Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Manifestació Unitària d'Empreses en Conflicte (CGT Parcs i Jardins)
16 gen 2007
Manifestació Unitària d'Empreses en Conflicte
Comunicat de la Secció Sindical de CGT Parcs i Jardins
Barcelona a 12 de gener del 2007La Secció Sindical de CGT de lâInstitut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona en Plenària de Secció Sindical celebrada el dia 11 de gener va acordar:1.- La participació de la Secció Sindical en la Manifestació Unitària d'Empreses en Conflicte que se celebrarà el 21 de gener a les 12 hores amb sortida en plaça Universitat de Barcelona2.- La Secció Sindical proposarà al Comitè dâEmpresa de Parcs i Jardins del proper dia 17 de gener lâadhesió i la participació del Comitè dâEmpresa a la Manifestació Unitària d'Empreses en Conflicte, i farà una crida a la plantilla per a què participi en la mateixa.Qui lluita pot guanyar o perdre

Qui no lluita ja esta perdut

Hijos del pueblo, te oprimen cadenas
tanta injusticia no puede seguir.
Si tu existencia es un mundo de penas,
antes de esclavo prefiero morir.


Amb lâentrada de l'Imma Mayol en la Presidència de Parcs i Jardins i amb la destitució de l'antic âcacicâ? Gerent Antoni Falcón, es va obrir una fissura dâesperança en molts/es treballadors/es que el Servei Municipal i les relacions laborals poguessin millorar ostensiblement.L'Institut Municipal de Parcs i Jardins que es dedica a autopromocionar-se amb grans declaracions de principis, té una realitat o­n l'accidentabilitat laboral quasi triplica la mitjana de Catalunya (la mitjana dâaccidents amb baixa a lâany 2005 en Parcs i Jardins es de 16'94 per cada 100 treballadors/es, quam a Catalunya es de 5'95 per cada 100 treballadors/es), o­n els problemes de Seguretat i Salut només se solucionem a través d'Inspecció de Treball. L'Institut incompleix la normativa de prevenció de riscos laborals des de qüestions tan bàsiques i senzilles com que tot el món disposi de gel de bany a les dutxes, fins qüestions tan greus i nefastes que posen en risc la integritat física i la salut dels treballadors/es (Podhator, Tractor desbrossador, Camió Portacontainersâ¦.)La política laboral âdâesquerresâ? que aplica la direcció de l'Institut ha estat condemnada pel Tribunal Suprem per camuflar hores extres com a prolongacions de jornada, per cometre il·legalitats a l'OPO 99⦠també pel Tribunal Superior de Justícia per vulneració del dret a la vaga, per contractes en frau de llei⦠Una política laboral âprogressistaâ? que continua fent contractacions i reclassificacions a dit, donant âbufandesâ? i repartint determinats plusos i complements de forma arbitrària i obscurantista. Que contracta una empresa âNuevas Prestaciones Medicasâ?, per a tal que pressioni als/a les treballadors/es que estan de baixa; a aquesta empresa que a estat doblement condemnada per l'Agència de Protecció de Dades Parcs i Jardins els facilita les dades íntimes i personals de la plantilla.

Tenim una presidenta âdâesquerres de veritatâ? que ha donat un pas més en la privatització de l'Institut, que sâomple la boca dient als mitjans de comunicació que els treballadors/es de Parcs i Jardins som uns privilegiats, que treballem poc i que guanyem molt. Una Presidenta la Sra. Inmaculada Mayol regidora de IC-VERDS-EUA, que no es preocupa que les contractes incompleixin les pliques de contractació (els termes dâexecució d'obres, els treballs a realitzar, allò que s'ha pressupostat en Seguretat i Salutâ¦) i si de reprimir als/a les treballadors/es amb la imposició de 5 querelles criminals contra 5 treballadors, tots ells membres del Comitè dâEmpresa, pels fets de la Festa de la Primavera 2006, o­n una part de la plantilla es va manifestar per mostrar el descontent general pels retards i la falta de voluntat a lâhora de negociar el conveni, a més de denunciar la intenció de externalitzar serveis que fins ara fem nosaltres o de sancionar amb 21 dies de suspensió de sou i feina als treballadors de la brigada de poda que es van negar a utilitzar les plataformes Podathor, per falta de seguretat de les màquines. Falta de seguretat que més tard sâha confirmat, i que ha ratificat la Autoritat Laboral mitjançant lâInspector de Guàrdia.

Dementre, nosaltres estem cada dia més hipotecats (per l'habitatge, pels/per les fills/es, per la vidaâ¦), amb un salari mitjà que escassament supera els 1000⬠mensuals, cada dia més resignats davant les injustícies. I a més; la direcció intenta imposar-nos un conveni miserable amb pujades salarials per sota de l'IPC i de la pujada de les despeses que ells tenen pressupostades en salaris, amb una Oferta Pública paupèrrima per a les necessitats, sense unes garanties clares de continuïtat de l'Institut com a ens públicâ¦.Davant de tot això, només ens queda una solució; plantar cara a les injustícies, mobilitzar-nos i presentar batalla a aquests filibusters polítics i als seus lacais, que es creuen molt forts i no estan disposats a reconèixer els nostres drets i necessitats. La batalla serà dura, però la podem guanyar; de la nostra voluntat i força depèn.DIUMENGE 21 DE GENER A LES 12 HORES PLAÃA UNIVERSITATTOTS I TOTES A LA MANIFESTACIÃ UNITÃRIA DâEMPRESES EN CONFLICTE

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifestació Unitària d'Empreses en Conflicte (CGT Parcs i Jardins)
17 gen 2007
Si parleu de "manifestació unitària", podrieu almenys esmentar amb qui..
Re: Manifestació Unitària d'Empreses en Conflicte (CGT Parcs i Jardins)
17 gen 2007
Obrer a vegades som la ostia: Té para que estiguis content:

Manifestació el proper 21 de gener, a les 12 hores, a la Plaça Universitat de Barcelona.

CONVOCAN: Treballadors/es d'Empreses en lluita de SEAT, IBERIA, MERCADONA, LA VANGUARDIA, CODEX, BOCATA.

RECOLÇAN: CGT, CNT,CO.BAS, IAC, SU, CISA, OTZA, Xarxa contra Tancaments i Precarietat i organitzacions socials i polítiques solidaries.
Re: Manifestació Unitària d'Empreses en Conflicte (CGT Parcs i Jardins)
17 gen 2007
Estaria molt bé k en akesta manifestació hi hagués lloc per a tot tipus de lluita. Estaria bé que deixesim les tipikes discussions del tipus de lluita. El nostre objectiu és el mateix, i tenim k estar units. Tenim k seguir la iniciativa de les organitzacions k organitzen la contracumbre del G8: Bloqueixos, atac contra imobiliaries, multinacionals, bancs, etc. perque ells són els verdaders causants del kaos k viu akesta societat. Femnos respectar. Sinó demostrem fins on podem arribar, sino demostrem k estem disposats a defensar la nostra dignitat i orgull, mai en pendran en serio. No estic insitant al vandalisme, estic insitat a l' atac d' akells k ens oprimeixen cada dia. No és el mateix atacar una multinacional k destruir mobiliari urbà.

El 21 de gener fem-nos respectar. Que tremolin els enemics.
Sindicat Terrassa