Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Internacionalisme, cultura popular i defensa del territori marquen la primera edició de l'Alça't
24 set 2007
P1050338.JPG
La nova trobada de joves dels Països Catalans, l'Alça't, que es celebrava a Caldes de Montbui, ha tancat l'edició amb molt bona participació. Destaca la bona organització de la trobada de joves dels Països Catalans per part de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) i l'acolliment d'aquesta a Caldes de Montbui.

El divendres va començar la jornada amb l'obertura de tots els espais de la trobada així com la fira d'entitats. Seguidament, començà una de les xerrades més esperades de la trobada sobre l'internacionalisme. En aquesta es signar un acord de coordinació amb diverses joventuts vingudes d'arreu de la mediterrània i l'estat espanyol. Aquest acord estableix teixir una cooperació, contacte i coordinació per a lluites comunes en el marc de l'Europa dels pobles.

Havent sopat, començà el primer concert de la trobada que comptà amb la participació de Sutagar, la Gossa Sorda, Deskarats i Alerta Roja. Després del concert la festa continuà a la zona d'acampada i s'allargà fins altes hores de la matinada.

Dissabte al matí es van realitzar les olimpíades populars que comptà amb força participació malgrat que la festa de la nit abans havia sigut llarga. Seguidament, es va presentar la campanya nacional de la CAJEI "Subversió per la llibertat" fent èmfasi en l'ús de la simbologia en tant que control social. A continuació, l’Associació per la recuperació de la memòria històrica de Catalunya va fer un repàs de la situació al Principat sobre la memòria històrica que va ser acompanyada pel Fòrum per la memòria del País Valencià que explica la situació al sud de la nació en aquest camp. Finalment, tancà l'acte el politòleg i professor de la URL Josep Sort. Aquest parlà de la transició, dels factors que intervingueren per a instaurar el sistema actual i la deslegitimació d'aquest.

El dinar popular, previst per les dues del migdia, es va veure afectat per la pluja, tot i això, va comptar amb l'assistència d'una setantena de persones.

A quarts de cinc es va fer la xerrada sobre "experiències de lluita contra l'especulació" on es van aportar diverses realitats i formes de lluita per la defensa del territori i va destacar la participació d'un militant del moviment okupa a Alemanya que va exposar la situació, els problemes que han patit i la solidaritat per part d'altres col·lectius d'altres països per mantenir els espais okupats.

A les set de la tarda tingué lloc la manifestació nacional convocada per la CAJEI que tenia com a lema "Jove, organitza't i lluita amb les assemblees de joves". Durant la manifestació es van cridar lemes contra la corona espanyola, per la independència dels Països Catalans, per la defensa del territori i per la llibertat dels presos polítics. La manifestació conclogué amb un acte polític on es va fer balanç del creixement de les assemblees de joves i del conjunt de l'esquerra independentista. L'acte acabà amb el cant dels segadors i la internacional.

Del lloc on es va acabar l'acte polític començà un cercavila amb l'actuació de diables fins al lloc del concert del vespre, que comptava amb l'actuació d'Igitai-a, Pirat's Sound Sistema, Obrint Pas, Boikot i Revolta 21. Aquest, que va omplir el pavelló, va destacar pel contingut polític ja que, entre grups, es van realitzar parlaments.

El darrer dia de la trobada començà amb un esmorzar popular gratuït que serviria de punt de partida del darrer acte de la trobada, un cercavila, realitzat una hora després, amb la participació de geganters, castellers, bastoners i pastorets.
Mira també:
http://http:/llibertat.cat
http://cajei.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Internacionalisme, cultura popular i defensa del territori marquen la primera edició de l'Alça't
24 set 2007
ja m'han dit que ha anat tot rodat!!!

sí senyor!!! felicitats!!!
Re: Internacionalisme, cultura popular i defensa del territori marquen la primera edició de l'Alça't
24 set 2007
I tornem al de sempre...hi han AJ's que no són independentistes.
Re: Internacionalisme, cultura popular i defensa del territori marquen la primera edició de l'Alça't
24 set 2007
Hi ha AJ's que no són independentistes? no ho sabia. Algú ho pot explicar?
Re: Internacionalisme, cultura popular i defensa del territori marquen la primera edició de l'Alça't
24 set 2007
doncs que hi ha assemblees de joves que no formen part de la CAJEI, i que agrupen a joves del barri o poble de diferents ideologies.
Re: Internacionalisme, cultura popular i defensa del territori marquen la primera edició de l'Alça't
24 set 2007
El que vol dir, és que el problema és el nom, és el tema de dinamitar, enredar.. o com se li vulgui dir amb el vostre nom, un projecte necessari per dinamitzar les lluites juvenils des de espai més amplis que és l'assemblea de joves de cada barri o poble. Més enllà d'això felicitat per l'ALÇAt.
Re: Internacionalisme, cultura popular i defensa del territori marquen la primera edició de l'Alça't
25 set 2007
Ara resultarà que les AJ locals (que coma tals agrupen a joves d'aquell entorn amb un esperit crític vers el sistema, tant social com nacional) si fan un anàlisi radical i per tant entenen que la solució al problema rau en la independència i el socialisme, i decideix coordinar-se amb 40 AJ més que fan el mateix anàlisi estan dianmitnat què?
Diferewnts Aj van trobar que per resoldre les seves problemàtiques locals s'havien de coordianr amb més AJ per tal d'afrontar les problemàtiques nacionals, i ara encara hauran de sentir comentaris com aquest de que estan dinamitant!
Sindicat Terrassa