Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
[CAJEI] Al treball, a casa, a l’escola i al carrer...El jovent combatem el sexisme
02 mar 2007
En motiu del 8 de març, Dia Internacional de la dona Treballadora, des de la CAJEI us adjuntem els actes de les diferents Assemblees de Joves i el manifest consensuat entre aquestes.
cartell8m.bmp
MANIFESTACIONS

8 de març â Dia Internacional de la dona Treballadora

Barcelona, Plaça Universitat. 19:00 h.

València, Plaça Alfons el Magnànim âEl Parterreâ?. 19:00 h.

Lleida, Plaça de la Catedral. 19:30 h.


8 DE MARÃ: ACTES DE LA CAJEI

Eixample - 15 de febrer a les 19 h
Projecció de la pel·lícula Mooladé. Lloc: Ateneu Popular de lâEixample (C/Rosselló â C/Sicília). Organitza: Assemblea de Joves de lâ Eixample Nord

Eixample â 22 de febrer a les 19 h
Projecció de la pel·lícula Fucking Amal. Lloc: Ateneu Popular de lâEixample (C/Rosselló â C/Sicília). Organitza: Assemblea de Joves de lâ Eixample Nord

Badalona â 1 de març a les 19 h
Xerrada: El sexisme en lâeducació, a càrrec dâun membre del SEPC + sopar. Lloc: Casal Antoni Sala i Pont (C/ Riera de Matamoros, 103). Organitza: Assemblea de Joves de Badalona Sud - LâAvantguarda i SEPC.

Eixample â 3 de març de 10:00 h. a 17:00 h.
II Calçotada Popular: Des de lâEixample Combatem el Sexisme, Recuperem la Cultura Popular. Activitats infantils i de cultura popular, taula rodona sobre feminisme i moviments socials, actuació musical dâEstel Roig i teatre social a càrrec de Rebelâart. Lloc: davant la Sagrada Família (C/ Marina - C/ Mallorca). Organitza: Assemblea de Joves de lâ Eixample Nord.

Badalona â 3 de març a les 19 h
Pintada de mural. Organitza: Assemblea de Joves de Badalona Sud - LâAvantguarda i SEPC.

Cassoles - 8 de març a les 14 h
Pintada de mural per a l'alliberament de la dona. Lloc: Jardins de Brusi. Organitza: Assemblea de Joves de Cassoles

Manresa - 9 de març a les 21 h
Projecció de la pel·lícula "Solas" i debat sobre gènere. Al Casal Popular La Fadulla [c/Verge de l'Alba]. Organitza: Assemblea de Joves de Manresa

Gràcia - 9 de març a les 21 h
Projecció de la pel·lícula "Las mujeres de verdad tienen curvas", de Patricia Cardoso. Al Casal Popular de Gràcia (c/Ros de Olano, 39). Organitza: Assemblea de Joves de Gràcia

Clot - 9 de març a les 19 h
Xerrada sobre gènere i projecció de la pel·lícula "Ladybird, ladybird". Al Casal Popular del Clot. Organitza: Assemblea de Joves Independentistes del Clot

Sant Cugat - 9 de març a les 18 h
"Dones en lluita al segle XX", exposició en motiu del 8 de març. A la Pl. Quatre cantons. Organitza: Assemblea de Joves de Sant Cugat

Caldes de Montbui - 10 de març a les 19:30 h
Projecció de la pel·lícula "Ladybird, ladybird". Lloc: Local de Castellers (C/Gral. Padrós). Organitza: Assemblea de Joves de Caldes

Caldes de Montbui - 10 de març a les 21:30 h
Sopar Popular Vegetarià i Recital Poètic a càrrec de âEl príncep fred de lâésserâ?. Lloc: Local de Castellers (C/Gral. Padrós). Organitza: Assemblea de Joves de Caldes

Eixample â 15 de març a les 19 h
Taller de rols a càrrec de Justa Revolta. Lloc: Ateneu Popular de lâEixample (C/Rosselló â C/Sicília). Organitza: Assemblea de Joves de lâ Eixample Nord

Badalona â 15 de març a les 19 h
Projecció de vídeo: En tierra de hombres + sopar. Lloc: Casal Antoni Sala i Pont (C/ Riera de Matamoros, 103). Organitza: Assemblea de Joves de Badalona Sud - LâAvantguarda i SEPC.

Eixample â 22 de març a les 19 h
Xerrada: Història del Feminisme, a càrrec de Dones del Sac. Lloc: Ateneu Popular de lâEixample (C/Rosselló â C/Sicília). Organitza: Assemblea de Joves de lâ Eixample Nord.

Badalona â 15 de març a les 19 h
Xerrada: LA jornada completa de les dones, a càrrec dâuna membre de 3 Voltes Rebel. Lloc: Casal Antoni Sala i Pont (C/ Riera de Matamoros, 103). Organitza: Assemblea de Joves de Badalona Sud - LâAvantguarda i SEPC.

Badalona â 29 de març a les 19 h
Projecció de vídeo: Orlando + sopar. Lloc: Casal Antoni Sala i Pont (C/ Riera de Matamoros, 103). Organitza: Assemblea de Joves de Badalona Sud - LâAvantguarda i SEPC.


MANIFEST

8 de Març Dia Internacional de la Dona Treballadora

Al treball, a casa, a lâescola i al carrer
El jovent combatem el sexisme

Arriba un nou 8 de març, Dia Internacional de la dona Treballadora, i així arriben també les campanyes per la igualtat que engeguen tots els partits polítics, des de la dreta més rància fins a la socialdemocràcia i el reformisme més oportunistes.

