Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Iberia comença a sancionar els vaguistes de l'aeroport del Prat
14 des 2006
Iberia comença la seva venjança contra els treballadors de terra de l'aeroport del Prat a Barcelona i comença a aplicar les sancions de 60, 45 i 16 dies d'ocupació i sou a 59 treballadors

El Sindicat de Transports de Barcelona editarà bons de solidaritat de 5 euros, a més d'obrir un compte corrent perquè els tres sancionats afiliats de CGT puguin tenir el seu salari.
Tres afiliats de CGT, treballadors del handling de l'aeroport del Prat a Barcelona han estat sancionats per l'ocupació de les pistes el 28 de Juliol del 2006. L'empresa, per a aplicar les sancions, diferència als treballadors que ha escollit com victimes en tres grups. A un dels nostres companys li demanen la sanció màxima que van a aplicar, 60 dies, estaria en el grup dels que van ser detinguts per la Guàrdia Civil, a un altre dels companys delegat de CGT en el Comitè d'Empresa i que va ser qui va fer les declaracions públiques en els Mitjans de comunicació , 45 dies, entraria en el grup dels considerats âinstigadors dels fetsâ? i per últim al tercer afiliat 16 dies, que entraria en el grup dels acusats de sabotejar el material de la companyia aèria, catalogació que han aplicat majoritàriament als que els seus vehicles van aparèixer aparcats enmig de les pistes.

Des de CGT estem en contra d'aquestes sancions i els nostres afiliats les recòrreran en els tribunals. Un total de 59 treballadors han estat els sancionats, i la distribució ha estat la següent: a 9 treballadors 60 dies, a 25 treballadors 45 dies i a altres 25 treballadors, 16 dies. El jutjat nº 1 del Prat del Llobregat ha imputat pel penal a 78 treballadors als quals considera que van poder cometre, "delictes de danys, resistència greu a l'autoritat i alteració greu de l'ordre públic", per la seva banda la fiscalia per a no quedar-se curta va mes allà i inclou en l'acusació âdelicte de sedició, desordres públics, desobediència a l'autoritat, i alteració greu de l'ordre públicâ?. Diverses vegades han estat cridats perquè vagin a declarar, tant a les dependències de la Guàrdia Civil com davant el jutjat. Les penes a les quals poden ser condemnats van dels 4 als 10 anys de presó.

Des de la CGT considerem que la revenja ha començat. Iberia anteposa âdonar exempleâ?, amb sancions molt dures, no entenem que es tiri gasolina sobre les cendres d'un incendi. Sembla que Iberia a més de la seva pròpia sed de venjança ha d'acontentar a les administracions i els polítics de tots els colors que van oferir un lamentable espectacle amb declaracions interessades sobre si la gestió de l'aeroport havia de fer-se des de Catalunya o des de Madrid, important-los un pebrot el veritable problema, que no era ni mes ni menys que la defensa dels llocs de treball.

La CGT no podem deixar solos a uns treballadors que van actuar amb dignitat no permetent que els calciguessin. Els màxims dirigents a Catalunya de CCOO i UGT, van declarar públicament estar en contra de l'acció que estaven portant a terme els treballadors i demanaven als altres sindicats presents en l'empresa (CGT, CISA, USO) que assumissin la seva responsabilitat, sembla com si acusessin a aquests de ser els responsables del succeït, des de CGT sempre hem mantingut la versió que va ser un acte espontani i sense premeditació, que l'acció va ser col·lectiva i que no es pot responsabilitzar a ningú ni a sigla alguna del succeït. Si al matí quan els treballadors es van dirigir a les oficines d'AENA, abans d'ocupar les pistes, algun responsable els hagués donat les mateixes solucions que els van donar a la tarda, potser la història hauria canviat, però no hi havia cap âresponsableâ?, la prepotència de les empresa els impedeix donar explicacions als seus treballadors.

Per això des del Sindicat de Transports de Barcelona de CGT i per petició de la Secció Sindical d'Iberia, anem a començar amb allò mes immediat que sol·liciten, la recollida de diners per a poder sufragar les sancions mitjançant els bons de solidaritat i els ingressos que es produeixin en el compte corrent, també preveiem que pugui caure algun tipus de multa a la qual hauríem de plantar cara. En cas que les sancions es guanyessin en els Jutjats, els companys retornaran els diners al Sindicat de Transports de Barcelona i el qual els utilitzara, una vegada cobertes les despeses que es derivin de tot el conflicte inclosa la part penal, per al mateix concepte per al qual va ser lliurat, per a solidaritat amb sancionats d'ocupació i sou de CGT. Ens comprometem a seguir informant de la situació a l'organització, tant per mitjà de circulars com pels nostres Mitjans de comunicació, Web, etc., així com el nostre delegat s'oferix a realitzar xerrades on se li convidi.

El número del compte corrent és: 2100-0547-53-0200211290. Poseu quin ens o qui fa l'ingrés.

Secció Sindical CGT Iberia / Sindicat de Transports de CGT Barcelona

This work is in the public domain
Colera camping CNT