Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Avui es fa el judici contra dos mossos d'esquadra acusats d'apallissar una detinguda a la comissaria de les Corts el 4 d'abril passa
29 mai 2007
El judici dels dos mossos d'esquadra acusats d'apallissar una detinguda a la comissaria de les Corts, el 4 d'abril passat, se celebra avui. La dona, de 23 anys i nacionalitat russa, presentava 38 hematomes per tot el cos, segons l'informe mèdic. La mossa acusada de l'agressió està suspesa de feina i sou, tot i que aquest cop les càmeres ocultes només van gravar com la mossa clavava una bufetada a la detinguda i la tirava al terra. La noia celebrava aquella nit el seu aniversari i els mossos la van detenir quan, en no trobar les claus de casa, picava a la porta del pis que comparteix perquè l'obrissin. La mossa és un dels cinc agents denunciats davant la fiscalia en haver estat sorpresos per les càmeres maltractant detinguts.
La nit dels fets, l'Elena va arribar a la porta de casa seva i en no trobar les claus del domicili va començar a trucar a timbres perquè l'obrissin. Se suposa que algun dels veïns va avisar la policia autonòmica i els Mossos d'Esquadra es van personar al lloc i la van detenir.

Un examen mèdic de l'Hospital del Mar de Barcelona previ al seu trasllat a la comissaria de les Corts detalla que la detinguda presentava molèsties als canells, probablement a causa de les manilles que duia posades. En sortir de la comissaria, en canvi, un altre informe, redactat a la Vall d'Hebron, va revelar fins a 38 hematomes als genolls, malucs, espatlles, cara, esquena i zona lumbar. A més, en arribar a casa, el seu xicot va gravar un DVD que mostrava aquestes lesions.

Què va passar a l'interior de la comissaria?

Segons l'advocat de l'Elena, dues agents dels Mossos la van tirar a terra, li van fer treure la roba per la força i van començar a burlar-se d'ella, entre altres coses per la seva roba interior o el seu accent. La detinguda és russa.

Fonts de la policia autonòmica han explicat que la Divisió d'Assumptes Interns posseeix una gravació de les càmeres ocultes situades a la zona d'escorcolls de la comissaria per ordre de la Conselleria d'Interior. Assegura que la gravació no ha estat tallada ni s'hi ha fet cap muntatge i que només mostra la mossa clavant una bufetada a la detinguda, que estava emmanillada, i tirant-la a terra. Aquesta agent ja ha estat suspesa de sou i feina.
Mira també:
http://www.telenoticies.cat/pnoticies/notItem.jsp?item=noticia&idint=196352

Copyright by the author. All rights reserved.
Sindicato Sindicat