Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Els bisbes criden a la rebel•lió contra l'educació per a la ciutadania
16 mar 2007
L’església Catòlica demana que no se eduqui contra l’homofòbia en les escoles. Després d'una reunió de dos dies i una decisió per unanimitat, la Comissió Permanent de la Conferència Episcopal va fer públic un document que és una declaració de guerra contra la llei d'educació i la nova assignatura d'educació per a la ciutadania.
Martínez Camí, en la roda de premsa per a presentar el text, va anar més enllà al ser preguntat per la possibilitat de plantejar una objecció de consciència perquè els fills no estudiïn aquesta assignatura, aprovada per llei. "L'objecció de consciència és un mitjà legítim. Els pares faran molt bé en recórrer a aquest mitjà", va assenyalar amb un somriure.

El mateix document, en el seu apartat 13, fa un avís clar: "Els centres catòlics d'ensenyament, si admeten en la seva programació els continguts previstos en els reials decrets [que desenvolupen els continguts bàsics d'educació per a la ciutadania], entraran en contradicció amb el seu caràcter propi, format per la moral catòlica. L'Estat no pot obligar-los a fer-lo, si no és vulnerant el dret a la llibertat d'ensenyament i a la llibertat religiosa".

Preguntat per aquesta evident cridada a incomplir una llei orgànica, Martínez Camí assegura que hi ha "múltiples figures jurídiques" per a esquivar la llei, encara que no va aclarir quines. El portaveu va assegurar que la Federació Espanyola de Religiosos de l'Ensenyament (FERE), que representa als centres concertats, "coneix i actuarà conforme" al document de la Conferència Episcopal.

No obstant això, la FERE, que està negociant amb el Govern i depèn plenament de les subvencions públiques, va fer públic un comunicat que també critica aquesta assignatura, però assumeix que s'impartirà. "En qualsevol cas, i en el context de l'expressat en l'apartat 13 del document de la CEE, FERE-CECA i EyG manifesten que educació per a la ciutadania s'impartirà en els seus centres conforme al seu caràcter propi catòlic". Després es comprometen a "estudiar la forma d'aplicar la reflexió realitzada" pels bisbes.

La ministra d'Educació, Mercedes Cabrera, va recordar ahir que aquesta assignatura està "avalada pel parlament, on s'expressa la sobirania popular" i pel consell d'Estat i va recordar que si algú no està d'acord pot anar als tribunals.

Inflexible

En aquest sentit, preguntat per les negociacions que manté la FERE amb el Govern per a veure com s'ensenya aquesta assignatura, Martínez Camí es va mostrar inflexible: "Els drets fonamentals no són negociables. Es pot negociar que es respectin però no cedir".

Com correspon a un grup acostumat a extensos debats teòrics, la Conferència Episcopal realitza en el seu document una exhaustiva anàlisi de l'assignatura. Per als bisbes, aquests ensenyaments suposen "la imposició del relativisme moral" i "de la ideologia de gènere".

"La veritat no juga paper algun. En canvi, el nou concepte d'homofòbia forma part dels continguts previstos com ensenyaments mínims. Sota tal concepte s'amaga una visió de constitució de la persona més lligada a les cridades orientacions sexuals que al sexe. Per aquest motiu el sexe, és a dir, la identitat de la persona com baró o dona, sigui suplantat pel gènere precisament quan s'assenyalen els criteris segons els quals s'avaluarà la consciència moral dels alumnes de secundària".

Per als bisbes, que recorden que l'assignatura és obligatòria, "l'autoritat pública no pot imposar cap moral a tothom: ni una suposadament majoritària, ni la catòlica". El document sosté que aquesta matèria "introdueix en les consciències dels joves una ideologia desestructuradora de la identitat".

AIX� ÉS L'ASSIGNATURA

- Educació per a la ciutadania i els drets humans s'impartirà en un curs de primària i en un altre de secundària de forma obligatòria

- Continguts: institucions i principis democràtics, convivència entre cultures, igualtat entre homes i dones, globalització i interdependència, consum racional i responsable, circulació vial, drets humans, participació en la vida pública, valoració crítica dels prejudicis socials racistes, xenòfobs, antisemites, sexistes i homófobes

- Les organitzacions que plantegen l'objecció de consciència entenen que són ensenyaments de caràcter moral que no han d'impartir-se en l'escola, especialment aquelles relatives a les noves famílies tal qual estan recollides en la legislació espanyola

Font: Rojo y Negro

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els bisbes criden a la rebel•lió contra l'educació per a la ciutadania
16 mar 2007
Algu es vol fer apostata??

www.apostasia.es

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more