Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Jornada solidaria amb el cas de la bandera al CSO les Oblidades de Terrassa
14 jun 2007
Aquest divendres a partir de les 18h. començara una jornada de suport al jove de Terrassa condemnat a 2 anys i 7 mesos de preso per ultratges a espanya, desordres i atemptat a l'autoritat.

La jornada començarà a les 18h amb l'obertura al C.S.O. "les Oblidades" de la sala d'exposicions on hi haurà una exposició feta pels companys del setmanari Directa(secció Terrassa) sobre la campanya per aturar l'empresonament del jove condemnat.
A les 19h començarà un passi de fotos d'accions de la campanya i del video del judici que el va condemnar. A continuació es farà una xerrada a càrrec del mateix jove sobre la situació actual.
Després de la xerrada hi haurà la kafeta oberta amb entrepans per qui vulgui sopar i després es fara una petita festeta per recollir diners per les despeses judicials i de la campanya.

Organitzat per Solidaritat Antirepresssiva de Terrassa en col·laboració amb l'Assemblea d'okupes de Terrassa i el Centre Social Okupat "Les Oblidades"
SITUACIÃ ACTUAL SOBRE EL âCAS DE LA BANDERAâ? A TERRASSA

Aquest mes de maig del 2007 ha fet un any del segon intent dâempresonar en Franki, un jove de Terrassa condemnat a 2 anys i set mesos de presó acusat dels delictes dâultratges a espanya, atemptat a lâautoritat i desordres públics.
Lâingrés a presó va ser aturat gràcies a la mobilització popular que va fer una gran pressió social i que va acabar amb la decisió del Jutjat Penal n.2 de Terrassa de suspendre provisionalment lâingrés a presó fins que no és resolgués el recurs dâempara al Tribunal Constitucional espanyol presentat a Madrid pels advocats dâen Franki.
Actualment la situació és dâuna incertesa absoluta ja que des del setembre del 2005, moment en que es va presentar el recurs dâempara, no hi ha hagut cap resposta per part de Madrid. De fet no han comunicat encara ni si accepten el recurs. Això provoca una incògnita judicial ja que aquest recurs és lâúnic que frena lâexecució de la sentència i fa que el nostre company visqui en una situació dâespera constant sobre un possible futur ingrés a presó.
    A continuació trobareu una explicació dels fets i una cronologia redactada des de que van succeir fins avui. Al final trobareu algunes propostes de com podeu colâ¢laborar amb a la campanya.
    Moltes gràcies a totes les persones que han colâ¢laborat a les mobilitzacions i que han fet possible que de moment avui en Franki es trobi amb totes nosaltres.

ON HI HA LLUITA HI HA REPRESSIÃ!!!
ON HI HA REPRESSIÃ HI HA SOLIDARITAT!!!
NO ENS FARAN CREURE!!!

ATUREM L'EMPRESONAMENT DE FRANKI DE TERRASSA !!!

FETS:
Durant la festa major de Terrassa del 2002 es va realitzar una cercavila pel centre de la ciutat per a denunciar la presència de la bandera espanyola i europea en la balconada de l'ajuntament i demanar la seva retirada. Quan la cercavila, d'unes trenta persones aproximadament, va arribar davant de l'ajuntament es va començar a muntar un pal amb el qual es pretenia despenjar les banderes de la balconada. En el moment que la cercavila s'aproximava a la balconada quatre agents de la policia municipal van carregar violentament contra els joves. El resultat va ser diverses carreres, gent pel terra, el cercavila dissolt i set persones ferides; però sense que es produís cap identificació ni detenció.
PROCÃS JUDICIAL:
Mesos més tard dos persones van ser denunciades per la policia municipal. Quatre agents deien reconèixer a dos joves. La fiscalia els va acusar dels delictes de ultratge a Espanya, atemptat a l'autoritat, desordres públics i lesions pels quals els demanaven una pena de tres anys i sis mesos de presó. El judici es va celebrar a principis de setembre del 2004. El més destacat d'aquest judici va ser:
⢠El primer agent de policia que va declarar no va reconèixer a cap dels dos acusats i a més va reconèixer en el judici que els va denunciar perquè li havien passat els noms dels 2 nois en un paper.
⢠Cap dels policies va reconèixer als acusats com autors de les agressions ni com els autors que van intentar llevar les banderes.
⢠En cap de les fotografies dels fets que es van mostrar durant el judici apareixen els dos joves acusats.
Malgrat tot això el jutjat penal nº 2 de Terrassa amb el magistrat Enrique Rovira del Canto va condemnar als dos joves pels delictes d'atemptat a l'autoritat, desordres públics i ultratge a Espanya.. Per a un la condemna va anar de 1 any 6 mesos de presó i una pena multa de 7 mesos; i pel Franki la condemna van ser de 2 anys i 3 mesos de presó més una pena multa de 9 mesos.
Després d'aquesta condemna, a l'octubre del mateix 2004 es va presentar un recurs a l'Audiència Provincial de Barcelona la qual, a l'abril del 2005, va denegar el recurs presentat fent ferma la sentència i provocant lâinici de lâexecució de la sentencia, o sigui el primer intent dâingrés a presó. Aquesta situació va generar mobilitzacions importants per tota Catalunya amb les quals es va aconseguir a finals de juny del 2005 que diferents personatges socials i el mateix ajuntament de Terrassa solâ¢licités l'indult al Ministeri de Justícia.
Aquest indult va ser el que va aturar l'execució de la sentència fins a maig del 2006 que es va denegar l'indult i el jutjat de Terrassa va començar els tràmits per al segon intent d'ingrés a presó. Llavors van tornar les mobilitzacions que van aconseguir que el jutge el tornés a aturar fins que no es resolgués l'últim recurs que queda.
L'últim recurs que queda actualment per resoldre és un recurs d'empara al Tribunal Constitucional presentat a principis de setembre del 2005 on es demana que sigui anulâ¢lat tot el procés judicial i que es repeteixi el judici de nou en el jutjat penal 2 de Terrassa i s'absolgui a causa de la inexistència de proves.

Estem davant dâun clar exemple de repressió política contra les veus dissidents. La intenció dâaquesta sentència és donar un càstig exemplar, tant a en Franki, com a la resta de persones actives, solidàries i compromeses amb les lluites polítiques i socials de Terrassa i dâarreu.
Aquesta situació sâha donat amb el silenci i la responsabilitat de lâAjuntament i la policia municipal, el sistema judicial, la hipocresia i complicitat del govern estatal del PSOE i les forces polítiques catalanes amb representació al parlament.

S.A.T. (Solidaritat Antirepressiva de Terrassa)Maig del 2007.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jornada solidaria amb el cas de la bandera al CSO les Oblidades de Terrassa
15 jun 2007
Aupa esa Terrassa alegre i kombativa!!
Sindicat Terrassa