Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : corrupció i poder : especulació i okupació
can ricart, un any abans
10 des 2006
del moviment urbà entorn a can ricart emergeix una nova forma de fer ciutat, de habitar els espais...

el proper dissabte, 16 de desembre, farà un any que sortiem al carrer amb cercavila dels diables del poblenou i actuacions de La Makabra, i d'altres, per celebrar la suspensió de la llicència d'enderrocament que l'ajuntament ja havia donat a l'inmobiliaria del márques de santa isabel i a realia.

després d'un any per reconduir la situació, el passat 24 de novembre, l'ajuntament va aprovar una "solució" que comporta l'enderrocament d'una part del recinte, la construcció de lofts de luxe i d'un museu hereu del fòrum 2004. a més també va aprovar un pla de patrimoni que facilment es pot convertir en coartada per continuar la construcció de loft de luxe i la privatització d'espais públics (el proper, la escocesa?).

això seria la consagració de la destrucció del patrimoni arquitectonic, social i cultural de can ricart i del poblenou. no volem més espais públics privatitzats i morts a barcelona (com el fòrum, diagonal mar o el born). volem un espai urbà pel s xxi; un patrimoni viu: obert, productiu, creatiu, en xarxa ...

ens solidaritzem amb la makabra que, amb la màgia del seu "abra makabra", han ressuscitat can ricart.
051216_can ricart per la ciutat.png
"per aturar a deslocalització de les activitats que encara hi resten i que aquest recinte s'inclogui íntegrament dins el Pla del Patrimoni del Poblenou, tot garantint que tingui un futur viu d'activitats, tant productives com culturals i cíviques.

durant més de 10 mesos, la Comissió "Salvem Can Ricart", integrada per més de quaranta entitats i col·lectius, del Poblenou, de Barcelona i també d'altres indrets, ha dut a terme diferents
activitats per donar a conèixer la fermesa d'aquesta reivindicació: visites guiades per dins del recinte, assemblees amb veïns i veïnes del barri, una gran manifestació el mes d'abril, pancartes als balcons, debats a col·legis professionals i entitats culturals, resistència activa als desallotjaments i als enderrocs, una carta al president de la Generalitat, activitats festives i culturals per dins de Can Ricart han estat una mostra de les diferents accions per demostrar la convicció del nostre plantejament.

La nostra voluntat és aconseguir arribar a un acord que preservi íntegre el conjunt de Can
Ricart. Tenim tres raons fonamentals:
· Pel seu valor patrimonial: és el model de fàbrica ideat a Barcelona i és l'únic recinte fabril complet que queda al Poblenou
· Per l'activitat que s'hi està desenvolupant i s'hi pot desenvolupar en el futur
(industrial, artística, cultural i ciutadana).
· Pel factor d'equilibri que representa davant les agressions urbanístiques que s'han fet i es faran al seu entorn."

del manifest 16 de desembre de 2005
HEM ACONSEGUIT ATURAR L'ENDERROC DE CAN RICART
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/222209/index.php
http://nau21.net/media/print/060131_dossier_canricart_s.pdf

This work is in the public domain

Comentaris

la mani-festa-acció en indymedia
10 des 2006
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/223046

http://barcelona.indymedia.org/media/all/display/20768
Re: can ricart, un any abans
10 des 2006
ATENCIÓ
LA DATA NO ÉS CORRECTA.
ÉS DIVENDRES 15 DE DESEMBRE O DISSABTE 16 DE
DESEMBRE.
ACLARIU-HO
Re: can ricart, un any abans
10 des 2006
AH! ARA M`HE ADONAT DE LA MEVA ERRADA, PERDÓ M'HE CONFÓS AMB EL QUE HI HA PREPARAT PEL DISSABTE VINENT. PERDÓ
Re: can ricart, un any abans
10 des 2006
esta mani fue hace un año. por eso la fecha no coincide :)
Re: can ricart, un any abans
10 des 2006
En barcelona más de 1,500.000 de personas No denuncian a ninguna casa okupada.
Re: can ricart, un any abans
10 des 2006
Segons ha pogut saber Liberinfo, i tal i com va succeir amb una manifestació fantasma difosa només pel diari AVUI el passat 28 d'octubre, el rotatiu ha tornat a difondre informacions falses sobre el moviment okupa. Però han anat més enllà. Un periodista del diari ha difós la notícia falsa entre els veins de Can Ricart per demanar-ne valoracions posteriorment.

Segons assegura l'Avui a la seva edició del dissabte 9 de desembre, "Els veïns que viuen a les cases del costat de Can Ricart, on fa una setmana es van instal·lar el col·lectiu d'artistes okupes de La Makabra, es queixen de la música que han d'aguantar fins a "les dues o les tres" de la matinada".
A l'interior de l'article no s'explica quin vei o veins fan aquesta queixa, que es dóna per certa. Liberinfo ha pogut comprovar durant tots els dies d'aquesta setmana que aquesta informació és falsa, ja que al recinte de Can Ricart s'acaba qualsevol soroll per mínim que sigui a les 22h.
La segona part de la informació encara és més greu. Un periodista de l'AVUI pica la porta de diferents veins explicant-los que el dia 16 de desembre els okupes faran una festa de 12h al recinte de Can Ricart, demanant a continuació que en pensen. No hi hauria res a dir des d'un punt de vista periodístic si la festa existís, però també és una falsedat.
El dia 16 de desembre no hi haurà cap festa a Can Ricart, si més no organitzada pels okupes, potser l'acaben organitzant des del diari AVUI.
El proper 16 de desembre es farà una botifarrada popular a migdia on hi participaran entitats del barri, anirà acompanyada d'unes visites guiades que la Plataforma Salvem Can Ricart farà al recinte per tal de mostrar el patrimoni arquitectònic i històric de l'espai. També es podran veure tallers i demostracions d'habilitats malabars i circ. Haurem de veure si el proper 17 de desembre el diari AVUI també fa un article titulat "Molt soroll per no res", similar al que va fer el 29 d'octubre d'enguany, l'endemà del dia en que no es va realitzar una manifestació falsa que només havia difós aquest rotatiu.

http://www.liberinfo.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&s
Sindicat