Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sexualitats
Barcelona es convertirà en la "capital de la llibertat" durant els Eurogames 2008 de gais, bisexuals i transsexuals
12 abr 2007
Barcelona, 12 (Europa Press)


Judit Mascó ha presentat avui oficialment els Eurogames Barcelona 08 i la història que aquests jocs de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals (LGBT) porten a l'esquena. Mascó ha estat la padrina d'aquest projecte que serà l'esdeveniment esportiu LGBT més gran d'Europa i que tindrà lloc del 24 al 27 de juliol del 2008 amb la finalitat de fer de Barcelona la "capital de la llibertat".

La model ha reconegut que li "ha sorprès" la proposta però que "l'ha fet contenta" que pensessin en ella. A l'acte també s'ha presentat l'himne oficial dels jocs, una cançó de Lluís Llach titulada 'El carrer dels quatre llits', i també la mascota, Mon, una pantera que llueix una samarreta groga en honor als organitzadors dels jocs, el Club Esportiu Panteres Grogues.

El nom Mon ve del diminutiu de Montserrat, la patrona de Catalunya, i el seu significat, món, juga amb l'aspecte més internacional d'uns jocs que tenen esportistes i visitants de diversos països.

Va ser fa un any, aproximadament, quan l'Assemblea General de la Federació Europea d'Esports per a Gais i Lesbianes (EGLSF) va atorgar l'organització d'aquests jocs al Club Esportiu Panteres Grogues. El club es va crear el 1994, quan un grup de gais es reunia per jugar a vòlei platja en la Barceloneta. Diferents personalitats han mostrat el seu suport a aquest esdeveniment a través del vídeo promocional: Gervasio Deferr, Araceli Segarra, Pablo Puyol i Carla Antonelli, entre d'altres.

Per primera vegada en 14 anys, els Eurogames es faran en una ciutat del sud d'Europa, per això l'eslògan és 'Come south! Play with us!' ('Vine al sud! Juga amb nosaltres!). El president d'Eurogames Barcelona 08, Joan Miró, ha recalcat que és "el reconeixement a una situació al nostre país" i també un "projecte de ciutat, de país, per a tothom" que farà de Barcelona "la capital de la llibertat". Són uns jocs "oberts a tothom, sense importar la condició sexual dels seus participants", diu la organització.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Barcelona es convertirà en la "capital de la llibertat" durant els Eurogames 2008 de gais, bisexuals i transsexuals
12 abr 2007
que fuerte!

Claro que sí ahora que ser gay esta de moda, y sobre todo da dinero, pues que mejor oportunidad para la ciudad de Barcelona de mostrar una vez mas su cara tolerable, y solidaria con las minorias sexuales con pasta. En fin!!!
Re: Barcelona es convertirà en la "capital de la llibertat" durant els Eurogames 2008 de gais, bisexuals i transsexuals
13 abr 2007
"Eurogames Barcelona 08, [...] jocs de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals (LGBT)"
"Són uns jocs "oberts a tothom, sense importar la condició sexual dels seus participants", diu la organització. "

Em sap greu però jo aquí hi veig una incoherència. Personalment, penso que aquest no és una bona direcció per aconseguir l'abolició del patriarcat..
Pretenem conscienciar a la societat, o diferenciar-la depenent de la seva condició?
Re: Barcelona es convertirà en la "capital de la llibertat" durant els Eurogames 2008 de gais, bisexuals i transsexuals
14 abr 2007
capital de la llibertat??? juaajjajajjjjaj em parteixo la caixa. Aquests eurogames són una vergonya!! l'unic que fan es perpetuar l'homofobia i el patriarcat: fem uns jocs especials per gais i lesbianes perquè visquin durants uns dies un món de color rosa i fantasia, un ghetto superhappy, i aixi els seguim estigmatitzant.
Espero que surti una campanya amb cara i ulls en contra d'aquests eurogames, igual que amb el forum2004.
ORGANITZEM L'IRA QUEER!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more