Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència. Actes a Castelló de la Plana.
09 mai 2007
Des de la comissió de la Plana de la campanya 300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència volem convidar-vos a participar dels actes que es faran a Castelló de la Plana en commemoració dels 300 anys de l'ocupació de la ciutat, que va caure el 12 de maig de 1707 sota el domini de les tropes borbòniques. Els actes seran els següents:
mapa.JPG
Dijous 10 de maig

12:00 Cercavila a la Universitat Jaume I.

18:00 Xerrada: La repressió lingüística institucionalitzada al País Valencià arran de l'abolició dels Furs (1707).

Correrà a càrrec de Brauli Montoya Abat, catedràtic i professor de filologia catalana a la Universitat d'Alacant, especialitzat en sociolingüística i història social de la llengua, a més de ser membre de l'Institut d'Estudis Catalans.

Al Casal Popular de Castelló (carrer Jordi Joan, 37, baix).


Dissabte 12 de maig

18:30 Manifestació a la Plaça per la Independència (la Farola)

Amb la manifestació que des de la comissió dels 300 anys d´ocupació,300 anys de resistència convoquem, volem retre un homenatge a la voluntat de les nostres conciutadanes d´ara i de sempre per resistir-se a l´ocupació espanyola.

20.30h Sopar popular i concert a la Plaça de les Aules de Castelló de la Plana.

Hi haurà entrepans i concert amb el cantautor Pau Alabajos.


No podem faltar per fer cridar als carrers que encara hi som ací, tres-cents anys després, resistint.
Hi esteu totes convidades!

Castelló de la Plana, Països Catalans, maig de 2007



Manifest:

300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència
Enguany es compleixen els 300 anys de la desfeta d’Almansa, que va marcar l’inici de l’ocupació espanyola dels Països Catalans (a la Catalunya nord, l’ocupació francesa ja dura gairebé 350 anys). Després del 25 d’abril, van caient els diferents pobles i viles del País Valencià: avui, 12 de maig, commemorem els 300 anys de l’entrada de les tropes borbòniques a Castelló de la Plana.

Avui estem al carrer per a donar a conèixer aquest fet històric, que els polítics i els mitjans de comunicació s’encarreguen d’ocultar, i per a recordar aquelles persones que van deixar la vida lluitant contra les tropes borbòniques.
Amb l’ocupació espanyola s’iniciava una època de repressió contra les classes populars catalanes, de persecució de la nostra identitat i de la nostra llengua. Van arrasar i cremar els nostres pobles, van matar la nostra gent i ens van prendre la terra i les llibertats. Des de llavors, i sota diferents règims (monarquies, dictadures i “democràcies�), les estructures estatals espanyola i francesa s’afanyen a dividir el nostre poble, a fragmentar els llaços que ens mantenen units; però 300 anys no han estat suficients, i som moltes les catalanes que mantenim viva la consciència del marc en què volem construir la justícia social: els Països Catalans, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

300 anys després, nosaltres ens sentim hereus de la lluita contra l’ocupació, i eixim al carrer per a denunciar la situació d’opressió que vivim. Ara més que mai, cal que ens mantinguem unides davant d’un sistema que ens oprimeix, en què tot val per a assegurar el màxim benefici per a uns quants. El capitalisme global ens ha reservat ja un paper ben clar, ser el balneari d’Europa: la destrucció del nostre territori és una espiral que gira entre polítics corruptes i especuladors que s’omplen les butxaques amb la construcció. Paradoxalment, entre tantes cases buides, poder accedir a un habitatge digne s’ha convertit en tot un luxe. A més, el monoconreu del turisme i del sector serveis ens reserva treballs precaris, estacionaris i mal remunerats.

Davant d’aquest panorama desolador només ens queda la consciència d’ésser un poble, l’única esperança que encara conservem és la lluita. Front a la seua repressió i la seua manipulació a través dels mitjans de comunicació de masses, nosaltres hem de bastir un projecte d’unitat popular, hem de crear espais de contrapoder des dels quals poder enfrontar-nos al gran monstre del capitalisme. Per a això hem de saber conjugar les lluites contra la destrucció del territori amb la reivindicació nacional, les lluites pels drets dels immigrants amb la defensa del català. La reunificació dels Països Catalans i la plena independència nacional ha d’anar, inevitablement, lligada a un procés d’emancipació popular que ens porte a la construcció d’una societat justa, sense classes ni discriminacions per raó de sexe, raça o opció sexual.

El record de la derrota dels nostres avantpassats ha d’esperonar necessàriament les castellonenques d’avui cap a la victòria. Un país no mor mentre hi ha lluita; continuem resistint a l’ocupació espanyola!

Visca la terra!

Castelló de la Plana, Països Catalans, maig de 2007
Mira també:
http://www.300anys.cat

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more