Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Xavier Rius: de la premsa parapolicial a la intoxicació com a "diari de referència" a e-notícies
16 gen 2007
llibertat rius petit fletxes jpg.jpg
Xavier Rius: de la premsa parapolicial a la intoxicació com a "diari de referència" a e-notícies

Per la Joana Gorina

E-notícies ha tornat a oferir una mostra de periodisme dâintoxicació, un despropòsit informatiu més a la seva llarga llista. Aquest cop el motiu és esbonbar una suposada militància a lâorganització Terra Lliure de dos regidors dâERC de Sant Boi del Llobregat. Una afirmació que aquest diari electrònic no demostra en cap moment, per la qual cosa hem dâimaginar que té unes altres intencions amagades. Coses de la política convencional i de la premsa bruta.

El diari dirigit per âXavier Riusâ? destacava ahir (15.01.07) a la seva web com a notícia central que Dos candidats municipals dâERC van passar per Terra Lliure. La notícia pretén reproduir allò que explica el llibre dâOriol Malló publicat fa més dâun any, De les urnes a les armes. Però el cert és que aquest llibre no apunta en cap moment que Josep M. Cervelló o Enric García, els dos regidors dâERC de Sant Boi, haguessin militat a lâorganització clandestina. El titular, de fet, traeix les intencions dâe-notícies, ja que no es tracta de âcandidats municipalsâ? sinó de regidors dâaquesta població.
El llibre de Malló, que entrevista diversos exactivistes de Terra Lliure, no només parla dels militants dâaquesta organització armada, sinó que sâestén a la militància política estricta de lâindependentisme dels anys vuitanta, entre aquests Josep M. Cervelló i Enric García. Per això resulta curiós que e-notícies hagi passat per alt aquest aspecte i que ni tan sols hagin destacat la llarga trajectòria política, sindical o social dels dos interessats, de la qual cal destacar la militància al MDT, IPC, FNC, PSAN, CSPC, USTEC, Taula Antinuclear i Ecologista, etc. Una informació que recull la fitxa de càrrec electe, a la qual e-notícies remet a través dâun lâenllaç.
Està clar que no es tracta dâuna notícia, ja que es basa esbiaixadament en un llibre publicat fa força temps. I perquè tal llibre no fa referència als titulars que ofereix e-notícies. La intenció de âXavier Riusâ? és, per tant, generar âdraps brutsâ? contra el partit de Carod-Rovira. Una ofensiva de premsa groga que es dóna a més en un moment en què ERC sâallunya dels postulats independentistes i en què el passat militant de càrrecs del partit com Xavier Vendrell ha passat a ser una arma dâerosió i crispació polítiques. En definitiva, també en un moment en què aquest partit viu tensions internes entre els qui voldrien dignificar el passat de la lluita independentista dâalguns dels seus membres i aquells que treballen per amagar-lo.


SEGUEIX A http://www.llibertat.cat/
Mira també:
http://www.llibertat.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Xavier Rius: de la premsa parapolicial a la intoxicació com a "diari de referència" a e-notícies
16 gen 2007
ERC no dignificarà aquest passat, ho farà i ho està fent la militància de l'EI. Compareu la feina que fan col·lectius com Maulets o les CAJEI amb les JERC... una altre cosa és que tinguin els Mass Media a darrera llepant-los el cul.
Re: Xavier Rius: de la premsa parapolicial a la intoxicació com a "diari de referència" a e-notícies
16 gen 2007
No has entès el que diu l'article, em sembla:

diu que aquesta gent té un passat de lluita política digne (no com el periodista Rius); no parla d'ara, parla d'abans.
Re: Xavier Rius: de la premsa parapolicial a la intoxicació com a "diari de referència" a e-notícies
16 gen 2007
...es que l'article segueix... ah!
Sindicat Terrassa