Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[CNT-Barcelona] Codex acomiada 4 arqueòlegs per sumar-se a la vaga de CNT
02 feb 2007

Nota de premsa

Vaga d'arqueòlegs

Codex acomiada 4 arqueòlegs per sumar-se a la vaga de CNT

  • El Sindicat denúncia un acomiadament encobert a través de la finalització dels contractes d'Obra i Servei.
  • CNT anuncia noves movilitzacions en resposta als acomiadaments.

Codex -l'empresa més gran del sector- va acomiadar ahir a 4 arqueòlegs per sumar-se a la vaga convocada des de la Secció Sindical CNT-Codex, rescindint-lis el contracte per Obra i Servei. Segons CNT, els treballadors que no secundaven les aturades mantenen el lloc de treball, en un cas clar de repressió sindical.

Toni Rigo, el cap de Codex a Barcelona i de la Associació Patronal del sector de l'Arqueologia a Catalunya (que està en negociacions d'un conveni sectorial), va acomiadar ahir a 4 vaguistes de Codex. Segons CNT, els treballadors disposaven de contractes d'Obra i Servei, fet emprat per la direcció de Codex per a rescindir-lis els contractes en un cas clar d'acomiadament encobert per repressió sindical.

El Comitè de Vaga CNT-Codex ha constatat que aquells treballadors en les mateixes condicions que els 4 acomiadats, però que no secundaven la vaga per les coaccions de l'Empresa mantenen avui el seu contracte. Per a CNT, aquest és un cas clar d'acomiadament per discriminació sindical i ja ha posat en marxa totes les mesures legals oportunes.

Finalment, des de CNT s'anuncien noves movilitzacions en resposta a la repressió sindical i el sindicat adverteix, tant a Codex com a l'Administració, que en plena negociació d'un conveni per la regularització d'un sector tant precari com el de l'Arqueologia només és un indicador de fins a quin punt estan les negociacions bloquejades. En els propers dies, els treballadors informaran de les noves accions per la readmissió dels companys acomiadats.

La vaga
Reconeixement de la secció sindical, mesures de prevenció de riscs laborals, salut i higiene, regulació de la contractació dins l'empresa, clàusula d'estabilitat laboral i un augment salarial són algunes de les principals reclamacions del Comitè de Vaga CNT-Codex, així com la readmissió dels treballadors acomiadats per repressió sindical.

Mira també:
http://barcelona.cnt.es

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicat