Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
comunicat del sepc davant el nou govern tripartit
11 des 2006
Des del SEPC volem mostrar el malestar que tenim davant les conseqüències que deriven de la formació del nou govern del Principat.

En primer lloc, veiem molt greu el fet de no haver creat una Conselleria pròpia d’Universitats com ha exigit des de fa temps tota la comunitat universitària. En els últims governs, a excepció del de transició en els últims 6 mesos, havia existit una Conselleria d’aquesta mena i des del SEPC en valoràvem positivament la seva existència. En l’actualitat en plena transició cap el Model Bolonya i amb els perills que això comporta, des del SEPC veiem bàsica l’existència d’una Conselleria d’Universitats que afronti tots els reptes que se li plantegin, també des dels estudiants.

En segon lloc, el SEPC considera una aberració, alhora que un símptoma del model d’universitat que es vol implantar a Catalunya i a la resta d’Europa amb el procés de Bolonya, que el departament d’Universitats passi a formar part de la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa. Pensem que aquest fet és un clar exemple de com els grans partits catalans aposten per convertir la universitat en un espai al servei de l’empresa, abandonant així, els aspectes claus d’una universitat com són l’educació, l’àmbit social més enllà de les empreses o la cultura, l'ensenyar a fer ciència. Aquest moviment del DURSI, doncs, és un exemple més de l’aposta cap a la liberalització de l’educació i de la ferma col•laboració entre el govern i les empreses catalanes. Precisament, fa pocs dies, el president de la patronal Francisco Lara feia una valoració sobre la situació de la Universitat i situava com a única evolució possible de la mateixa un lligam únic i ferm amb les empreses del país

D’altra banda, volem donar també la “benvinguda� al senyor Ernest Maragall com a nou conseller d’educació. Des del SEPC veiem amb escepticisme aquesta designació ja que es tracta d’una persona que no ha tingut mai cap vinculació amb el món educatiu i pensem que no és la persona idònia per dirigir una conselleria d’aquest tipus. A més, des del SEPC li volem recordar el nostre rebuig a la política educativa que han dut a terme els seus predecessors i esperem un canvi en la mateixa.


Finalment, volem recordar al nou govern del Principat que com a SEPC, principal organització d’estudiants als centres educatius públics dels Països Catalans, apostem per la defensa d’un ensenyament públic, popular, antipatriarcal, català i de qualitat, i que continuarem defensant aquest model davant les dinàmiques actuals i les possibles lleis o canvis que proposi aquest nou govern.

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC)
Barcelona, desembre de 2006
www.sepc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: comunicat del sepc davant el nou govern tripartit
11 des 2006
Sincerament em sembla un dels comunicats més encertats que s'han fet des del SEPC.Espero que serveixi per tal de poder enfortir el treball unitari per una universitat pública, és a dir, que poguem treballar junts per forçar un canvi en la política d'Universitats de la Generalitat.
Re: comunicat del sepc davant el nou govern tripartit
11 des 2006
¡Fuera políticos de indymedia!
Re: comunicat del sepc davant el nou govern tripartit
11 des 2006
tu no ets un anarquista respectable... anarkokakas fora d'indymedia!
primer organitzeu-vos decentment i després intenteu canviar les coses... però així no deixeu de perpetuar l'status quo!
seguidistes del sistema! contrarevolucionaris!
Re: comunicat del sepc davant el nou govern tripartit
11 des 2006
I tota aquesta txapa la fas perque olores els anarquistes i has olorat que el d'abans ho és o perque tens un problema de sectarisme?

contrarevolucionaris? seguidistes del sistema? però tu estàs bé?
Re: comunicat del sepc davant el nou govern tripartit
11 des 2006
Ostres no ens desviem del tema... l´anarquisme no te res a veure. Felicitats pel comunicat!
INDEPENDèNCIA I DRETS SOCIALS!
Re: comunicat del sepc davant el nou govern tripartit
11 des 2006
http://img399.imageshack.us/img399/6928/retalldiariby2.png
Re: comunicat del sepc davant el nou govern tripartit
12 des 2006
El comunicat està força bé, la veritat. Només caldria canviar el títol, no? Hauria de ser Comunicat de SEPC davant de la conselleria d'interior. Tot i així,i des de la distància, animo a tothom a seguir combatint Bolonya, fliparieu amb el sistema universitari Canadenc, i per desgracia a Europa ens hi acostem dia a dia...
Re: comunicat del sepc davant el nou govern tripartit
12 des 2006
Perdoneu, volia dir "la conselleria d'Universitats i inovació i no se que"

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more