Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
comunicat del sepc davant el nou govern tripartit
11 des 2006
Des del SEPC volem mostrar el malestar que tenim davant les conseqüències que deriven de la formació del nou govern del Principat.

En primer lloc, veiem molt greu el fet de no haver creat una Conselleria pròpia dâUniversitats com ha exigit des de fa temps tota la comunitat universitària. En els últims governs, a excepció del de transició en els últims 6 mesos, havia existit una Conselleria dâaquesta mena i des del SEPC en valoràvem positivament la seva existència. En lâactualitat en plena transició cap el Model Bolonya i amb els perills que això comporta, des del SEPC veiem bàsica lâexistència dâuna Conselleria dâUniversitats que afronti tots els reptes que se li plantegin, també des dels estudiants.

En segon lloc, el SEPC considera una aberració, alhora que un símptoma del model dâuniversitat que es vol implantar a Catalunya i a la resta dâEuropa amb el procés de Bolonya, que el departament dâUniversitats passi a formar part de la Conselleria dâInnovació, Universitats i Empresa. Pensem que aquest fet és un clar exemple de com els grans partits catalans aposten per convertir la universitat en un espai al servei de lâempresa, abandonant així, els aspectes claus dâuna universitat com són lâeducació, lâàmbit social més enllà de les empreses o la cultura, l'ensenyar a fer ciència. Aquest moviment del DURSI, doncs, és un exemple més de lâaposta cap a la liberalització de lâeducació i de la ferma colâ¢laboració entre el govern i les empreses catalanes. Precisament, fa pocs dies, el president de la patronal Francisco Lara feia una valoració sobre la situació de la Universitat i situava com a única evolució possible de la mateixa un lligam únic i ferm amb les empreses del país

Dâaltra banda, volem donar també la âbenvingudaâ? al senyor Ernest Maragall com a nou conseller dâeducació. Des del SEPC veiem amb escepticisme aquesta designació ja que es tracta dâuna persona que no ha tingut mai cap vinculació amb el món educatiu i pensem que no és la persona idònia per dirigir una conselleria dâaquest tipus. A més, des del SEPC li volem recordar el nostre rebuig a la política educativa que han dut a terme els seus predecessors i esperem un canvi en la mateixa.


Finalment, volem recordar al nou govern del Principat que com a SEPC, principal organització dâestudiants als centres educatius públics dels Països Catalans, apostem per la defensa dâun ensenyament públic, popular, antipatriarcal, català i de qualitat, i que continuarem defensant aquest model davant les dinàmiques actuals i les possibles lleis o canvis que proposi aquest nou govern.

Sindicat dâEstudiants dels Països Catalans (SEPC)
Barcelona, desembre de 2006
www.sepc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: comunicat del sepc davant el nou govern tripartit
11 des 2006
Sincerament em sembla un dels comunicats més encertats que s'han fet des del SEPC.Espero que serveixi per tal de poder enfortir el treball unitari per una universitat pública, és a dir, que poguem treballar junts per forçar un canvi en la política d'Universitats de la Generalitat.
Re: comunicat del sepc davant el nou govern tripartit
11 des 2006
¡Fuera políticos de indymedia!
Re: comunicat del sepc davant el nou govern tripartit
11 des 2006
tu no ets un anarquista respectable... anarkokakas fora d'indymedia!
primer organitzeu-vos decentment i després intenteu canviar les coses... però així no deixeu de perpetuar l'status quo!
seguidistes del sistema! contrarevolucionaris!
Re: comunicat del sepc davant el nou govern tripartit
11 des 2006
I tota aquesta txapa la fas perque olores els anarquistes i has olorat que el d'abans ho és o perque tens un problema de sectarisme?

contrarevolucionaris? seguidistes del sistema? però tu estàs bé?
Re: comunicat del sepc davant el nou govern tripartit
11 des 2006
Ostres no ens desviem del tema... l´anarquisme no te res a veure. Felicitats pel comunicat!
INDEPENDèNCIA I DRETS SOCIALS!
Re: comunicat del sepc davant el nou govern tripartit
11 des 2006
http://img399.imageshack.us/img399/6928/retalldiariby2.png
Re: comunicat del sepc davant el nou govern tripartit
12 des 2006
El comunicat està força bé, la veritat. Només caldria canviar el títol, no? Hauria de ser Comunicat de SEPC davant de la conselleria d'interior. Tot i així,i des de la distància, animo a tothom a seguir combatint Bolonya, fliparieu amb el sistema universitari Canadenc, i per desgracia a Europa ens hi acostem dia a dia...
Re: comunicat del sepc davant el nou govern tripartit
12 des 2006
Perdoneu, volia dir "la conselleria d'Universitats i inovació i no se que"
Sindicat