Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Manifestació independentista per Sant Jordi a la capital dels Països Catalans!
16 abr 2007
Aquest és un missatge a totes aquelles persones en lluita per la cultura i la llengua catalanes, una llengua i una cultura mil.lenària que actualment està quedant arraconada arreu dels Països Catalans fins al punt que de seguir aquest ritme el procès de substitució lingüística i cultural se li pronostica una vida que no va més enllà de dues o tres generacions a tot estirar.
La imposició espanyola i francesa que de fa segles trepitja sense miraments la nostra llengua i cultura nacionals està a punt de culminar la seva feina d´anorrear-nos com a poble, un procès que ja està apunt de culminar-se en molts indrets deln nostre país, només cal passejar per Alacant, València o Perpinyà entre molts d´altres indrets, per veure com la nostra llengua ja ha estat pràcticament subtituida del tot pel castellà o el francès; Davant aquest fet, des del Principat sens preten vendre una imatge sobre la situació del català que vol fugir de l´alarmisme i que, fins i tot, permet el resorgiment del lerrouxisme més demagògic i vehement amb delirants arguments sobre una suposada persecució del castellà i de tot allò espanyol.¨
És per aquest motiu que des de uns anys l´esquerra independentista ha recuperat la diada de Sant Jordi com a diada en favor de la defensa de la llengua i cultura catalanes, enguany, amb les eleccions municipals on l´independentisme revolucionari es presenta a nombroses viles i ciutats dels Països catalans, més de 60 en total en forma de Candidatures d´Unitat Popular o altres fòrmules, és hora de mostrar a la societat catalana que l´únic camí que ens queda per la supervivència del català és el traçat des de l´independentisme revolucionari a través de la Unitat Popular des dels ajuntaments i la lluita municipal, des dels sindicats revolucionaris i les plataformes de treballadors i treballadores, des dels col.lectius de dones i el moviment feminista, des del moviment estudianti, des del moviment ecologista i les plataformes contra l´especulació, des del moviment okupa, des del moviment antirepressiu, des de les associacions i colles de cultura popular...etc,
El català es defensa des de tots els àmbits i en tot moment ja que és sols així com pot tenir opcions a sobreviure i a normalitzar-se, l´esquerra revolucionària i independentista ha de ser un dels principals motors en la defensa del català arreu dels Països Catalans.

És per tot això que el proper 23 d´abril, Diada de Sant Jordi, a les 18h a Plaça Universitat es concoca una Manifestació Nacional:

Contra els atacs a la Llengua i la Cultura Catalanes,

L´Únic futur pel Català és la Independència!

NI ESPANYA NI FRANÇA...PA�SOS CATALANS!!

VISCA LA TERRA LLIURE!!!
Mira també:
http://www.llibertat.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifestació independentista per Sant Jordi a la capital dels Països Catalans!
16 abr 2007
Les comunitats catalanes de l'exterior (CCE) han desplegat imaginació, experiència i il·lusió per traslladar la Diada de Sant Jordi als països on estan arrelades. El Dia del Llibre i la Rosa, que compta amb el reconeixement universal de la UNESCO des de 1995, es converteix així en una diada viscuda a molts indrets del món i a través de la qual milers de persones entren en contacte per primer cop amb la cultura catalana.

Com a novetat respecte a altres anys, l'Associació Catalana d'Hamburg "El pont blau" (www.elpontblau.de), una de les comunitats catalanes més noves, celebra el primer Festival de Cultura Catalana d'Hamburg. Ho farà del 22 al 28 d'abril amb activitats molt diverses, com l'exposició "Castellers" al Museum für Völkerkunde. Les roses i els llibres tampoc no hi faltaran, juntament amb una lectura de contes infantils, un teatre de marionetes sobre la llegenda del drac de Sant Jordi, una mostra culinària, un concert de música clàssica catalana, balls de sardanes i actuació de castellers.

A Washington, la Fundació Paulí Bellet espera repetir l'èxit de l'any passat amb el seu particular festival al carrer, que compta amb nombrosos estands, tallers, poesia i música especialment dissenyats per a la Diada. La Fundació ha creat una pàgina pensada en exclusiva per difondre la Diada als EUA, www.dayofthebook.com. Aquí s'hi detallen també les activitats que es duran a terme el diumenge 22 d'abril, des de les 12.30 del matí fins a gairebé les 5 de la matinada.

A Nova York, el Catalan Institute of America oferirà roses i llibres a la llibreria Barnes&Nobles, una de les més emblemàtiques de la ciutat, i organitzarà una lectura literària a l'Institut Cervantes.

La comunitat catalana aplegada al Casal Català dels Països Baixos (www.ccpaisosbaixos.cat) difondrà Sant Jordi al Museu d'Història d’Amsterdam. L'acte principal serà l’actuació de la cobla La Principal d'Amsterdam i de la colla sardanista de Blanes.

A Berna (www.ccberna.cat) s'organitza un estand informatiu a la llibreria Stauffacher, la més rellevant de la capital suïssa, i a Berlín (www.ccberlin.cat) gaudiran de l'actuació d'una colla castellera i faran una nova edició dels Jocs Florals.

A Irvine, la Universitat de Califòrnia crearà un estand informatiu a la Fira Medieval Waysgooze, que comptarà amb l'actuació castellera dels California Kids.

A Brussel·les, la comunitat catalana celebrarà la Diada com cada any amb cava i llibres en una de les llibreries situades en ple barri de les institucions comunitàries, a pocs metres de la Comissió Europea.

La llista, però, no acaba aquí. Gairebé cada comunitat catalana –n'hi ha més d'un centenar– farà actes per difondre Sant Jordi al món. A més, el diumenge posterior a la Diada (el 29 d’abril), se celebrarà el Dia Internacional de la Catalunya Exterior, que reconeix la tasca de projecció de la cultura i tradicions catalanes per part dels catalans i catalanes que viuen a altres països d'arreu del món.
Re: Manifestació independentista per Sant Jordi a la capital dels Països Catalans!
16 abr 2007
capital?

en quin moment s'ha decidit que Barcelona ha de ser la capital dels Països Catalans?
Anéu fent cua, que hi haurá diners per tothom
16 abr 2007
RESOLUCIÓ DE LA CONVOCATÒRIA D’AJUTS PER A ESTADES A COMUNITATS CATALANES A L’EXTERIOR.
Mitjançant l’Ordre GAP/411/2005, de 18 d’octubre es va obrir la convocatòria d’ajuts per a estades a comunitats catalanes de l’exterior, i se’n van aprovar les bases.
Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, d’acord amb el que disposa la base 5 de l’Ordre esmentada, la Comissió de Selecció ha avaluat les sol·licituds presentades, tenint en compte els criteris de selecció establerts
a la base 6.
En conseqüència, d’acord amb la proposta de la Comissió de Selecció i amb el que disposa la base 7.4 de l’Ordre GAP/411/2005.
RESOLC:
-1 Concedir ajuts per a l’estada a les comunitats catalanes a l’exterior, a les persones i pels imports que consten en l’annex 1 d’aquesta resolució.
Els beneficiaris dels ajuts hauran de complir les obligacions que s’estableixen
a la base 12 de l’Ordre GAP/411/2005, i, en el termini màxim de 30 dies a
comptar de la data de publicació d’aquesta resolució en el tauler d’anuncis de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, hauran de formalitzar el corresponent document d’acceptació, d’acord amb el que s’estableix a la
base 9. Les dates concretes d’inici i finalització de l’estada, els drets i deures del beneficiari i la resta de condicions s’establiran en l’esmentat document d’acceptació. En cas que no es formalitzi el document per culpa del beneficiari, s’entendrà que renuncia a l’ajut, i es podrà concedir a una de les persones designades en la llista de reserva, amb l’ordre de preferència
segons la puntuació obtinguda en la fase de selecció.
-2 Desestimar les sol·licituds d’ajut presentades per les persones que consten
a l’annex 2 d’aquesta resolució, d’acord amb els criteris de selecció establerts
a la base 7 i pels motius que s’hi indiquen.
-3 Inadmetre les sol·licituds d’ajut presentades per les persones que consten a l’annex 3 d’aquesta resolució, pels motius que s’hi indiquen:


Àstrid Bierge

Casal Català de Montevideo, Uruguai
Núm. Expedient: 2005ACC10106
Nom i cognoms: Àstrid Bierge Soto
NIF : 46146239M
Durada: 9 mesos
Dotació de la beca: 600,00 euros mensuals
Dotació per al viatge: 1.375,00 euros
Dotació per l’allotjament: 400,00 euros mensuals
Període: 1r trimestre de 2006

(...)

Barcelona,
Albert Royo i Mariné
Secretari de cooperació exterior
Re: Manifestació independentista per Sant Jordi a la capital dels Països Catalans!
16 abr 2007
Qui collons diu que BCN és la capital? Mare meua quanta ignorància.
Re: Manifestació independentista per Sant Jordi a la capital dels Països Catalans!
16 abr 2007
No al centralisme Barceloni. Ja nhi ha prou!
Re: Manifestació independentista per Sant Jordi a la capital dels Països Catalans!
16 abr 2007
estic d'acord!

no totes tenim aquest centralisme al cap!
Re: Manifestació independentista per Sant Jordi a la capital dels Països Catalans!
16 abr 2007
manifestacions combatives a totes les capitals de les comarques...si, val. Però de moment hi ha la convocatòria a Barcelona...Per tant, Barcelona serà la capital dels Països el 23 d´abril, i el el 25 d´abril ja serà València, el cap i casal dels Països Catalans...
Re: Manifestació independentista per Sant Jordi a la capital dels Països Catalans!
18 abr 2007
«La nostra generació ha perdut la por i anem cap a la independència»

PARLA XAVIER VENDRELL

http://www.youtube.com/watch?v=NXDgQA8u0ZU&eurl=

DECLAREM LA INDEPENDÈNCIA!!!!
Re: Manifestació independentista per Sant Jordi a la capital dels Països Catalans!
21 abr 2007
Ya esta bien de tanta tonteria ¿no? quereis independizaros?? pues iros de una vez por todas de España y dejar de tocar los... pero os aseguro que Valencia quiere seguir siendo España,este maravilloso pais, Valencia no es ni Paisos Catalans ni leches, valencia es valencia y solo pertenece a España, asi que dejadnos en paz de una vez x todas ¿ok? somos un reino, el Regne Valencia, y no queremos tener nada que ver con vosotros. Asi que ya sabeis, a jod... a vuestra casa.
Re: Manifestació independentista per Sant Jordi a la capital dels Països Catalans!
22 abr 2007
Bones. Nomes volia comentar un parell de cosetes.La primera es que la paraula manifestacio independentista no calia, M´explico:n´estic segur que molta gent que no defensa la independencia com ha objectiu prioritari, si que defensa la cultura i la llengua catalana. No cal possar el terme independentista per que ja es obvi que moltissima gent que hi anira la defensa..com jo mateix. Cal sumar - sense perdre l´essencia- i adonar-nos que la cultura i llengua catalana es de tots i per a tots, idependenment de les ideologies. Visc a Dublin i malgrat la independencia de bona part d´Irlanda, la llengua la tenen perduda. Pero aquest es un altre tema.
Salut i visca la terra, malgrat els centralismes i la simpatica Valenciano-espanyola.
Re: Manifestació independentista per Sant Jordi a la capital dels Països Catalans!
22 abr 2007
ei la mani és a les 19.30 i no a les 18!
Re: Manifestació independentista per Sant Jordi a la capital dels Països Catalans!
22 abr 2007
tens certa rao: en un manifestació obrera no cal especificar que el color es roig o negre, comunista, socialista o llibertari. de fet no es fa, sino que es diu nomes tal o qual tema (contra els acomiadaments per exemple o un primer de maig per,) pero es ben suposable que qui consequentment s'autodefensa com a treballador/a es sol declarar seguidor d'alguna ideologia anticapitalista d'aquell tipus
fa com un 8 de març, no es sol dir mani feminista, sino mani de dones per tal o qual cosa, pero es sol suposar que qui hi assisteix combrega -ui- amb aquella ideologia
es podria fer aixo que dius per l'11 o el 23, pero es de suposar que qui hi sol assistir combrega -parauleta- amb l'idea de trencar amb la font -o el mitjà- de l'opressio, l'Estat aquest; i aconseguir l'autodeterminacio permanent, la independencia.
Re: Manifestació independentista per Sant Jordi a la capital dels Països Catalans!
22 abr 2007
depurables, modificables, no calen com a dogmes (la paleta no és la casa, l'ordinador no fa l'escrit), "barrejables" ... pero són eines que no ens hem d'estar de coneixer, difondre-les i de fer-les servir.
Irlanda independent ho té cru amb la llengua, la seva independència ha estat més una pseudoidem de fet; les experiencies "socialistes" portades a terme fins ara diuen coses sobre els obrers i el socialisme, pero no ho diuen tot sobre si aquesta idea es valida o no (també solien ser pseudoidems, més aviat); les experiencies llibertàries -del 36 o altres- no ho diuen tot sobre l'anarquia (de fet no van tenir gaire temps de rodatge); no conec experiències feministes de caire similar (o de societats on el poder o el predomini és de les dones o de real igualtat de genere) de tipus contemporani -els matriarcats prehistorics o antics queden lluny i estan en discussió-. Cap d'aquestes experiencies, contradictories moltes vegades amb els seus suposats principis, invalida les 3 o 4 ideologies esmentades, que pretenen anar a l'arrel d'una opressio, de classe, de poder, de genere -nacional en aquest cas- per a transformar completament un aspecte de l'ordre establert.
Re: Manifestació independentista per Sant Jordi a la capital dels Països Catalans!
23 abr 2007
a ver si alquien me puede traducir todo que pone en esta página?! siempre cuando entro aquí todo esta todo en frances, y pensaba que era una página de BCN...?!
Re: Manifestació independentista per Sant Jordi a la capital dels Països Catalans!
23 abr 2007
la mani és a les 19.30h
300 anys d'ocupació
300 anys de resistència
Re: Manifestació independentista per Sant Jordi a la capital dels Països Catalans!
23 abr 2007
Pobrets, per vosatros a soles, no apuchais a res sense els Valencians ...
Re: Manifestació independentista per Sant Jordi a la capital dels Països Catalans!
23 abr 2007
Pobrets, per vosatros a soles, no apucheu a res sense els Valencians ...
Re: Manifestació independentista per Sant Jordi a la capital dels Països Catalans!
24 abr 2007
Els valencians també ens afegim a la marxa i la tasca per la independècia dels països catalans per molt que els pese a alguns "estrangers" que habiten al meu país.
pel que fa a això de al capitalitat , doncs crec que no ens hauríem de calfar massa el cap hi ha coses més importants com per exemple lluitar perquè es mantinga la llengua i fer front als imprensentables eixos de més amunt..espanyolos
Re: Manifestació independentista per Sant Jordi a la capital dels Països Catalans!
26 abr 2007
a veure valencians espanyolistes:

11-S 3000 persones al carrer a BCN
25-M 50000 persones al carrer a València

potser no tenim tanta por però estem més adormits.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more