Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
La guerra no és un joc: Intervenció informativa a l’stand de l’Exèrcit a Expojove (València)
26 des 2006
Fora de les fires de joves les institucions de la violència i la guerra: un equip de âdesinfeccióâ? intervé a lâstand de les Forces Armades a Expojove per a protestar contra la presència de cossos militars i policials a la fira juvenil.
expojove-accion-virus-militar-4.jpg
Crònica i fotos a INSUMISSIA:
http://www.antimilitaristas.org/article.php3?id_article=3000

Avui dimarts 26 de desembre, pocs instants després que Rita Barberá acabara la seua roda de premsa dâinauguració precisament a lâstand de les Forces Armades a Expojove, i abandonara el lloc, un grup de 6 persones vestides amb granotes blanques, màscares de protecció i cartells de âPERILL, EXÃRCITâ? en lâesquena han accedit a lâstand per a senyalitzar-lo i informar al públic assistent que el lloc era un focus de contagi del âvirus de la guerraâ?, per la gran presència dâarmament i membres de lâExèrcit.

Lâacció âsanitàriaâ? ha durat al voltant dâuna hora i ha consistit a senyalitzar amb cinta roja i blanca el perímetre de lâstand i les diferents canons, tancs, llançamissils i vehicles militars als quals es convidava a pujar-se als xiquets i xiquetes que eren conduïts al lloc pels seus pares. Els militars presents han tractat en tot moment dâobstaculitzar la labor de âdesinfeccióâ? de lâequip i han aconseguit evitar que fóra taponat el canó dâun dels blindats estacionats en el lloc.

En els fullets dâinformació sâadvertia als assistents que la zona estava âaltament contaminada de violènciaâ? i que sâexposaven al contagi del âNATOvirus castrensisâ?. Els símptomes causats per la infecció són, entre dâaltres, pèrdua temporal de la visió (fe cega en els líders polítics i militars), necessitat compulsiva de control i seguretat, gust per la disciplina, sensació dâeufòria davant retallades de llibertats i construcció de noves instal·lacions militars, infantilisme transitori (es torna a creure en contes de fades), paranoia greu, i disfuncions lingüístiques orwellianes (per exemple: âgarantir lâestabilitatâ? = Preparar la pròxima guerra / âGuerres justesâ? = els nostres bombardejos).

Una vegada fora del recinte, per a concloure lâacció, el grup ha desplegat una pancarta davant lâentrada principal de la fira en la qual es podia llegir âLA GUERRA NO ÃS UN JOC- NI MILITARS NI COSSOS ARMATS A EXPOJOVEâ?. També han mostrat una sèrie de fotografies en les quals es podia observar víctimes civils, especialment xiquets i xiquetes, en escenaris arrasats per la guerra.

Aquesta acció noviolenta ha volgut transmetre una protesta davant la presència cada vegada major de cossos militars i policials en un espai eminentment infantil que hauria de dedicar-se per a activitats lúdiques de caràcter creatiu, cooperatiu i noviolent, en el marc dâuna educació per a la pau. Novament es dedica un desproporcionat espai a institucions armades que justifiquen lâús de la violència, manipulant als xiquets i xiquetes que es pugen damunt de tancs i peces dâartilleria com si es tractara dâun joc, sense explicar-los que eixe armament mata i destrueix en la vida real

Voler presentar com una activitat associada a lâoci infantil i juvenil el que no deixen de ser simulacres de maniobres militars és un grotesc intent de descontextualitzar el fet militar del seu paper real avui en el nostre món. Encara més quan la infància és un dels sectors més perjudicats per la guerra: bé sent víctima directa de la violència, bé perquè estan obligats a exercir-la com xiquets soldats, en un nombre de 300.000 en tot el món.

Mentre les administracions diuen en les seues lleis i en els seus discursos que aposten per lâEducació per a la Pau, la convivència i la noviolència, dâaltra banda donen suport iniciatives que eduquen als nostres xiquets/as en valors totalment oposats (també per exemple, incloent continguts militaristes en la nova assignatura dâEducació per a la Ciutadania), i segueixen gastant els diners públics per a preparar les guerres: 30% dels diners que es gasta en investigació -I+D - va a parar a fins militars, superant en 5 vegades a la investigació sanitària; en els Pressupostos Generals del 2007 es preveu gastar en fins militaristes 7 vegades més que per a Indústria i Energia, 13 més que Agricultura, Pesca i Alimentació, 18 més que Habitatge, 32 més que Cultura, 10 més que Medi ambient, o 26 més que Sanitat i Consum.

Els integrants de lâequip de âdesinfeccióâ? conviden a pares, mares i ensenyants a NO anar a EXPOJOVE, a que facen âobjecció de consciènciaâ? a aquesta âEXPOGUERRAâ? que trivialitza la violència i dóna suport al militarisme.


alternativa antimilitarista - moc (valència)
c/ roger de flor 8, baix-dta
46001 valència
96 391 67 02 - 96 367 58 06
www.uv.es/alminyan - www.insumissia.org - retirada (en) xarxaneta . org

___________


Info relacionada:

- Contra la militarització de les fires infantils (2005):
http://www.antimilitaristas.org/article.php3?id_article=2230

- Les pressions militars perquè lââ?Educación per a la Ciutadaniaâ? justifique la guerra i els exèrcits aconsegueixen el seu objectiu:
http://www.antimilitaristas.org/article.php3?id_article=2871

- La guerra silenciosa (Carmen Iniesta): anàlisi crítica sobre les campanyes de reclutament:
http://www.antimilitaristas.org/article.php3?id_article=2003
Mira també:
http://www.insumissia.org

This work is in the public domain
Sindicat