballadora de l'OTS i confirmo tot els que els meus companys/es han escrit. Sí, maltracten psicològicament a les seves treballadores, de manera que la feina acaba afectant l'estabilitat de la teva vida personal. Deixes de tenir el teu espai autònom i individual per passar a viure dedicada a la feina a canvi d'un salari minúscul i un tracte incorrecte per part del Pau Vidal i la Núria Valls. Reunions d'equip a fora de l'horari laboral, als caps de setmana, a les nits... treballant 12 hores diàries i a sobre aguantant menyspreus. De manera que la feina t'acaba afectant a nivell emocional. Jo alguna vegada havia acabat plorant al lavabo després d'una reunió amb els coordinadors.
Malament anem que segueixen fent igual, no canvien tot i els avisos que han anat rebent des de que varen començar. Ara se'ls està escapant de les mans.
A veure si s'acaba fent justícia per tant de mal que han fet.
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
08 nov 2007
Tens raó. Els fa por que es conegui la veritat.
Però això no ho poden evitar perquè hi ha molta gent que ha passat per l'OTS que explica la seva experiència i es va escampant.
Recordo les "abraçades" del Pau Vidal als seus emails dirigits a l'equip, em venien arcades, cinisme desbordant fer-ho mentre tractava pèssimament a les seves treballadores, fins i tot ens feia plorar. Recordo haver acabat plorant al lavabo a causa de l'ansietat després d'una reunió amb els coordinadors.
Sort que ja no m'hi trobo allà dins, ho recordo com la pitjor experiència laboral viscuda.
Re: Van de "progres" però són bèsties ferotges: el cas de l'Observatori del Tercer Sector
09 nov 2007
us heu fixat en un detall? en l'apartat d'equip tècnic de la web han posat el temps que fa que hi treballen cadascuna de les treballadores, jejeje m'ha fet gràcia... perquè he pensat com d'extens seria un document on apareixéssin una per una totes les persones que hi han treballat i el temps que hi han estat... Un bon exemple d'equip inestable.
Volen tapar la realitat i no saben com, no se'n sortiran, se'ls està escapant de les mans. la vida tard o d'hora posa a tothom al seu lloc.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more