Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Campanya pel transport públic a les universitats barcelonines.
18 abr 2007
El SEPC de les Universitats de Barcelona ha iniciat una campanya amb l'objectiu d'aconseguir la gratuïtat del transport públic pels i les estudiantes i la millora de la xarxa. La campanya, que recull el bagatge i el seguiment de la feina feta en aquest matèria per la CEPC i l'Alternativa Estel, s'ha iniciat amb accions vistoses com desplegades de pancartes, realització de performances o encartellades massives i inclou una recollida de signatures per presentar a les institucions universitàries perquè facin pressió en aquest sentit.
tren.jpg
Durant els dies 16, 17 i 18 dâabril, sâhan realitzat diferents accions i activitats a les Universitats de Barcelona per denunciar la situació del transport públic i demanar-ne la gratuïtat per al col·lectiu estudiantil. Així, en els diferents campus i facultats sâhan desplegat pancartes amb lemes com âEls i les estudiants volem el transport gratuïtâ? o âAturem la T-Precariâ?, sâhan realitzat performances ridiculitzant la situació o sâhan repartit tríptics on sâexplicava que les polítiques socials en matèria de transporta arreu dels Països Catalans se situen a la cua de la Unió Europea dels 15. Una de les accions més vistoses ha estat aquest matí quan un grup dâestudiantes han inutilitzat la maquinària expenedora de bitllets i ha obert les portes de la parada Palau Reial, fet que ha permès que centenars dâestudiantes poguessin accedir al metro de forma gratuïta. Durant aquests tres dies, els actes de conscienciació han coincidit amb la recollida de centenars de signatures que reclamen la gratuïtat del transport públic per al col·lectiu estudiantil.

La Campanya, sorgida a través de la coordinació de les diferents seccions locals del SEPC a les universitats barcelonines (UB, UAB, UPC, UPF), vol servir com a continuació de la feina feta en cursos anteriors, i així, aconseguir millores de qualitat i de preu en el transport públic. Dâaquesta manera, el SEPC vol recordar que diversos claustres de les Universitats de Barcelona van demanar públicament als rectors que interferissin i actuessin amb totes les forces per aconseguir canvis en el funcionament del transport públic.

El SEPC creu que lâaposta per al transport públic de qualitat és necessària i exigible per garantir lâaccés de tothom a lâeducació i per apostar definitivament per una societat sostenible. En aquests sentit, el SEPC es compromet a seguir treballant per aconseguir la millora i la gratuïtat del transport públic i per això, âcontinuarem fent un seguiment de les evolucions en aquest àmbit i pressionarem, tant a les institucions universitàries com a les competents en el transport públic, per aconseguir millores pel conjunt dels i les estudiantsâ?.

Tanmateix des de lâorganització estudiantil sâha fet una crida a altres sectors de la població a manifestar-se en el mateix sentit, âno només els i les estudiants hem de fer visible la necessitat i reclamar un canvi en les polítiques al voltant del transport públicâ?.
Mira també:
http://www.sepc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Campanya pel transport públic a les universitats barcelonines.
18 abr 2007
Collons! He vist com avui han sabotejat el metro! L'han omplert de pintades dient: "contra els preus abusius, cola't", "T-PRECARI", etc... i han posat cola a les màquines de tiquet!

Molt bé que es comenci a fer merder per aquesta causa tan justa!
Re: Campanya pel transport públic a les universitats barcelonines.
18 abr 2007
...se está cociendo...
Re: Campanya pel transport públic a les universitats barcelonines.
18 abr 2007
La classica campanya que fa trenta anys q estem fent!!! Pero per puta desgracia (seguim pagant) s'ha de continuar...

Apa, felicitats i a continuar lluitant!
Re: Campanya pel transport públic a les universitats barcelonines.
19 abr 2007
http://www.e-noticies.com/foto/independentistes-inutilitzen-m%e0quines-d
Sindicat Terrassa