Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sense clasificar
2 de juny: Aniversari de la mort en combat de Fèlix Goñi "Bruc"
01 jun 2007
flix_goi.jpg
Fèlix Goñi i Roura néixer el 24 de novembre de 1958. A l'lnstitut del Prat de Llbregat va iniciar la seva iniciació política a partir d'una participació activa en el moviment de batxillers i en manifestacions nacionalistes. A finals de l'any 1975 va començar a treballar en una indústria del ram químic del Prat, lloc on va participar en una lluita activa al si del moviment obrer, implicació que el va portar a fer de representant sindical dels seus companys de treball.

Fèlix Goñi va militar a les J.R.C. (Joventuts Revolucionàries Catalanes) i l'any 76 i el 77 al PSAN-PROVISIONAL, des d'on va impulsar el Front Sindical. També va formar part com a independent de la candidatura del PSAN, a les eleccions municipals del Prat de Llobregat.

La matinada del dia 2 de juny de 1979 Fèlix Goñi "Burc" va morir accidentalment mentre manipulava un artefacte explosiu que estava destinat a unes oficines de l'empresa Renault del carrer Travessera de Gràcia. Una acció que pretenia denunciar les extradicions de detinguts bascos per part de l'Estat francès. Un altre company de l'escamot també va resultar greument ferit.

Arran de la seva mort accidental foren detinguts diversos independentistes, entre ells la seva companya Griselda, especialment vinculats al PSAN-Provisional (IPC), fins al punt que aquesta organització política va passar a ser titllada per la premsa com la "ETA catalana". Altres militants van haver de refugiar-se a causa de la persecució policial que va desvetllar aquest succés. A partir d'aquesta mort, que es donava pocs mesos després de l'assassinat de Martí Marcó a mans de la policia, es va començar a configurar l'organització que més endavant prendria el nom de Terra Lliure. Eren els anys dels inicis del moviment independentista modern.
Mira també:
http://llibertat.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 2 de juny: Aniversari de la mort en combat de Fèlix Goñi "Bruc"
01 jun 2007
Honor i glòria company!
El millor homenatge, la victòria!!!!
INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME !!!!
Re: 2 de juny: Aniversari de la mort en combat de Fèlix Goñi "Bruc"
02 jun 2007
Un exemple per a les classes populars del nostre país. El teu combat no serà en va, continuarem amb la lluita revolucionària fins a l'alliberament, la reunificació i el socialisme.
VISCA CATALUNYA LLIURE!
El combat
02 jun 2007
A mi no em sembla un bon exemple per a les classes "populars" del nostre país, això de preparar una bomba per a posar en unes oficines.

A qui hagués matat aquesta bomba? Almenys la ETA d'aquell temps apuntava a militars, policies torturadors i governants.
Re: 2 de juny: Aniversari de la mort en combat de Fèlix Goñi "Bruc"
02 jun 2007
No et facis dir anarquista si no ho ets
Re: 2 de juny: Aniversari de la mort en combat de Fèlix Goñi "Bruc"
02 jun 2007
Fèlix Goñi,sempre et recordarem!
Anarquista tu parles de no posar bombes i demes?saps ke feien els anarkistes de debo amb els burgesos al liceu etc?ains...

Visca terra lliure!!*!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more