Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : especulació i okupació
Los okupas estudian pedir responsabilidades por el desalojo de "La Makabra"
22 nov 2006
Los okupas estudian pedir responsabilidades por el desalojo de "La Makabra"

22/11/2006 | Actualizada a las 15:21h
Barcelona. (EFE).- Los jóvenes okupas que fueron desalojados el pasado lunes de "La Makabra", una antigua fábrica que habían convertido en albergue y escuela de artes escénicas, estudian emprender una demanda por daños y perjuicios contra la empresa propietaria de los terrenos y la administración.

Según ha explicado el abogado de los 108 okupas que fueron desalojados, Antoni Lucchetti, estudiarán una demanda de responsabilidades porque creen "que el procedimiento de desalojo no ha respetado los requisitos del procedimiento legal, empezando porque se ha hecho como una medida cautelar, sin sentencia ni juicio alguno".

El abogado también ha indicado que estudiarán pormenorizadamente la situación de la empresa propietaria de los terrenos y las naves 'okupadas' "porque probablemente detrás se esconde un enriquecimiento por especulación inmobiliaria".

Lucchetti ha dicho que investigará si es cierto que los propietarios de "La Makabra" han tenido expedientes por impago a la tesorería general de la Seguridad Social que supuestamente se archivaron como incobrables sin embargar los terrenos para ver si detrás de esta "ingeniería financiera para descapitalizarse" pudiera haber un delito de alzamiento de bienes.

"La juez que persigue a estos chicos (los okupas) debería perseguir a este defraudador", ha dicho el abogado.

Las naves de la antigua fábrica de toldos Giralt Miró fue ocupada hace seis años después de quedar abandonada por la quiebra de la firma, que, según el abogado, siguió ostentando la propiedad y cambió de nombre por el de Larig SL, dedicada a la promoción inmobiliaria.

http://www.lavanguardia.es/gen/20061122/51293359140/noticias/los-okupas-

This work is in the public domain

Comentaris

no hem de mendigar res!!
22 nov 2006
es una passada la resposta que s'ha donat a la psa sant jaume , els mossos van quedar en ridicul... i la gent amb molta energia ....
pero la entrevista a TV·3 molt fluixa, de tota la vida sabem que no tenim espais i lo poc que han deixat o donat desde l¡ajunta esta ple de restriccions ,problemes o no satisfa les nostres necesitats reals. Per aixó desde fa anys els prenem nosaltres ,per aixó okupem, i perque no reconeixem que la propietat privada estigui per sobre de les necessitats socials.
no caigueu a la trampa!
tenim forsa!
defensem els espais alliberats!!
Re: Los okupas estudian pedir responsabilidades por el desalojo de "La Makabra"
22 nov 2006
totalment d'acord amb l'anterior

solidaritat amb la makabra
Re: Los okupas estudian pedir responsabilidades por el desalojo de "La Makabra"
22 nov 2006
Darrera de les argúcies legals que sâhan utilitzaât per justificar el desallotjament violent del CSO âla Makabraâ?. Sâamaga una ofensiva que pretén reduir definitivament el ja marginal âmoviment antisistemaâ?, a una experiència del nostre passat, destinada a quedar reduïda finalment als llibres de història del segle XX i finals del IXX.

La societat del espectacle, desprovista del circ mediatic que representava lâactivisme armat dâETA; a fet una posada al dia amb les seves tàctiques contrainsurgents.

Del discurs de (Tolerants i Demòcrates vs. Intolerants i Violents), al modern de (Tolerancia 0 amb el Incivics). Del âapoyo a ETAâ?, em passat al âcatxoros de ETAâ? i finalment el âtot es ETAâ?. Per acabar representant âels Okupesâ? la esencia de la violència mateixa.

Salvant les distancies el moviment dels centres socials (okupats o no), representa actualment pel moviment anticapitalista el mateix que van suposar els ateneus per la classe treballadora organitzada de principi de segle. Un espai de socialització de activistes de diferents moviments socials, i un espai a on realitzar activitats polítiques o culturals al marge de les institucions, teixir llaços socials amb la comunitat, i fins i tot un lloc a on organitzar concerts, sopars i altres activitats per finarciar-se.

Els tecnocrate tenen clar que acabar amb aquest centres es desitjable. Ara? El quina és la estratègia correcta a seguir, asumint el minim cost polític, aquesta és la pregunta? Per ells i nosaltres.
Sindicat Terrassa