Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
La jutge arxiva la causa de l'ocupació del pis d'Urgell
09 mai 2007
# La magistrada estima que no hi ha delicte i exculpa quatre imputats
# • La sentència retreu al denunciant que ocultés informació rellevant al jutja
elperiodico.cat

No hi ha delicte d'usurpació de vivenda. Així ho considera la jutge de Barcelona que ha investigat els últims mesos l'ocupació d'un pis al número 72 del carrer d'Urgell i que ahir va arxivar la causa. I de passada, recrimina al copropietari de la casa, Carles Veiret, que en la seva denúncia "no fes menció de totes les circumstàncies transcendents" per valorar si realment hi havia o no infracció penal.
El guió el va escriure el mes de març passat la fiscal Silvia Armero, que va demanar l'arxivament de les diligències judicials a l'estimar que no hi havia delicte, alhora que retreia al denunciant que ometés dades, com que la seva família és propietària de tota la finca. La titular del Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona, Maria Josep Feliu Morell, ha subscrit "íntegrament" els arguments de l'acusació pública, als quals atribueix "pulcritud i encert fàctic i jurídic absoluts".
La garrotada se l'emporta el denunciant, Carles Veiret, que pretenia acusar els quatre imputats d'usurpació de vivenda i defraudació de fluid elèctric i que no s'ha pogut sortir amb la seva. La magistrada recorda que el copropietari del pis no va posar a disposició del jutjat totes les dades i només després que prestés declaració i després d'haver fet els Mossos d'Esquadra la investigació oportuna, "es va poder determinar l'abast dels fets que realment van tenir lloc".
Tot plegat, afegeix la resolució, "amb la inestimable ajuda i col.laboració de la informació facilitada pels mitjans de comunicació, que disposaven de més dades --reals o no-- que el mateix jutjat que coneixia la causa". En aquest sentit, la jutge recrimina també al denunciant que filtrés informació. Davant d'això, insisteix la jutge, i basant-se en els arguments de la fiscal, no hi ha cap delicte i exculpa les quatre persones que estaven imputades.

AMB CONEIXEMENT
Alhora, precisa que tres dels fins ara acusats només van passar a l'immoble uns quants dies per "circumstàncies excepcionals i en van sortir sense necessitat de ser desallotjats". La vivenda havia estat ocupada abans per diferents ciutadans estrangers, entre ells un dels imputats, "amb ple coneixement dels propietaris", que l'havien arrendat, al seu torn, a una dona, Paola Díaz.
Aquesta dona, insisteix la resolució, era la que deixava que visquessin al pis diverses persones, fet conegut pel denunciant i el seu germà que, fins i tot, cobraven el lloguer. Era una vivenda, afegeix, que presentava absolutament totes les característiques d'un pis abandonat, tenint en compte les condicions en què es trobava. Aquest fet permetia que algun ocupant, "amb evident ànim d'obtenir un lucre il.lícit", rellogués la casa al quart imputat. Aquesta persona va accedir al pis, diu la jutge, sense forçar el pany i en la declaració va assegurar que l'havia arrendat una dona. La decisió de la jutge pot ser recorreguda.
Mira també:
http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=403917&idseccio_PK=1022

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La jutge arxiva la causa de l'ocupació del pis d'Urgell
09 mai 2007
Per amb la tonteria, la premsa ja va fer el joc a les inmobiliaries que es freguen les mans, i varen crear "alarma social" per que els politics donesin "solucions" rapides i excepcionals, i el muntatge ja ha servit per justificar la campanya de desallotjaments express que estem patint.
NO ENS FARAN CREURE!!!!
NO ENS FARAN CALLAR!!!
OKUPA I RESISTEIX
Re: La jutge arxiva la causa de l'ocupació del pis d'Urgell
09 mai 2007
"La Vanguardia", el periódico decano a la hora de incitar los "pánicos morales" ha dicho algo
de su partcipación en el caso?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more