Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Dijous a les 10 Funeral Xirinacs
13 ago 2007
El dijous 16 d'Agost, a les 10 del matí a l'església de Sta.Maria del Mar es farà el funeral per Lluís Maria Xirinacs.

Hem d'anar-hi, ha de ser un comiat massiu!!

Al Fossar de les Moreres no s'hi enterra cap traïdor. Fins perdent nostres banderes serà l'urna de l'honor.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dijous a les 10 Funeral Xirinacs
13 ago 2007
DILLUNS, 13/08/2007 - 18:30h
Els funerals per a Lluís Maria Xirinacs es faran dijous al matí
La Fundació Randa té intenció d'organitzar un homenatge popular al Fossar de les Moreres
Els funerals per a l'ex-senador i sacerdot Lluís Maria Xirinacs es faran dijous, a les deu del matí, a Santa Maria del Mar de Barcelona, segons que ha explicat la Fundació Randa a VilaWeb. L'autòpsia i el fet que dimecres sigui un dia festiu n'han retardat la cerimònia. Xirinacs va ser trobat mort dissabte en una zona boscosa d'Ogassa (Ripollès) i la seva desaparició ha commocionat la societat catalana.

Són moltes les personalitats polítiques que han destacat la lluita pacífica i ferma per la llibertat de l'ex-senador i sacerdot, sobretot durant la dictadura franquista. I a la blocosfera, han estat moltes les mostres de condol.

El mateix dia que Xirinacs va ser trobat mort, els seus companys de la Fundació Randa han fet públic un text on l'ex-senador mostra la seva disposició a passar els darrers dies 'en la soledat i el silenci' i on, en un poema signat el dia 6 d'agost, recorda que ha viscut esclau setanta-cinc anys en uns Països Catalans ocupats per Espanya, per França (i per Itàlia) des de fa segles.

Xirinacs, que tenia setanta-cinc anys, havia esdevingut el símbol de la lluita per l'amnistia a final del franquisme, havia practicat sempre la resistència no violenta i s'havia manifestat a favor de la independència. Havia estat empresonat dues vegades durant el franquisme i el 2005 per ordre de l'Audiencia Nacional.

Ahir al migdia, una cinquantena de persones ja hi va dipositar flors en record a l'ex-senador. La intenció de la Fundació Randa és d'organitzar, dijous mateix, un homenatge a l'ex-senador i sacerdot, al Fossar de les Moreres.
Descansa en pau company
13 ago 2007
ACTE DE SOBIRANIA

He viscut esclau setanta-cinc anys
en uns Països Catalans
ocupats per Espanya, per França (i per Itàlia)
des de fa segles.
He viscut lluitant contra aquesta esclavitud
tots els anys de la meva vida adulta.
Una nació esclava, com un individu esclau,
és una vergonya de la humanitat i de l’univers.
Però una nació mai no serà lliure
si els seus fills no volen arriscar
llur vida en el seu alliberament i defensa.
Amics, accepteu-me
aquest final absolut victoriós
de la meva contesa,
per contrapuntar la covardia
dels nostres líders, massificadors del poble.
Avui la meva nació
esdevé sobirana absoluta en mi.
Ells han perdut un esclau.
ella és una mica més lliure,
perquè jo sóc en vosaltres, amics!

Lluís M. Xirinacs i Damians
Barcelona, 6 d’agost de 2007"
Re: Dijous a les 10 Funeral Xirinacs
13 ago 2007
Se'ns va un patriota...La lluita continua!!
Re: Dijous a les 10 Funeral Xirinacs
13 ago 2007
Sempre amb ell camarada!

Ens veiem dijous al Fossar
Oju amb la mitologia nacionalista...
13 ago 2007
Amb tot el respecte per una persona que el mereix, tot i que no combrego amb la lluita nacionalista, haig de fer una petita puntualització: els Països Catalans també són un producte imperialista, doncs són el resultat de les conquistes de Jaume I, a més a més contra l'enemic "bàrbar" format per musulmans àrabs i berbers. Això fins a Múrcia, El Carxe. Però ho podem donar per bo. Per mi també forma part dels Països Catalans tot el que va del sud de França català fins a Alacant, i en horitzontal des de les illes fins a la Franja. Donem-ho per bo. Però ho sento, no es pot donar com a bona la lectura de l'Alguer com a territori català oprimit per l'estat italià: la distància evident i l'isolament de l'Alguer demostra a les clares que és el resultat d'una conquesta imperalista catalana, en una terra totalment aliena a la història més o menys "natural" de les terres històricament catalanes. L'Alguer va ser conquerit i colonitzat per catalans, essent explusat o marginats els pobladors originals sards, igual com van fer, per exemple, a Càller (Cagliari), la capital de l'illa. Allà però no va ressistir la colònia primer catalano-aragonesa i després espanyola: encara ara cognoms com Aymerich denoten un passat aristocràtic català, de les grans families que ocuparen la ciutat i també expulsaren els pobladors originaris sards. En sard, a l'interior, Cagliari l'anomenen "Casteddu" (castell), perquè era una fortalesa en un petit munt, a les faldes del qual se situà la població expulsada, més enllà de les muralles, tal com era propi de l'època. Pels sards de l'interior, aquells que més menténen els costums històrics molt particulars, siguin més o menys sardistes o inclús independentistes, Càller, com l'Alguer, o altres de les ciutats de la costa, no són sardes, i de fet les seves arquitectures demostren que no ho són del tot, perquè eren poblades pels diferents imperis (romans, pisans, genovesos, catalans-espanyols, italians...) que subjugaven l'illa. ¡Això és només un "aviso para navegantes"! Oju amb les mitologies nacionalistes, ja se sap que les mitologies falsegen la història. Només de viure en la pròpia pell com encara avui dia entre els sards romàn certa rencúnia contra els qui van colonitzar-los durant dos o quatre segles -segons com es miri-, fa plantejar-se certes coses (entre d'altres que un no vol tenir res a veure amb uns conqueridors que no ténen res a veure amb un mateix, i encara menys reproduïnt amb mitologies aquesta dominació). L'Alguer és català (bé, no del tot: la meva experiència és que al carrer tothom parla italià), i està molt bé, però s'ha de ser conscient a conseqüència de què, i també que el seu vincle amb els Països Catalans en aquest cas és si més no polèmic.

