Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal : guerra
Mobilitzacions contra el projecte d'instal.lar a Saragossa una nova base de l'OTAN
24 gen 2007
Dimecres, 24 de gener del 2007 (13:02:57)


El Ministeri de Defensa de l'Estat Espanyol ha proposat Saragossa com candidata en la carrera per la consecució de la nova Base de l'OTAN. Aquesta base logística i d'espionatge permetrà dirigir els atacs de les guerres en que aquesta organització criminal estigui immersa.

Davnt aquest projecte, s'estàn desenvolupat a Saragossa un seguit de mobilitzacions en les que participa activament la CGT d'Aragó, que fem una crida a la resta de la CGT a donar-hi suport.


El Govern de l'Estat espanyol, a través del Ministeri de Defensa està competint amb Alemanya, Itàlia i Polònia per a aconseguir portar al nostre territori la Base Principal de l'OTAN de logística i espionatge a Europa, amb el Sistema Aliat de Vigilància sobre el Terreny (Alliance Ground Surveillance AGS). Quant a espionatge, aquest innovador sistema permet als comandaments militars obtenir imatges en temps real de qualsevol punt del planeta i fer seguiment d'objectes mòbils. Això suposa que des d'aquesta base es dirigiran i llançaran les agressions als pobles que tinguin interès geoestratègic per a EEUU i altres potències capitalistes.

L'emplaçament triat dintre de l'Estat espanyol és la ciutat de Saragossa. Saragossa és la candidatura més sòlida de totes les quals pugnen per a la base. La candidatura de la ciutat de Saragossa, el 33% del terreny de la qual municipal està ocupat per terrenys militars, es troba avui davant aquesta situació:

- Tenim la millor nota de l'informe tècnic: la localització geoestratègica de Saragossa és la millor per la presència propera del camp de tir amb foc real de Las Bardenas (el polígon de tir amb foc real més gran d'Europa i que ja és utilitzat per l'OTAN) i del camp de maniobres de San Gregorio (el més gran d'Espanya), per la seva localització al sud dels Alps i la seva proximitat a Orient Mitjà.

- L'OTAN està desenvolupant les polítiques de guerra preventiva i de guerra contra el terrorisme, impulsades pel neocolonialisme d'EEUU.

- Els informes i els mitjans de comunicació al·ludeixen al rebuig social com única trava de la nostra candidatura. Trava que hem ofert nosaltres amb la nostra presència en els carrers i en els plens municipals.

Com resposta, CGT-Aragó, que participa activament en la Plataforma contra la Base de l'OTAN a Saragossa, va promoure una resolució en l'últim Ple Confederal de la CGT. Aquesta resolució donava suport la iniciativa d'Aragó d'una manifestació estatal contra les bases de l'OTAN en l'Estat Espanyol i en contra de la possible instal·lació de la base de l'OTAN a Saragossa.

Aquesta manifestació, convocada per la Plataforma contra la Base de l'OTAN, va tenir lloc el diumenge 21 de gener a Saragossa, amb un recorregut des de la Diputació General d'Aragó fins a la Delegació del Govern, i va registrar una participació multitudinària: unes 20.000 persones. La campanya continuarà amb més força a partir d'ara.

Des de CGT-Aragó apel·lem a la solidaritat de la resta de Condeferaciones i Federacions de la CGT; aixi com a la resta de moviments socials. Considerem que és un petit esforç per al que aquesta nova base implica a nivell local, estatal i europeu. La participació del nostre territori en les guerres al servei dels interessos dels EEUU és una cosa absolutament incompatible amb els principis i ideals de la CGT. Aquesta és una gran oportunitat per a guanyar una petita batalla al militarisme i terrorisme neocolonial de les potències capitalistes mundials.

Confederació General del Treball d'Aragó

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more