Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Es despullen per exigir l'Absolució d'un periodista gràfic
08 jul 2007
Dissabte 7 de julio, un grup de persones es van despullar, dins un quadrat fet de cadena, mentre d'altres recolzaven l'acció manifestant-se amb pancartes i cridant lemes com "Llibertat d'informació, Albert absolució!".
D'aquesta manera, pretenien mostrar la indefensió en que es pot trobar qualsevol periodista proper als moviments social a l'hora de cobrir una notícia. Així doncs, han tallat la part central de les Rambles, a l'alçada del carrer Portaferrissa, i s'hi han quedat al voltant d'una hora. L'acció ha transcorregut sense incidents però uns minuts mes tard d'haver acabat, unes persones han estat identificades sota el pretext d'efectuar unes identificacions rutinàries.

Aquesta acció s'ha fet per donar suport a n'Albert Garcia Gallego, fotògraf del barri de Sants, membre de La Burxa i de Barrisants.org, col·laborador de mitjans com La Directa, Diagonal, El Punt, Vilaweb i afiliat al Sindicat de Periodistes de Catalunya.


L'Albert, va ser detingut el 19 de maig del 2005 per la Brigada Provincial d'Informació de la Policia Nacional, acusat de violació de propietat professional, coaccions, amenaces i danys ocasionat durant una acció pública de denúncia que es va realitzar al febrer de 2004 a la seu de la constructora Integral de Aparcamientos S.A., arrel de les amenaces que van rebre els i les habitants d'una casa okupada del barri de Sants, després que dita constructora comprés la finca. Ara, dos anys després, serà jutjat amb una desmesurada petició fiscal que demana 2 anys i mig de presó. L'Albert va ser-hi present cobrint la notícia amb la seva càmera fotogràfica.

La policia basa la seva detenció en una empremta trobada en una octaveta que es repartí en aquella acció. La fiscalia demana 1 any de presó per coaccions, 18 mesos de pena multa per danys i una indemnització de 660 euros. A més, en els darrers sis mesos, l'Albert ha rebut constants pressions i intimidacions de mans del Cos de Mossos d'Esquadra, no només durant l'exercici de la seva feina, sinó també en la seva vida privada.

El dijous 12 de juliol la campanya de suport per la llibertat d'informació i l'absolució de l'Albert ha convocat una concentració de suport a les 10 del matí als Jutjats del Penal de Barcelona.

Foto 1.jpg


Foto 2.jpg

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat