Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
A Barcelona, Vota Comunista Vota PCPC
15 mai 2007
pcpc80.png
PCPC    

MANIFEST ELECTORAL DEL PCPC
PER LâAJUNTAMENT DE BARCELONA
VOTA COMUNISTA! VOTA PCPC!


Tens a les teves mans el Manifest del Partit Comunista el Poble de Catalunya (PCPC), mire-teâl bé.
Tenim memòria llarga i objectius més llargs encara. Sabem queno ho tindrem fàcil, no ens ho voldran deixar aconseguir, som tossuts i tossudes, però, els fets que van succeint ens donen la raó.
Doncs bé, dit això, que som comunistes, i que no ens amaguem, també cal dir que no ens amaguem a lâhora de denunciar el corrupte govern municipal barceloní. El govern que, autoproclamant-se de lâesquerra plural i nacional, no dubta en convertir la nostra ciutat en âla botiga més gran del mónâ? pensada pel turisme, una botiga fóra de lâabast de les desenes de milers de mil-euristes, noucents-euristes, vuitcents-euristes, i per no allargar-nos, de tots i totes les que ens veiem condemnades al treball precari, principalment el jovent, les dones, els i les jubilades i els i les nouvingudes.
Denunciem també el model capitalista dâespeculació urbanística, els projectes faraònics com el fòrum i els grans gratacels, la repressió dels moviments socials amb antiavalots, processos judicials i ordenances més feixistes que cíviques. Denunciem la submissió del govern municipal als grans grups econòmics (FCC, La Caixa, AGBAR, Colonial, etc.) als quals han venut el que era de totes i tots els treballadors de Barcelona, mentre ataquen als treballadors i treballadores de Parcs i Jardins, abandonen i ataquen als veïns del Carmel, consenteixen el mobbing immobiliari a districtes com Ciutat Vella o lâEixample, mentre organitzen circs mediàtics criminalitzant el moviment okupa i les seves justes reivindicacions. Les i els comunistes nâestem farts.
Cal lluitar per una Barcelona que deixi de ser el parc temàtic en que sâha convertit, cal lluitar per una Barcelona amb un model econòmic al marge del turisme massiu i lâespeculació del sòl i el totxo. Lluitem per una Barcelona que promogui un model econòmic productiu i integrador, que garantitzi la vivenda digne per a tothom, sostenible i participativa.

