Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral : pobles i cultures vs poder i estats
[CELLFS] 脠xit en l'inici del cicle de confer猫ncies 鈥淭errassa: passat i present鈥?
04 jun 2007
El passat divendres 1 de Juny, una quarantena de persones van omplir el local del Centre d'Estudis Llibertaris Francesc Sàbat. La raó? La primera xerrada del cicle de conferències â淭errassa: passat i presentâ?. El conferenciant, en Bernat Rodríguez Pi, pioner en la recerca històrica de la Guerra Civil a Terrassa, va donar una visió general del contingut de l'intens treball de recerca que va fer a finals dels 70, sobre la Guerra Civil a Terrassa. L'acte també comptà amb la presència dels historiadors i professors de la UAB, Josep Puy, president de l'Ateneu Terrassenc i Just Casas, president del Centre d'Estudis Llibertaris Francesc Sàbat.

Els assistents a la conferència van obtenir un seguit de coneixements sobre els esdeveniments impulsats a la ciutat egarenca entre el 1936 i el 1939 per les diferents forces polítiques i sindicals de la zona republicana. Durant l'acte es parlà de les col.lectivitzacions impulsades per la CNT, de la política municipal i de les relacions i els enfrontaments entre les diferents forces polítiques i sindicals. Interessats en el tema, els assistents van poder formular tota una sèrie de preguntes que van ampliar i aprofundir els coneixements en alguns dels aspectes que Rodríguez havia mencionat.

El cicle continuarà durant els propers 3 divendres a les 8 del vespre on en Josep Puy, en Jaume Canyameres i en Salvador Pérez ens parlaran del salisme, la transició democràtica i el moviment veïnal, respectivament.
Mira també:
http://www.cellfrancescsabat.org
http://www.cnt.es/terrassa/CNT/index.php?sec=noticiaextendida&&id=25

This work is in the public domain
Sindicat