Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Link per veure o descarregar el programa de Neokinoktv sobre l’Ateneu del Xino del passat divendres
22 feb 2007
Link per veure o descarregar el programa sobre l’Ateneu del Xino que va emetre horitzo.tv el passat divendres 16 de febrer, i agraïments a la gent de Neokinoktv per convidar-nos a fer el programa.
Xarrada i debat publics sobre el tancament del Ateneu del Xino
Neokinok TV
16-02-2007
la capella @ Barcelona
horitzo.tv
Copyleft - Creative Commons Share Alike

http://horitzo.tv/mediabase/


La gent de l’Ateneu m’ha encarregat d’informar-vos que des del passat dimarts a la nit penja a la pàgina web d’horitzo.tv el programa que es va emetre en directe el passat divendres, 16 de febrer, sobre la història, el precinte i la situació actual de l’Ateneu del Xino. Si no vàreu venir, però voleu saber què s’hi va dir, podeu clicar als links penjats a dalt per tal de veure el programa o descarregar-lo. Si no funcionen els links, simplement us heu de ficar a la pàgina del certamen (http://horitzo.tv/mediabase) i clicar on posa “Xerrada i debat públics sobre el tancament del Ateneu del Xino�.

Com recordareu alguns –ho vam publicar la setmana passada a Indymedia-, el passat divendres la gent de Neokinoktv va convidar-nos a fer un programa en directe sobre l’Ateneu, dins de les emissions en directe que està fent a les tardes a la Capella (C/ Hospital, 35) horitzo.tv, un certamen-trobada de televisions comunitàries, internàutiques i experimentals que s’està desenvolupant durant aquests mesos a Barcelona.

Potser va ser tot una miqueta precipitat, però pagava la pena aprofitar l’oportunitat que se’ns oferia. Vam anunciar-ho a corre-cuita a diferents mitjans el mateix divendres al matí, per tal que tothom que volgués dir-hi la seva pogués intervenir en el programa. I vam començar el programa a les 18:30 sense haver definit un guió previ i sense saber exactament quanta gent acabaria apareixent per la Capella al llarg del programa.

Hi trobareu, doncs, certs oblits, equivocacions, repeticions, lapsus, etc, fruit de l’espontaneïtat i la improvisació del moment. Però d’una manera o una altra, vam acabar tractant gairebé tots els punts importants que calia abordar-hi en l’actual situació d’excepcionalitat en què ens trobem. I, a més, les imperfeccions esmentades són, potser, també part de la gràcia del programa i, en general, de qualsevol programa obert a la vida de les ràdios o televisions comunitàries, experimentals o alternatives, perquè, per als telespectadors, són un indici fefaent que al darrere de la pantalla hi ha persones, com elles, amb semblants urgències i necessitats vitals, i no déus mediàtics que amaguen el llenguatge audiovisual que fan servir per manipular millor la gent. Al capdavall, la retòrica –com pensem molts dels qui creiem en uns mitjans que no donin tot fet a un espectador passiu-, no està tan sols en qui parla, sinó també en qui escolta, en qui sap interessar-se per les coses que sent i veu.

També m’han encarregat que faci públic el nostre agraïment a Dani, Fèlix i als altres membres de Neokinoktv i d’Horitzo.tv allí presents –no me’n recordo de la resta de noms!- per l’oportunitat que ens van oferir per explicar la nostra situació i per la manera com ho van fer: deixant que fóssim nosaltres mateixos els qui el conduïssin, adaptant amb gràcia i enginy la seva feina de realitzadors i càmeres a tot allò que s’estava esdevenint al plató, interessant-se de veritat –més enllà del propòsit pràctic de fer un programa- per la situació real del Xino...

Per bé que és cert que alguns de nosaltres, veient els logos que patrocinen aquesta trobada de televisions comunitàries –entre els quals trobem l’Ajuntament, la Caixa, el Periódico...-, havíem acudit a l’event amb un xic de recel; vist el resultat de tot plegat, hem convingut que –si més no, pel que fa al nostre cas- són més que paraules maques el que diu la comissària d’�horitzo.tv “a l’escrit on presenta l’event a tots els participants: «Todos los colectivos están invitados a participar en esta televisión alternativa, siguiendo las consignas que animan a dejar de ver la tele para pasar a hacerla (...) La tele que no tomemos, nos la tomarán. Es el momento de dejar de ver la tele para pasar a hacerla.»

Us continuarem mantenint informats sobre les lluites que s’estan duent a terme per tornar a obrir el local i per aturar la persecució que el Districte ve practicant contra l’Ateneu Llibertari del Xino –amb pallissa de company inclosa- amb especial intensitat d’uns mesos ençà. Si voleu assabentar-vos més de la problemàtica de l’Ateneu o voleu col·laborar en la seva lluita, podeu escriure a l’adreça de correu electrònic ateneodelchino ARROBA hotmail.com. També podeu obtenir-ne més informació llegint les notícies sobre el precinte que hem penjat últimament a Indymedia:


http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/293468/index.php

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/291189

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/291892

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/290765

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/290746
Mira també:
http://Xarrada i debat publics sobre el tancament del Ateneu del Xino
http://horitzo.tv/mediabase/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Link per veure o descarregar el programa de Neokinoktv sobre l’Ateneu del Xino del passat divendres
22 feb 2007
Gràcies per aquest gran document. Recomanable 100%.
A les chens que estem a l'exili, aquests melics, ens uneixen ambs la puta realitat i ens dónen ganes de viure.

Felicitats per aquestes petites proeses.

Ens veiem dissabte, Johnny
Re: Link per veure o descarregar el programa de Neokinoktv sobre l’Ateneu del Xino del passat divendres
23 feb 2007
Gracias por tu trabajo laborioso en este espacio Jhoony Nos vemos en San Boi el sabado
Un saludo
Gracias tambien a la gente de Hortzonts.tv por su desinteresado y coherente trabajo
El Xino resiste
Sindicato Sindicat