Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Grande-Marlaska cita a declarar a nou persones més
28 set 2007
Grande-Marlaska cita a declarar nou persones més i obliga el fotògraf Jordi Ribot a lliurar les fotos de les manifestacions contra els reis
DIVENDRES, 28/09/2007 - 13:00h
Grande-Marlaska cita a declarar nou persones més i obliga el fotògraf Jordi Ribot a lliurar les fotos de les manifestacions contra els reis
Enric Stern queda en llibertat amb càrrecs · Cremen una altra pancarta dels Borbons en una concentració a la UB · El tripartit i CiU demanen respecte als símbols de l'estat, però també que la resposta sigui proporcionada
El jutge de l'Audiència Nacional espanyola Fernando Grande-Marlaska ha citat a declarar nou persones més identificades per la policia com a presumptes autors de la crema de fotografies dels Borbons dissabte a Girona. Grande-Marlaska també ha obligat al fotògraf Jordi Ribot a lliurar les fotos de les manifestacions contra els reis espanyols. A més, el jove gironí Enric Stern també ha comparegut avui davant del jutge. Ha quedat en llibertat amb càrrecs, però sense mesures cautelars. Avui hi ha hagut una altra concentració de suport als imputats, a la facultat de Física de la UB, on quatre persones han cremat una altra fotografia del rei.

El fotògraf Jordi Ribot, de l'agència Clickart, el jutge l'ha obligat a lliurar les fotos de les manifestacions perquè, si no, l'hi hauria obert una causa per desobediència a l'autoritat. Rubot ha rebut el suport de desenes de periodistes, del Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB). Uns i altres sostenen que els fotoperiodistes no han de lliurar els materials que hom pugui requerir-los i critiquen els mètodes emprats per l'Audiència espanyola, que vulneren la llibertat d'expressió.

Llibertat amb càrrecs per Stern

D'una altra banda, el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha decretat llibertat amb càrrecs, però sense mesures cautelars, per al gironí Enric Stern, de dinou anys, acusat d'haver cremat fotografies dels Borbons amb Jaume Roura. La fiscalia havia demanat que comparegués cada quinze dies al jutjat més pròxim a casa seva. Stern ha declarat avui al matí a l'Audiència i ha admès haver cremat les fotografies dels Borbons, per expressar el seu rebuig a la monarquia.

Concentracions de suport

A més de la concentració de suport a Stern d'avui a Barcelona, també n'hi va haver ahir al vespre al vespre a la plaça del Vi de Girona i a la plaça de la vila de Vilafranca. A Girona més de tres-cents manifestants es van concentrar per donar suport a Stern, i una cinquantena de periodistes van protestar contra la decisió de l'Audiència Nacional de citar Ribot, i a Vilafranca els concentrats van ser uns cent cinquanta, que també van cremar fotografies del rei. Els periodistes creuen que l'Audiència vulnera el dret del secret professional del fotògraf.

Debat al Parlament

Avui, en la tercera sessió del debat de política general al Parlament, el tripartit i CiU han aprovat una resolució que demana respecte als símbols de l'estat, però al mateix temps, reclama que la resposta judicial, política i mediàtica sigui proporcionada. El text final ha eliminat una proposta de CiU que deia que la reacció als fets de Girona era desmesurada.

La cambra també ha rebutjat dues propostes presentades pel PP i Ciutadans que eixgien una condemna explícita de la crema de fotografies dels reis.



+ Web de la campanya ’No al rei’.
+ Vídeo: Paròdia de la crema de fotos dels reis al programa Polònia.


http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2569258&p_edi=General

http://noalrei.elsud.org/

http://www.alertasolidaria.org/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more