Amb tots els respectes per un lluitador com en Xirinachs. Descansa en pau.
Re: Dijous a les 10 Funeral Xirinacs
14 ago 2007
De vegades el respecte es demostra callant quan toca i discutint on toca.

Més enllà d'això acabem amb els imperialismes, que ningú no demana res que no sigui el dret a fer un referendum.
Xirinacs
14 ago 2007
Tens tota la raó, igual hauria esta millor callar-me, per respecte a en Xirinachs, però és difícil trobar el moment per parlar d'aquestes coses, i en el cas de Sardenya, doncs m'ha tocat de prop... (I tornant a demanar disculpes per entrar en política en aquest context: el dret a un referèndum es reclama en virtut d'una història que sovint es mitifica... Però puntualitzo una mica: faig d'advocat del diable, en un referèndum votaria per la independència, crec, però no per nacionalista. La història s'ha de tractar de falsejar el mínim -perquè SEMPRE és falsejada, per TOTHOM).
Re: Dijous a les 10 Funeral Xirinacs
14 ago 2007
Reconeixement al Xiri

Reunits alguns dels primers objectors de consciència al servei militar, considerem que la millor manera de retre homenatge a Lluís Ma Xirinacs és reconèixer la qualitat de la seva vida i de la seva mort, i comprometre’ns a seguir obrint camins noviolents actius, agosarats, intel·ligents per transformar els conflictes en tots els àmbits de la vida, en un món dominat per la cultura de la violència i de la guerra.

El “Xiri� va inspirar i enfortir l’inici de la nostra estratègia noviolenta pel reconeixement del dret a l’objecció de consciència contra el servei militar obligatori, que va arribar a mobilitzar quasi un milió de joves en 30 anys.

Ens ha ajudat a comprendre que la defensa de la nació no suposa la confrontació violenta amb altres nacions, que la lluita per la llibertat del pobles i de les nacions no pot portar a la violència contra altres i que la lluita noviolenta – si arrisquem la vida com en la lluita armada - no sols és més eficaç sinó que evita la tràgica espiral de violència, que contradiu els principis de llibertat i dignitat per a tothom.

Ens ha donat un exemple de llibertat de viure i de llibertat de morir, triant el lloc, el dia i l’estil de tornar a la terra, d’on venim i on anem.

Ens ha obert la ment a un nou model global de la realitat que permet integrar el coneixement com a camí de construcció d’una comunitat humana on hi càpiga tothom.

La seva vida i la seva mort ens anima viure a fons, contra la mediocritat, a continuar la lluita noviolenta per la llibertat i per la dignitat del homes i dones, i del pobles oprimits en aquest món interdependent i globalitzat.

Animem tothom a conèixer la seva vida, -el seu pensament i la seva acció-, recollida en una extensa obra, i esperem que s’editi, es tradueixi i es distribueixi arreu com a llegat d’un dels homes que més impacte ha tingut en la nostra historia contemporània, i que mereix ser donat a conèixer com un català universal, més enllà de la marginació i de la deformació que n’han fet alguns mitjans de comunicació i alguns líders socials i polítics.

Mas Blanc, (St. Martí de Centelles), 13 d’agost de 2007

Pepe Beunza, Jordi Agulló, Joan Guzmán, Rafa Rodrigo, Jesús Viñas i Martí Olivella

(Objectors inicials del 1971-1972 i del primer grup 1975)

Adhesions a info ARROBA nova.cat
Re: Dijous a les 10 Funeral Xirinacs
14 ago 2007
un petit apunt, el Carxe de Murcia es dels PPCC per emigracions de treballadors valencians de principis de segle, abans no i vivia ningú. és més recent. salut.
Re: Dijous a les 10 Funeral Xirinacs
15 ago 2007
En canvi tu et podries fondre amb la terra que tant t'estimes. Pero ben endins, com a minim a 2m. de profunditat i deixar de faltar al respecte quan se t'acaben els arguments.
Re: Dijous a les 10 Funeral Xirinacs
15 ago 2007
Has dit adeu
en un dia net i clar
que cap ocell
trenqui l´harmonia del teu repos
que tinguis sort
i trobis el que t´ha mancat aqui
que trobis la llibertat

t´estimo Xiri

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more