Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Martí Marcó
03 abr 2007
Martí Marcó, obrer lluitador per la llibertat, va ser brutalment assassinat per dotze bales de la policia de l'Estat feixista espanyol quan només tenia 19 anys.
El poble català no oblida ni perdona.
marco.bmp
martima.bmp
esteladadol1ea.jpg
Martí Marcó i Bardella (1959-1979), mecánico de profesión, nacido en el seno de una familia trabajadora de Peralada, en la comarca del Alt Empordà fue militante de las Juventudes de Esquerra Republicana de Catalunya, Estat Català y fundador de la Agrupació Unitària d’Esquerres (AUE) y el Exèrcit d’Alliberament Català (EAC). Posteriormente participó en la fundación de la organización armada Terra Lliure.

Desde joven se inclinó por el independentismo catalán, participando en todas las manifestaciones socioculturales catalanistas. Sus aficiones eran la escalada y el montañismo, junto a él baile de sardanas, en lo cual se le podía considerar un experto. De hecho Frederic Bentanachs lo conoció en los encuentros de sardanistas de 1976.




El 26 de enero de 1979 fue abatido por la policía cuando intentaba huir con Quim Pelegrí y Frederic Bentanachs en un coche. Recibió doce balas. Fue el primer miembro de Terra Lliure muerto en enfrentamientos con las fuerzas de seguridad españolas.









El passat 26 de gener va fer 28 anys d´aquell fred matí de gener en que les forces d´ocupació espanyoles varen assassinar al jove militant de 19 anys, independentista i revolucionari de Terra Lliure, i un any més ens veiem obligats a recordar aquest autèntic crim d´estat contra en Martí i contra l´esquerra independentista dels Països Catalans.

En Martí va ser metrallat per la policia mentre fugia de la persecussió d´un control junt amb dos companys militants independentistes de Terra Lliure.

La fugida era en cotxe pel centre de Barcelona i en quan van arribar al barri de Gràcia els trets, disparats amb la clara intenció de matar, i no sols d´evitar la fuga, van acabar vilment amb la vida d´en Martí; Si haguessin volgut evitar la fugida n´haguessin tingut prou disparant a les rodes del cotxe en que escapaven, però no, van disparar salvatjament a matar, i en Martí, que anava en un dels seients del darrera del vehicle, va ser el que va rebre l´impacte de les bales dels policies.

No cal dir que el cas Marcó no va ser investigat i els policies espanyols van gaudir de plena i total impunitat, amb la qual cosa va quedar impune un acte de brutalitat policial i un assassinat, un crim d´estat, un acte de guerra de bruta contra la dissidència catalana del moment.

La mort del jove Martí Marcó, de tan sols 19 anys d´edat, va causar un gran impacte a tot l´independentisme i a tota l´esquerra revolucionària catalana, i varen ser nombroses les mostres de suport i solidaritat rebudes arreu dels Països Catalans i d´altres pobles del Món.

Per aquest motiu, per què la memòria d´en Martí i de la seva injusta mort no s´enfonsi mai en l´oblit del nostre poble i de la de tots aquells que lluiten/lluitem per la llibertat i per una justícia de veritat,

Perquè en Martí va creure i va lluitar pels Països Catalans, per la seva llibertat, per la revolució i per avançar en la construcció d´un poble lliure de persones lliures.

És per això que tot el Moviment Català d´Alliberament Nacional (MCAN) i tota l´esquerra revolucionària té la obligació de recordar l´exemple d´en Martí,

ADEU I HONRA!!

MART� MARCÓ NI OBLIT NI PERDÓ!!!

CONTRA L´ESTAT TERRORISTA ESPANYOL!!!

EL TEU RECORD I EL TEU EXEMPLE ENS DONARÀ PER SEMPRE MÉS FORCES PER SEGUIR LLUITANT PER UNA TERRA LLIURE!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Martí Marcó
03 abr 2007
VISCA LA TERRA!!!
Re: Martí Marcó
04 abr 2007
Per tots els caiguts en combat, per ells i per nosaltres...pel futur....

LA LLUITA CONTINUA!!

Independència i socialisme.
Re: Martí Marcó
04 abr 2007
Ni pactes ni tractes!
La lluita és l'únic camí!
Re: Martí Marcó
04 abr 2007
el millor homenatge?

vinga vinga! qui sap la resposta? ^^

endavant!
Re: Martí Marcó
04 abr 2007
el millor homenatge LA VICTÒRIA
Sindicato Sindicat