Arriba el bombardeig de discursos i la hipocresia publicitària. Un pur muntatge de paraules i propaganda que després mai no es projecten en el nostre dia a dia. Cap de les institucions que ens governen estan duent a terme actuacions reals i contundents per acabar amb la discriminació sexual al nostre país.

La desigualtat en les condicions laborals, la sobreexplotació que pateixen les joves immigrades, lâassumpció de les tasques reproductives i de la llar o lâobligació de facto a sotmetreâs a determinats cànons de bellesa, són només algunes de les xacres que patim actualment i que segueixen promovent, dia rere dia, la publicitat sexista, les actituds masclistes i autoritàries de la patronal i la passivitat política a la que ens han acostumat.

A les joves seâns neguen els nostres drets com a catalanes, seâns precaritza la vida dâuna forma cada dia més accentuada i, a més, seâns pretén fer assumir actituds sexistes i masclistes del segle passat en tots els àmbits de les nostres vides.

Tanmateix, des de lâorganització i la lluita, des de la CAJEI, ens prenem la nostra condició sexual, ser dones, com un potencial desobedient més, com ser catalanes, com ser treballadores o com ser immigrants. Les agressions que patim seguiran potenciant la nostra actitud revolucionària fins que aixafem el masclisme, el sexisme i totes les expressions del patriarcat. Només la construcció del Socialisme podrà conduir-nos cap a una societat sense classes socials ni de cap tipus, radicalment democràtica i plenament igualitària.

Des de la CAJEI apostem:

Al treball: per la igualtat en les relacions laborals, acabant amb diferències salarials i amb lâassetjament, amb els acomiadaments per embaràs, les diferències en el tracte o el no-reconeixement de moltes tasques tradicionalment desenvolupades per dones.

A lâescola: per la ruptura amb una educació sexista, no igualitària i que aprofundeix en la diferenciació home-dona, a través dâuna pedagogia masclista heretada de les anacròniques imposicions pel poder adult. Les nostres escoles i universitats han dâesdevenir eines per formar persones lliures i per combatre els rols imposats a cada sexe.

A casa: per lâeradicació de la visió de la dona com a responsable de les tasques reproductives i de cura de la llar i com a víctimes passives dâuna violència que va molt més enllà de les desenes de dones assassinades enguany als Països Catalans.

Al carrer: cal eradicar tota la publicitat sexista que ens envolta, fer front a la diferenciació per gèneres en molts espais dâoci i respondre a totes les agressions patriarcals.

Som nosaltres, els i les joves dels Països Catalans, qui tenim la força necessària per transformar la nostra societat. De nosaltres depèn la construcció dâun futur lliure. I per fer-ho, caldrà acabar amb tots els obstacles que ens ho impedeixen.

Responem a les seves agressions!

Rebel·lem-nos a les seves imposicions!

El 8 de març, unim-nos contra el Patriarcat
treballem per un futur lliure

A casa, a lâescola, al treball i al carrer
EL JOVENT CONTRA EL SEXISME!


CAJEI (Coordinadora dâAssemblees de Joves de lâEsquerra Independentista)

www.cajei.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CAJEI] Al treball, a casa, a l’escola i al carrer...El jovent combatem el sexisme
02 mar 2007
Tremenda la quantitat d'actes i la descentralització. Enhorabona a la penya de la CAJEI.
Re: [CAJEI] Al treball, a casa, a l’escola i al carrer...El jovent combatem el sexisme
02 mar 2007
Felicitats per la feina!
Re: [CAJEI] Al treball, a casa, a l’escola i al carrer...El jovent combatem el sexisme
02 mar 2007
La Cajei no existe fuera de la província de barcelona?

Felicidades por los actos.

Viva el anarcocomunismo!
Re: [CAJEI] Al treball, a casa, a l’escola i al carrer...El jovent combatem el sexisme
03 mar 2007
Si mires aquí (http://cajei.net/assemblees.asp ) veuràs com hi ha assemblees (Vila-real, Vale`ncia, Horta, Valls, Baix Gaià, LLeida, Carcaixent,...) que no són ni molt menys de la "província" (que es això?) "de Barcelona".

Salut, Independència i socialisme!
Cada dia és 8 de març!
Re: [CAJEI] Al treball, a casa, a l’escola i al carrer...El jovent combatem el sexisme
03 mar 2007
En todo caso, las acciones del ocho de marzo seran descentralizadas dentro de la províincia de Barcelona...

De todos modos tiene mérito.

Saludos!
Re: [CAJEI] Al treball, a casa, a l’escola i al carrer...El jovent combatem el sexisme
04 mar 2007
com és que hi ha tants actes al eixample i badalona i tant poquets en altres indrets (mira que a la cajei hi ha moltíssimes assemblees... )

salute i endavant!
Re: [CAJEI] Al treball, a casa, a l’escola i al carrer...El jovent combatem el sexisme
04 mar 2007
Doncs perquè un any serà així i un altre any a un altre lloc es faran més coses i en una altra diada una altra AJ fara més coses i l'altra res.

Les coses no són quadrades companys!!!
Re: [CAJEI] Al treball, a casa, a l’escola i al carrer...El jovent combatem el sexisme
05 mar 2007
bestial la quantitat d'actes! endavant amb el 8-M!

força CAJEI!
Sindicat Terrassa