Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
La prostitució finança l’espanyolisme?
12 set 2007
Quina relació hi ha entre els guanys que proporcionen els prostíbuls, una organització espanyolista que es presenta a les eleccions, una empresa de seguretat amb denúncies per agressions i els combats de vale-tudo? Aquestes qüestions i més es plantegen (i es responen) arran del llibre ‘Los amos de la prostitución en España’ (Ediciones B), escrit pel periodista valencià Joan Cantarero.
I què fa un xic com tu en un lloc com aquell? Vet aquí la primera pregunta que seâns podria acudir, davant de Joan Cantarero, lâhome que ha treballat durant quatre anys per a ANELA (les sigles de lâanomenada Asociación Nacional de Empresarios de Locales de Alterne, que aplega propietaris i gestors de prostíbuls de diversos punts de lâestat espanyol). Cantarero (1964), periodista de professió i de vocació, ex-delegat dâedicions Tiempo al País Valencià i col·laborador dâInterviú i de diversos programes televisius, ha publicat Los amos de la prostitución en España (Ediciones B), un llibre on descriu amb tots els pèls i senyals la seva incursió a lâàmbit sòrdid dels bordells. I ens mostra âi demostraâ, de passada, les gens dissimulades i molt lucratives connexions dâaquest món amb personatges que creen i alimenten grupuscles espanyolistes al nostre país.

Joan Cantarero va fer les primeres passes periodístiques a València, i poc després de començar a treballar, lâany 1985, juntament amb Abelardo Muñoz va destapar una xarxa de prostitució infantil amb un seguit de reportatges, i âdesenes de persones van anar a la presóâ?. Tanmateix, apunta tot seguit, âen aquesta ciutat és complicat dedicar-se al periodisme: és massa xicoteta i hi ha poques alternatives de treball. Això comporta conflictes i que la gent estiga més preocupada pel company que per la seua feinaâ?. Per això, explica, seân va anar, a âbuscar-me la vidaâ?. Aquí es considerava âmarcat per la meua militància i per la manera dâinterpretar el periodisme, que és la que dóna sentit a aquesta professióâ?. Parla dâalguns dels seus referents âcom ara Josep Pernau, destacaâ, amb els quals va aprendre âque el periodisme és denunciar el sistema per sistemaâ?. I explica també com el va colpir el llibre El periodista indeseable, de Günter Wallraff: âDesprés, a Cap de turc, va dir que, per desemmascarar una societat, si has de mentir i disfressar-te per infiltrar-te on calga perquè és lâúnica manera dâaconseguir la veritat, doncs ho fas i ja està. Aquesta és una filosofia de vida, no?â? I hi afegeix, després dâuna pausa: âJo pense que tota la informació no robada és publicitat.â? Seân va anar a Madrid i, a la redacció dâInterviú, hi va coincidir amb periodistes que âpensaven això mateix. Hi havia Xavier Vinader, Ignacio Fontes... Va ser molt divertitâ?.

A dins. Al cap dels anys, un dia âsurt la històriaâ?: va assabentar-se de la gestació dâANELA i hi va treure el nas. âMâinteressava molt lâentrellat del negoci de la prostitució. Era un dels territoris a investigar, dels més opacs de tots. Cada vegada que algú feia una foto en un prostíbul sortia un paio amb cara de pomes agres i un mànec. Com et claves a dins? Què hi passa? Mâinteressava, sí.â? I va posar fil a lâagulla: âVaig localitzar Pablo Mayo, propietari dâun club prou conegut prop de València i president dâANELA, i vaig parlar-hi; i amb el seu advocat. I el seu advocat era José Luis Roberto. Si ell sâhavia oblidat de qui era jo, jo no mâhavia oblidat de qui era ell.â?

continua a:
http://www.eltemps.net/art2.php

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La prostitució finança l’espanyolisme?
12 set 2007
Més respecte per la nostra inteligència:

aquí parlem de organització feixiste nacionalista, no espanyolista.

Es com dir que PxC es catalanista, quan no ho és.
Re: La prostitució finança l’espanyolisme?
12 set 2007
Sr intel·ligent:
Ja ho sabem tots que PxC no és catalanista, sinó espanyolista, igual que sabem que Espanya 2000 és també espanyolista i feixista. Potser cal informar-se un poc abans d'anar de llest.
Re: La prostitució finança l’espanyolisme?
13 set 2007
PxC es la esencia del catalanismo.
Re: La prostitució finança l’espanyolisme?
13 set 2007
Redado, un altre cas de prostitució espanyolista
Re: La prostitució finança l’espanyolisme?
13 set 2007
espanyolisme és feixisme

http://youtube.com/watch?v=Ju7rHmW0fqA
La semantica de les nacions
13 set 2007
Espanyolisme deu ser feixisme espanyol? Doncs catalanisme deu ser feixisme català.

Llàstima que no hi pugui haver tampoc videos del rei Jaume I a veure què diria en una entrevista.
Re: La prostitució finança l’espanyolisme?
13 set 2007
Perquè no et dediques a vendre empanadilles? Et podries fer d'or
Re: La prostitució finança l’espanyolisme?
14 set 2007
Aqui tothom utilitza molt la paraula feixisme pero el 99,8% de vosaltres no en sabeu res del feixisme, que es el feixisme, pel que lluitava i que se li assembla pero que es antagonista del verdader feixisme. Que en sabeu de la seva historia, dels seus liders, de les seves ponencies i congressos interns, de la seva ideologia, dels seus filosofs, dels seus partits, dels seus programes??
Quan parlem de feixista us podria parlar de noms que son peces angulars, columnes vertebrals d´aquesta ideologia i que sense aquestes persones el feixisme esta desprovist de tota substancia. Que us diuen noms com Onesimo Redondo, Ramiro Ledesma Ramos, Manuel Hedilla, Italo Balbo, Jean Thiriart, Corneliu Codreanu, Robert Brasillach, els germans Strasser, Karl Otto Paetel, Francis Parker Yockey o Ferenc Szallasi???
Pues son figures clau del feixisme historic i la majoria o tots vosaltres no en sabeu res d´ells. No us parlo perque parleu amb respecte del feixisme en una pagina antifeixista, pero si que parleu una mica amb coneixement de causa i amb un dit de coneixement historic i ideologic. Si coneguessiu a fons que va ser el feixisme, que defensava en realitat i d´altres coses, veurieu que la immensa de majoria de coses, partits i personatges als qui tracteu de feixistes estàn mes aprop de les vostres idees politiques per molt llunyanes que siguin que del mateix feixisme.
Colera camping CNT