Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Sobrerepressió policial
24 jun 2007
De mica en mica, el somni d’una policia democràtica, al servei dels ciutadans, es comença a esvair. Van apareixent detalls desagradables.

El diumenge 17 de juny es va fer una manifestació contra l’excés de repressió de la policia. Primer es va fer una exposició d’exemples documentats de repressió indeguda. Després es va intentar la manifestació pel carrer Pelai, de Barcelona. Tot seguit de començar, la manifestació —unes 300 persones— va ser envoltada d’antidisturbis, pel davant, pel darrere i per cada costat.

La manifestació va avançar per Pelai fins a tocar a plaça Catalunya, on no es va permetre continuar. L’encerclament i l’assetjament es van allargar durant unes 3 hores. No es permetia que ningú en sortís (si bé, en un moment donat, a «algunes» persones se’ls va permetre sortir per la part de davant).

Era una situació provocativa i atemoridora, muntada sens dubte per atemorir i provocar, és a dir, per reprimir. Però per reprimir d’una manera totalment irregular i il•legal. Impedint no sols el dret de manifestació i de protesta, sinó el simple dret de circular, de sortir de la manifestació.

És contraproduent que la policia estigui a les ordres d’algú que cregui que ha de «demostrar» que «pot reprimir tant com un altre». En aquest cas, potser valdria més que fos una persona de la qual ja se sabés, i no calgués que ho demostrés ostensiblement.

Antoni Ferret.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sobrerepressió policial
24 jun 2007
que tiempos aquellos en los que te podias manifestar por barcelona...

http://es.youtube.com/watch?v=zaewYtjoivk
Re: Sobrerepressió policial
25 jun 2007
EUA I ICV REPRESORS DE DEBÓ
Re: Sobrerepressió policial
25 jun 2007
Por no hablar de la complicidad mediática. El día después de la mani, el lunes 18 de junio, no ví en ningun periódico (El Periódico, La Vanguardia, El Pais, Avui) referencia alguna a lo que pasó. Ni aunque sea para criticar a los manifestantes y a los okupas. Nada. Y 200 mossos + un helicoptero manteniendo alta la tensión en pleno centro de Barcelona me parece una noticia merecedora de un mínimo de atención...
Re: Sobrerepressió policial
25 jun 2007
M'ha agradat la carta. Tot i estar a EUiA tens el cap clar i poses la honestedat del teu pensament per davant d'interessos de partit. Això és el que fa falta dins d'EUiA i dins IC...
Re: Sobrerepressió policial
25 jun 2007
Es una basura. Hablas de legalidad y dejas entrever la aprobación de un orden social donde el poder está latente, donde la autoridad pasee chulesca por las calles.
La represión la preferimos ilegal. Al menos, sabemos lo que hay.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more