Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : altres temes
Exposició "La Revolució llibertària. 70 aniversari del 19 juliol 1936" a Castelló
29 nov 2006
Amb motiu de complir-se el 70 aniversari del 19 de Juliol de 1936, la Confederació General del Treball CGT i la Fundació Salvador Seguí van organitzar una exposició que amb el títol “La Revolució Llibertària� està recorrent la totalitat de l’Estat.

Després de passar per Madrid, Burgos, Miranda d’Ebre, Salamanca, Bejar i Càceres, en aquests dies arriba a Castelló, on romandrà en la Facultat de Ciències Socials i Humanes de la UJI Castelló, des del 28 de Novembre en què s’inaugurarà fins a l’1 de Desembre en què serà clausurada. Continuant posteriorment el seu periple per València, Alacant i la resta de l’Estat.
L’exposició consta de 26 panells que mostren des dels antecedents ètics i filosòfics de l’anarquisme fins al plantejament del debat pendent sobre la Revolució. De forma cronològica presenta des de la Primera Internacional a les organitzacions que, com la Confederació Nacional del Treball, la Federació Anarquista Ibèrica, les Joventuts Llibertàries i Dones Lliures, conformen el Moviment Llibertari. Des del Naturisme a l’Esperanto, la Cultura Àcrata i la seua Filosofia, la Pedagogia Llibertària, els Ateneus, fins al procés produït el 19 De Juliol, quan el poble en armes, frena el colp feixista en bona part del país i el proletariat entra en escena com principal actor, representant amb la pèrdua de la guerra el final del drama històric. Acompanyats de la projecció d’un audiovisual de 9 minuts de duració que s’emetrà cada hora o mitja hora, segons assistència.

L’eclosió de la Revolució Llibertària, es va plasmar en infinitat de realitzacions. El nou ordre social, autogestionari, organitzat de baix a dalt, va tindre en les col·lectivitats el seu principal exponent. Els treballadors per primera vegada van viure tot allò que havien somiat, experimentant la llibertat, la solidaritat humana, el suport mutu i la igualtat entre homes i dones; amb una filosofia d’acord amb els requisits que demandava la nova societat i unes pràctiques compromeses amb la naturalesa i la fraternitat universal. Dècades de cultura llibertària i d’ensenyança racionalista, a través dels ateneus i els sindicats, van fer possible la preparació intel·lectual del poble.

L’horari de visites coincideix amb l’horari lectiu de la Facultat, de 9:00 a 21:00 hores.

El dijous dia 30, a les 18:00 hores, es projectarà la pel·lícula “Durruti en la Revolució Espanyola� en l’aula HI HA-1205 A-A de la mateixa Facultat. Havent-hi posteriorment un col·loqui.

Per a més informació sobre el tema pot visitar-se la pàgina web www.memorialibertaria.com

Castelló 23 de Novembre del 2006

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Exposició "La Revolució llibertària. 70 aniversari del 19 juliol 1936" a Castelló
29 nov 2006
http://memoriacastello.cat
Re: Exposició "La Revolució llibertària. 70 aniversari del 19 juliol 1936" a Castelló
29 nov 2006
Endavant la CGT de Castelló. A veure quan us confedereu amb els germans del nord i feu una CGT valenciana que arribi fins a Girona...

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more