Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Ara Itaca: després de 30 anys de transició crònica la via estatutària està esgotada: Ara Itaca
12 set 2007
Després d'observar el procés estatutari, i veure com l'estatut resultant no dóna solució als anhels, problemàtiques i necessitats de la nostra societat identificats el 2003, i que van donar lloc al procés estatutari
MANIFESTEM:

Que l'execució i implantació de l'estatut segueix en mans de la negociació política quan el que es pretenia en tot moment era blindar l'estatut. De fet, el gran defecte de l'Estatut sortint és que segueix la mateixa dinàmica viciosa de l'anterior: responsabilitats poc clares que retarden i dilueixen les activitats, finançament inadequat, competències no exclusives que són pontejades per l'Estat, i fins i tot les grans decisions tornen a quedar a l'empara de pactes,etc...


A tall d'exemple:

No s'ha blindat el sistema de finançament i un any després Solbes i Castells no es posen d'acord en la interpretació del mateix.

No s'han blindat les competències, per exemple, al cap d'uns mesos el govern espanyol ja decretava tres hores de castellà o la llei de dependència.

No s'ha blindat el català, i és que els jutges entre d'altres funcionaris poden seguir ignorant el català.


Que queda clar, que no disposem d'una bona eina de gestió, perquè no dóna solució als reptes i problemes de la nostra societat. I sense aquesta, el país no pot tirar endavant, i això repercuteix en tots els ciutadans del país; independentment del seu ideari. Que els ciutadans de Catalunya ens hem de preguntar si en el futur volem ser una província a remolc dels centres de decisió o volem ser protagonistes d'un país capdavanter.

Per tot això els ciutadans hem de ser valents i tenir clar que amb la via estatutària, després de 30 anys, seguim en una transició crònica, incapaç de donar solució als problemes i els reptes de la societat catalana. La via estatutària està col·lapsada i esgotada. La via sobirana és per tant la solució per abordar els reptes de futur de la nostre societat.

PROU VIA ESTATUTÃRIA, SÃ? A LA VIA SOBIRANA

Adhereix-t'hi.
http://www.araitaca.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ara Itaca: després de 30 anys de transició crònica la via estatutària està esgotada: Ara Itaca
12 set 2007
sobirania per no dir independència... això qui ho paga, ciu o erc?

Quan tardareu a posar-ho al servei de l'enèssima reforma estatutària i a enganyar la gent per renovar el pacte amb espanya, sigui a la moncloa o a sant jaume..?
Sindicat Terrassa