PROPOSTA COMUNISTA PER LâHABITATGE I UNA POLÃ?TICA URBANÃ?STICA POPULAR A LâAJUNTAMENT DE BARCELONA


Barcelona és un dels més clars exemples del deteriorament de lâaccés a lâhabitatge en els darrers 20 anys; de moment només podem veure els primers símptomes de lâexplosió de la malauradament famosa bombolla immobiliària, una explosió que a banda dâabaratir, o més bé estancar, els preus de lâhabitatge, servirà per recomposar el mercat i concentrar novament els capitals.
El govern municipal és un dels agents responsables de la dramàtica situació que ens trobem, les polítiques de vivenda impulsades pels governs de la socialdemocràcia han sigut un fracàs estrepitós, i han demostrat lâúnica voluntat de maquillar amb polítiques populistes les seves vertaderes intencions, afavorir el capital especulatiu en detriment dels interessos de les i els treballadors.
No podem consentir, que el sòl públic, un bé de tots i totes les que vivim a la ciutat, serveixi com a font de finançament de projectes faraònics com el Fòrum i enriqueixi als de sempre. Cal acabar amb el model urbanístic basat en alçar gratacels per a la burgesia, mentre sâespecula i es tolera el mobbing immobiliari arreu de la ciutat, i es desallotjen barris sencers com al Bon Pastor, les cases barates, la Rambla del Raval o lâilla Robadors.
A Barcelona em arribat a una situació insostenible, amb un preu del m2 , que en els millors dels casos està per sobre dels 4.000 ¤, amb la proliferació de pisos de fins a 11 m2, amb lloguers abusius per sobre del SMI, i que fins i tot el duplica. Els pisos âpateraâ? sâhan convertit en un fenomen habitual a molts dels nostres barris. Mentre tots els grups municipals recolzen un model elitista de desenvolupament urbà, lâespeculació immobiliària entorn lâAVE, els habitatges de Diagonal Mar o, com al poblenou, expulsant a la poca indústria de la ciutat per promoure una economia elitista amb el 22@ son uns pocs exemples, una atac en tota regla contra les classes populars, per major glòria del capital i de la socialdemocràcia.
Des de lâAjuntament hi ha suficients instruments per combatre els efectes que el capitalisme provoca en un bé tan bàsic com la vivenda i lâentorn urbà on ens desenvolupem, els i les comunistes proposem:
⢠Que el sòl públic i, si sâescau, recuperant sòl privat, és destini a la construcció dâhabitatges dignes i assequibles, equipaments de gestió i explotació pública i a zones verdes i lúdico-esportives. Implicar sempre a la comunitat, impulsant la gestió participativa i democràtica dels habitages i equipaments de propietat municipal.
⢠Cal potenciar el cooperativisme com a instrument per facilitar lâaccés a una vivenda digna.
⢠Cal lluitar sense quarter contra lâespeculació urbanística, cal eliminar totes les concessions a empreses privades, necessitem dâun teixit dâempreses públiques municipals de construcció, rehabilitació i gestió urbanística.
⢠Cal perseguir dâofici i amb contundència el mobbing immobiliari.
⢠Sâha de gravar fiscalment els habitatges luxosos i cal articular mesures administratives que evitin lâexistència dâhabitatges buits o de lloguers abusius.
⢠Cal tractar el moviment okupa com una resposta a la crisi de vivenda i equipaments pels joves, i no com un problema dâordre públic.
⢠I, en essència, dirigir tota la política urbanística i de vivenda vers els interessos dels i les treballadores, fer efectiu el dret bàsic a la vivenda i a un entorn digne i sostenible.

Moviment Veïnal    

PROPOSTA COMUNISTA PER UN TRANSPORT PÃBLIC DE QUALITAT A LâAJUNTAMENT DE BARCELONA


Una de les tasques quotidianes dels i les treballadores de la ciutat és la mobilitat per tal dâassistir als llocs de treball. Aquesta tasca comporta diàriament una despesa molt important de temps i diners. Per això resulta imprescindible que els i les ciutadanes tinguin el dret de gaudir dâun transport públic de qualitat, assequible i ajustat a les necessitats de la població. I no a interessos econòmics privats.

Els i les comunistes proposem:

* Total gestió municipal dels serveis de transport públic (manteniment, gestió, vigilància, etc...) acabant així amb lâexternalització i les concessions a empreses privades.
* Unificació de les flotes i gestió de metro, autobusos i tramvia en una mateixa empresa pública.
* Finançament del transport públic mitjançant impostos directes universals.
* Transparència en la gestió i publicació oberta dels balanços econòmics.
* Gratuïtat del transport públic per jubilats, pensionistes i estudiants de baixos ingressos, així com per totes i tots els aturats.
* Preus assequibles del transport i ajustats a la realitat, la necessitat de desplaçar-se diàriament als llocs de treball i estudi no pot comportar una despesa insuportable cada mes.
* Aturar la inflació anual del cost dels bitllets, ja que no es correspon amb lâincrement del salari dels treballadors i treballadores.
* Modernització i adequació a persones amb mobilitat reduïda de totes les línies de metro i bus
* Augment del horaris i freqüència de metro, millora, ampliació i municipalització de la xarxa de bus nocturn. No només quan sâacosta la campanya electoral.
* Aplicació de mesures per preservar el medi ambient, com la utilització de combustibles i energies renovables i una política dâeficiència energètica del transport.
* Democratització de la vigilància, rescissió de les concessions en la matèria a empreses privades.
Mira també:
http://www.pcpcatalunya.info
http://www.jcpc.info

This work is in the public domain

Comentaris

Re: A Barcelona, Vota Comunista Vota PCPC
15 mai 2007
mira-te'l bé perquè tansols el defensarem en campanya electoral...
Re: A Barcelona, Vota Comunista Vota PCPC
16 mai 2007
Espanyolots de merda
Re: A Barcelona, Vota Comunista Vota PCPC
16 mai 2007
Espanyolot tu i la teva familia, fill de puta.
Sindicat Terrassa