Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
CNT denúncia negligència del Servei d'Arqueologia de Catalunya davant la primera vaga d'arqueòlegs
29 gen 2007

Barcelona, 29 de gener de 2007

Vaga d'arqueòlegs

CNT denúncia negligència del Servei d'Arqueologia de Catalunya davant la primera vaga d'arqueòlegs

  • Els treballadors de Codex, la major empresa d'arqueologia a Catalunya, realitzaran demà una nova jornada de vaga convocada per la Secció Sindical CNT-Codex.
  • El Sindicat ha presentat ja reiterades denúncies per la total il·legalitat en la que es desenvolupa la tasca arqueològica, essent un perill per a la conservació del Patrimoni del país.

El Servei d'Arqueologia, depenent de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, podria estar incorrent en una greu negligència professional no atenent les peticions de reunions i investigacions a Codex i al desenvolupament de la seva activitat. Els treballadors han presentat ja diverses denúncies a Inspecció de Treball i a la Guàrdia Urbana per la situació de total il·legalitat en la que desenvolupen la seva tasca.

Des que CNT va iniciar la primera vaga d'arqueòlegs de Catalunya, amb l'objectiu d'assolir un conveni digne que reguli l'activitat laboral i professional a Codex (la major empresa del sector), els treballadors han realitzat ja una desena d'aturades que han paralitzat totes les excavacions que l'empresa té a la Província de Barcelona. Durant aquest temps, CNT ha sol·licitat diverses reunions amb el Servei d'Arqueologia de Catalunya, així com amb el Museu Arqueològic.

El sindicat llibertari denúncia la passivitat de l'Administració davant aquesta situació. De fet, els últims esdeveniments i les darreres respostes del Servei i el Museu, que han posposat reunions ja acordades amb mesos d'antel·lació fa sospitar a CNT d'un cas greu de negligència professional del Servei. Des que la vaga va començar el 31 d'octubre de l'any passat, els treballadors han denunciat reiterades vegades la total il·legalitat en la que desenvolupen la seva activitat arqueològica, tant a nivell laboral com professional al no tenir l'empresa llicència d'activitat industrial al Centre de Treball que Codex té a Barcelona.

Segons CNT, s'estan estudiant totes les mesures legals i sindicals per a donar una sortida digna a un conflicte laboral que repercuteix en la qualitat de la conservació del Patrimoni Arqueològic del país. De fet, des del Comitè de Vaga CNT-Codex, els arqueòlegs han declarat estar molt preocupats pel canvi d'actitut de Gemma Hernàndez, cap de Coneixement i Recerca del Servei, "en un primer moment va mostrar una actitut molt professional i positiva davant les nostres denúncies, però a data d'avui no sabem ben bé quan tornarem a reunir-nos. Tenim seriosos dubtes sobre aquest canvi d'actitut tan dràstic, és una situació absurda (...)".

Finalment, CNT recorda que demà els treballadors tornaran a realitzar una jornada de vaga que té prevista aturar totes les excavacions de Barcelona. Els treballadors es concentren cada dimarts davant la seu de Codex a Tarragona (Plaça de Sant Fructuós, 1 43002 TARRAGONA), on la direcció de l'empresa està bloquejant la negociació del conveni reclamat per la Secció Sindical CNT-Codex.

La vaga
Reconeixement de la secció sindical, mesures de prevenció de riscs laborals, salut i higiene, regulació de la contractació dins l'empresa, clàusula d'estabilitat laboral i un augment salarial són algunes de les principals reclamacions del Comitè de Vaga CNT-Codex.

CNT-AIT Barcelona
Secretaria d'Acció Sindical

Mira també:
http://barcelona.cnt.es

This work licensed under a
Creative Commons license

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more