Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme : antifeixisme : criminalització i repressió : laboral
La CGT de Palma denuncia un atemptat amb bomba contra la seva seu
05 mar 2007
La Confederació General del Treball de les Illes Balears (CGT) denuncià ahir horabaixa un nou atemptat contra la seva seu, ubicada al carrer Àngel Guimerà de Palma.
Diari de Balears
Lunes 5 de marzo del 2007.

Segons explicà en un comunicat, devers les 7.15 hores del matí esclatà davant del local una bomba de fabricació casolana que estava col·locada entre dos vehicles, un dels quals patí danys importants. L’artefacte també provocà que es trencassin vidres a un habitatge annex al local i alterà la normal convivència dels veïns.
Agents de la Policia acordonaren ahir matí la zona afectada i recolliren mostres de l’artefacte. Avui els resposanbles de l’organització s’encarregaran de formalitzar les corresponents denúncies.

Es tracta del tercer atemptat que pateix la seu d’Àngel Guimerà en pocs dies. El primer va ser una pintada a la porta del local amb símbols feixistes. La segona acció tingué lloc dissabte, quan el pany de la seu aparegué inutilitzat, just el dia en què s’hi havia organitzat una xerrada col·loqui. L’atac més greu, emperò, fou el d’ahir, ja que hauria pogut causar danys personals.

Segons la CGT, «els fets se situen en la línia dels atacs feixistes que ha patit l’organització, i les institucions i la Policia així ho reconeixen». Davant aquesta situació, el col·lectiu fa una crida a «totes les associacions, sindicats, partits i defensors de la llibertat en general a fer pinya contra la intolerància feixista».

«La millor manera de conservar les llibertats -afegeix el comunicat- és plantar cara al feixisme», ja que «atacs com el que hem patit afecten tota la convivència democràtica i el sistema i exercici de les llibertats públiques i privades».

La CGT anuncia en el comunicat que avui emetrà un nou escrit en què valorarà els fets i fixarà les línies d’actuació i defensa.

L’atac contra la seu de la CGT es produeix un dia després que el Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) anunciàs que també havia estat objecte de pintades homòfobes al seu local. En concret, s’hi podia llegir «maricones fuera».

En aquesta línia, el CJIB recorda que fa setmanes l’associació AFA titulà en la seva web: «El Consell de la Joventut és un niu de catalanistes i independentistes».

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CGT de Palma denuncia un atemptat amb bomba contra la seva seu
05 mar 2007
La cosa va cada día a más. Ataque en Tarrasa conra jóvenes de IC y de las Juventudes Comunistas del PSUCviu. El sábado ataque con cócteles molotov contra la sede del PSOE en Alcala de Henares, etc.

Hace falta una respuesta de las fuerzas de izquierda y democrátias, contra la ofensiva del PP, y sus acólitos, que con su actuación, potencian la violencias de la extrema derecha.

¿Tendremos que esperar a que haya víctimas mortales?
Re: La CGT de Palma denuncia un atemptat amb bomba contra la seva seu
05 mar 2007
COMUNICAT DE LA CGT

Companyes i companys:

Vos informam que el diumenge, devers les 7,15 del matí, ha esclatat un artefacte davant la nostra seu del carrer Àngel Guimerà. La bomba, de fabricació casolana però molt potent, estava col·locada entre dos cotxes ben davant l'entrada del nostre local, i per atzar no ha afectat a la façana de la nostra seu, però un dels cotxes ha estat objecte de nombrosos danys estructurals, a més de la trencadura d'un dels vidres de l'entrada dels habitatges veïnada del local. La potent explosió ha commocionat als veïns de la zona, i tot d'una ha hagut nombrosa presència policíaca, acordonant la zona i recollint mostres de l'artefacte.

Hem estat en contacte amb la Delegació del Govern i la pròpia Policia, i hem quedat per dilluns per formalitzar les corresponents denúncies i declaracions, a més dels sistemes de seguretat i protecció dels companys de CGT i dels treballadors que cada dia fan activitats al local.

Aquest és el tercer atemptat contra la seu de CGT del carrer Àngel Guimerà en pocs dies. El primer va estar una pintada en la mateixa porta, consistent en una amenaça amb símbols feixistes. El segon va estar dissabte, que va aparèixer el local amb el pany inutilitzat, just el dia que estava prevista (com, de fet, es va fer) una xerrada col·loqui. El tercer i més greu és l'atemptat d'avui, que suposa una passa qualitativa, perquè potencialment hagués pogut provocar desgràcies personals, que per sort no s'han produït.

Aquests fets suposen una línia d'atacs feixistes contra la nostra organització, i les pròpies institucions i la Policia així ho reconeixen. Demà emetrem un comunicat de valoració dels fets i de línies d'actuació i defensa.

Només direm avui que passa a un segon terme el que sigui la CGT l'objecte d'atacs feixistes a Mallorca. L'important és el fet en si mateix, que afecta a tota la convivència democràtica i al sistema i exercici de les llibertats públiques i privades. Com vàrem dir en el primer comunicat, totes les persones i entitats que es considerin demòcrates han de sentir-se al·ludides i agredides per qualsevol atac feixista, i aquest ho és.

La millor manera de conservar les llibertats és plantar cara al feixisme. En la CGT tenim memòria històrica i ho tenim molt clar: aquests terroristes covards no alteraran la nostra manera de pensar i fer. Fem una crida solidària a totes les associacions, sindicats, partits i persones que es considerin defensors de la llibertat, a fer pinya contra la intolerància feixista.

Palma (Mallorca), 4 de març de 2007.

Secretariat Permanent de CGT-BALEARS
Re: La CGT de Palma denuncia un atemptat amb bomba contra la seva seu
05 mar 2007
Editorial del Diari de Balears (5/03/2007)
www.diaridebalears.cat
Violència al carrer

Dies enrere, la seu del PSOE a Alcalá de Henares fou atacada amb còctels Molotov i embrutada amb pintades coincidents amb les que se solen veure a les manifestacions organitzades quasi setmanalment contra el govern socialista. Ahir, militants del Partit Popular i falangistes feren front comú a l'espera d'una visita de Rodríguez Zapatero a Lorca, que no es va arribar a efectuar. A la plaça d'aquesta ciutat murciana es varen viure moments de tensió perquè alguns militants socialistes es manifestaren a favor del president del Govern espanyol. No hauríem de conformar-nos a fer diagnòstics benèvols d'aquests incidents. L'atmosfera política espanyola suporta un grau de contaminació molt perillós per a la convivència, la contaminació de la violència, que ja comença a manifestar-se al carrer, si és que consideram, en una mostra irresponsable de generositat, que les darreres manifestacions convocades o encoratjades pel Partit Popular són expressions de normalitat democràtica i no responen a una estratègia de desestabilització. És obvi que, des de la derrota del Partit Popular a les darreres legislatives, amb uns dèficits com el de la gestió immediata i posterior dels atemptats de l'11-M, les truculències entorn de l'accident dels militars espanyols amb els cadàvers repatriats sense el menor respecte per les víctimes, l'enfilall de mentides entorn de la guerra d'Iraq, etc., la dreta espanyola va optar per una fuita de cap endavant en lloc d'iniciar un procés de reflexió per tal de regenerar els seus principis democràtics. Però aquesta fuita cap endavant exigia l'ús d'unes eines polítiques dissenyades a posta per crear una tensió continuada que menàs el país a una sensació de caos i la ciutadania a la desmoralització i fins i tot a la por. El preu era la fractura social i ara comença a manifestar-se en la seva versió de carrer. Darrerament veim massa sovint els militants del PP compartint espais amb falangistes, amb el sequaços d'Ynestrillas i amb altres representants de l'extrema dreta més asilvestrada. Però si tot això passa al carrer és perquè el discurs del PP ja havia impregnat la part de la ciutadania més procliu a la confrontació. No es pot desvincular la violència al carrer de la violència dels discursos polítics, siguin responsabilitat directa de les jerarquies del PP, siguin dels mitjans de comunicació d'una Església catòlica cada dia més identificada amb l'extrema dreta.
Re: La CGT de Palma denuncia un atemptat amb bomba contra la seva seu
05 mar 2007
mientras maten politikos i farsantes de ic i psucviu(asesinos de anarkistas) yo me alegro a esta gentuza no defendere. CGT es otra cosa y pienso que aunke yo sea de la CNT no tiene perdon.
Re: La CGT de Palma denuncia un atemptat amb bomba contra la seva seu
05 mar 2007
didak...no fotem.
Re: La CGT de Palma denuncia un atemptat amb bomba contra la seva seu
05 mar 2007
soy un madero! JOJOJO
Re: La CGT de Palma denuncia un atemptat amb bomba contra la seva seu
05 mar 2007
i els mitajsn "normals" de la resta de la nacio no en diuen re. Si algu hagues cremat un rètol vell i inservibe al Pais Basc ja estaria perseguit i criminalitat.
Re: La CGT de Palma denuncia un atemptat amb bomba contra la seva seu
05 mar 2007
Vaya! Si ese didak es el didak que una vez conocí alucino pepinillos!

Pero buneo chico! ¿Que habían matao algún anarquista esos del PSUCviu ? Hay... perdona.. se me olvidaba que estamos en el 37 y los fascistas-rojos nos atacan!! AAAAAGGGH!

Saliendo de los mundos de yupi. Hay quien dice que los nazis aumentan siempre cuando gobierna el SOE, porque levantan la mano para revolver las bases una parte del PP. Sin embargo cuando el PP gobierna les meten más caña, incluso policialmente si hace falta y los tienen más domesticaos. ¿qué opinión os merece esta idea?
Re: La CGT de Palma denuncia un atemptat amb bomba contra la seva seu
06 mar 2007
¿Estáis seguro que el ataque a CGT es de los chicos del PP? ¿Y si fuera cosa del ámbito del PSOE -por aquello de que se acercan las elecciones y hay que hacer un frente de izquierdas?

Sea como sea, el poder es siniestro. Son unos magos en eso de crear miedo a la población para que no se movilicen. Ejemplos: la Renfe va mal, pues nada a decir que hay una mano negra que provoca sabotajes; hay disturbios en fiestas mayores por normas ridículas y contradictorias, pues nada a decir que hay complots perfectamente orquestados...

Iros todos a la m. bendita. El verdadero poder que nos machaca, y a la mayoría, son los intereses capitalistas que nos precarizan la vida constantemente (reformas laborales o de la seguridad social, por ejemplo). Las bombas de ETA, de los montajes del Estado o de descerebrados fascistas, también son totalmente condenables, aunque hay menos posibilidades estadísticas de que nos afecten.
Re: La CGT de Palma denuncia un atemptat amb bomba contra la seva seu
06 mar 2007
La Intersindical-se solidaritza amb la CGT davant l’atemptat feixista de Palma

El local que la Confederació General del Treball (CGT) té al carrer d’Àngel Guimerà a Palma ha patit aquest diumenge un atac feixista amb bomba. No és el primer cop que aquesta seu és atacada, però aquesta vegada l’agressió suposa un salt qualitatiu en les maneres de fer, ja que l’atemptat hagués pogut provocar desgràcies personals. Per sort, a més dels danys materials no hem de lamentar víctimes personals.

Aquest fet només es pot entendre com un greu atac a aquells que defensen els interessos i els drets dels treballadors i treballadores, així com a les llibertats públiques i privades, que són la base d’una convivència democràtica.

Lamentablement, aquest atac s’afegeix al que va patir recentment la seu del Bloc Nacionalista Valencià a Gandia (La Safor) i que va acabar amb l’incendi de la façana i la porta d’entrada. Ni aquesta era la primera vegada que la mateixa seu patia atacs ni que altres institucions i persones defensores de la llengua i cultura pròpies, tant al País Valencià com a les Illes, hagin estat agredides per elements d’extrema dreta.

Des de la Intersindical-CSC ens solidaritzem amb els agredits i fem una crida a la societat que es considera democràtica a plantar cara al feixisme, assistint a les convocatòries de rebuig que es facin; a les administracions a trobar els agressors i evitar que quedin impunes, així com als mitjans de comunicació a no minimitzar ni amagar aquests atemptats
Re: La CGT de Palma denuncia un atemptat amb bomba contra la seva seu
06 mar 2007
No s'ha produït cap salt qualitatiu en les maneres de fer. L'extrema dreta espanyolista sempre ha actuat de la mateixa manera. Fem una mica de memòria i recordem els atacs amb explosius contra l'editorial Moll o la crema del repetidor de TV3 a mans de Jaime Martorell. El d'aquest cap de setmana és una més de les agressions feixistes que dia a dia es reprodueixen arreu del nostre país. Però com que això no és Euskal Herria, i els agredits no són l'entremat ocupant... Per cert, el diari El Mundo (edició illes Balears) no s'ha fet ressò encara de l'atac.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more