Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : dones
Repic d´olles a Figueres per la llibertat de Núria Portulas
02 mai 2007
Dimecres 2 de maig a les 8 del vespre davant la seu de ICV de Figueres (Plaça Ajuntament-Carrer Peralada) es farà una Concentració Cassolada per exigir la posada en llibertat de Núria Pòrtules
Dimecres 2 de maig a les 8 del vespre davant la seu de ICV de Figueres (Plaça Ajuntament-Carrer Peralada) es farà una Concentració Cassolada per exigir la posada en llibertat de Núria Pòrtules

La IAEDEN i Salvem l’Empordà, juntament amb 5 entitats més de la comarca (Assemblea la Volta, Grup d’Empordaneses/os per la Solidaritat, Maulets, Escoltes Sant Pere de Figueres, Kawral Fuladu, Centre Excursionista Empordanès) convoquem aquesta cassolada.

La Núria Pòrtules és una jove de Sarrià de Ter, membre dels Escoltes Sant Jordi i molt lligada a diferents moviments socials que lluiten per una societat més justa i més lliure. El passat 7 de febrer els Mossos d'Esquadra la van detenir a casa seva amb l'acusació de tinença d'explosius (encara que la policia no en va trobar) i pertinença a un grup armat anarquista (existeix un grup armat a Catalunya?). L'op eració policial va ser preparada i executada per l'Area Central d'Informació Interior dels Mossos d'Esquadra depenent de la Conselleria d'Interior (gestionada per ICV-EUiA ).

Una vegada detinguda se la va traslladar a Madrid i se li va aplicar la llei antiterrorista (3 dies incomunicada, sense dret a tenir contacte amb el seu advocat o la família). Des de llavors està en presó preventiva a l'espera de prestar declaració davant del jutge. El jutge ha hagut de posposar en diferents ocasions la data de la vista ja que està a l'espera que els Mossos d'Esquada aportin proves de la pertinença de la Nuri a un suposat grup anarquista armat. Evidenment les proves no apareixen per enlloc, i el jutge va retardant la vista mentre la Nuri continua tancada a una presó de Madrid.

Des del Comitè Empordanès de Solidaritat amb Núria Pòrtules considerem que aquesta acció és totalment desproporcionada i faltada de proves. Pensem que legislacions com la "llei antiterrorista" posen en qüestió la democràcia i esdevenen un instrument per a la persecució dels més febles, la dissidència i d'aquells que legítimament creiem que un altre món és possible. Per tot això exigim la llibertat immediata de Núria Pòrtulas, tal i com han fet moltes altres entitats (Naturalistes de Girona, Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi, Ajuntament de Sarrià de Ter…).



Comitè Empordanès de Solidaritat amb Núria Pòrtules (Assemblea la Volta , IAEDEN-Salvem l'Empordà, Grup d'Empordaneses/os per la Solidaritat, Escoltes Sant Pere de Figueres, Kawral Fuladu, Cenre Excursionista Empordanès)

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more