Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
Suport de la CUP als processats per la crema antimonàrquica
27 set 2007
Suport de la CUP als processats per la crema antimonàrquica
CUProdadepremsa5.jpg
CUProda de premsa4.jpg
1189722476_g_0.jpg
27.9.07 A les 12h d’aquest matí s’ha realitzat una roda de premsa al Col.legi de Periodistes de Catalunya de Barcelona, a càrrec de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP). El motiu de la roda informativa ha estat la manifestació pública de la candidatura independentista de suport als processats per la crema de retrats del rei Juan Carlos i el rebuig públic a la institució antidemocràtica de la corona espanyola.

Els portaveus de la CUP, Josep Anton Vilalta, regidor de Torà, i Carles Roca, també regidor de la CUP de Cardedeu, han transmès el posicionament dels càrrecs electes de la candidatura independentista respecte a la persecució de les activistats antimonarquiques d’aquests dies. Els dos portaveus també han emplaçat a la població pequè es mobilitzi en els actes de solidaritat amb els dos processats convocats en els propers dies, així com també han denunciat el fet que aquesta pressió policíaca i judicial s’estigui estenent als mitjans de comunicació, concretament en el cas dels fotògrafs que ha estat citats a declarar i a entregar el material gràfic del seu treball periodístic durant la cobertura de la notícia de les cremes de retrats.

Carles Roca ha llegit un comunicat conjunt dels regidors de la CUP (de Berga, Arbúcies, Arenys de Munt, Montesquiu, Capellades, Celrà, Biosca, Vilafranca del Penedès, Cardedeu, Mataró, Sant Celoni, Vic, Vilanova, Molins de Rei, Sallent, Torà, Sant Celoni, Valls, etc.) , en què s’emplaçava a estendre les mostres de solidaritat amb els encausats i es manifestava una posició pública de rebuig a la monarquia espanyola pel seu caràcter antidemocràtic i per la seva funció de pilar simbòlic de la dominació política sobre els Països Catalans.

Durant la roda de premsa, que també ha servit per donar recolzament a les diverses mobilitzacions populars de rebuig a la corona convocades per a les properes dates, s’ha denunciat el paper de la Conselleria d’Interior per la seva responsabilitat en la persecució de les idees polítiques i de les llibertats d’expressió i manifestació. Concretament se n’ha responsabilitzat Joan Saura, responsable d’Interior i diputat per IC-V, del fet que diversos independentistes hagin estat identificats, retinguts i processats per exercir una mostra d’expressió política contrària a la monarquia i, en el cas de les citacions a fotògrafs, pel fet d’haver coaccionat professionals del periodisme en una cacera de bruixes política.


Per saber-ne més:

www.llibertat.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Suport de la CUP als processats per la crema antimonàrquica
28 set 2007
anem a veure, jo no voldria intoxicar per que si alguna cosa hem representa és la cup, tot i que això de la represantitivitat no hem convens gaire...

Tots aquest regidors han cremat fotos del rei? Per qué llavors no veig cap diferència entre les autoinculpacions del "capo" dels jerkis i altra gent d´esquerra que s´ha llensat al oportunisme...

ONADA ANTIMONÀRQUICA!!
ONADA!! ONADA!! ONADA!!
Re: Suport de la CUP als processats per la crema antimonàrquica
28 set 2007
Un dels convocants de la concentració de Girona contra la corona i la visita del rei va ser la CUP de la ciutat. Crec que no cal comentar massa cosa més.
No soc un ferm admirador de la CUP, però les coses són com són.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more