Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Saura crea un comitè d'ètica pels Mossos. f
20 mar 2007
Saura crea un comitè d'ètica pels Mossos

Saura vol "ètica" en els Mossos 19-03-2007. Joan Saura vol rentar la seva imatge i la d'Iniciativa després de les constants accions policials contra els okupes i de la detenció de Núria Pòrtoles, una jove detinguda a Girona acusada de presumpta relació amb grups anarquistes italians. Aquests fets han desencadenat crítiques dins la formació ecosocialista, i per millorar la imatge del Departament d'Interior entre els cercles alternatius i els sectors crítics d'IC-V aquesta conselleria ha creat el Comitè d'Ètica de la Policia de Catalunya. Aquest organisme es de caràcter consultiu en matèria de conducta ètica de les policies locals i els Mossos d'Esquadra. La seva finalitat és "promoure les bones pràctiques i ajudar a la prevenció de les actituds i activitats contràries a l'ètica i al tracte correcte a les persones en l'àmbit policial".

e-notcies

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Saura crea un comitè d'ètica pels Mossos. f
20 mar 2007
ja ja ja que començi aquest comitè per ell mateix
Re: Saura crea un comitè d'ètica pels Mossos. f
20 mar 2007
¬¬
Re: Saura crea un comitè d'ètica pels Mossos. f
20 mar 2007
__
Re: Saura crea un comitè d'ètica pels Mossos. f
20 mar 2007
Clase Nº1
-A la gent no se la pega al carrer (això es fa a comissaria on ningú et veu)

Clase Nº2
-No es pot anar fent el xulo davant els ciutadans i després aparcar al cotxe davant el bar del poble amb les claus posades (això ja ho vam probar al fer en el primer desplegament de mossos als poblets de Girona i el cotxe patrulla va aparèixer en un barranc).

Clase Nº3
-A les comissaries es tortura, però s'ha de fer de manera que no es noti (per ex: si una persona entra a comissaria pel seu propi peu i en surt en una camilla del 061 es poden despertar sospites d'Amnistia Internacional. Això últim no és convenient per la bona imatge del cos)

Clase Nº4
-Dirigir-se a un senegalès sense papers tot dient: "eh tú, maldito negro hijo de puta" pot ser considerat com abús policial amb agravant de racisme per algun jutge radical. En cas necessari, es preferible fer-ho en català perque no es noti que abans ereu Guardies Civils. (Ex: "Eh tu, fotut negre fill de puta")

(Més classes al pròxim curs d'ètica policial)
Re: Saura crea un comitè d'ètica pels Mossos. f
20 mar 2007
si les classes les fa ell igual podrian ser opcional la de etica i religio com a l'escola
Sindicat