Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
Cinquena manifestació, en lluita contra el CIM
15 nov 2006
3 mesos de lluita al carrer i 5 manifestacions consoliden No Fem el CIM com una de les Plataformes més actives del Penedès.
297692391_a042cfeac4.jpeg
12/11/2006: La Plataforma No Fem el CIM va fer el diumenge passat la cinquena manifestació. Aquesta manifestació va ser a les 5 de la tarda i va concentrat més de 800 persones vingudes de tot el Penedès i de comarques veïnes per protestar en contra de la instal·lació del polígon logístic conegut com Logis Penedès, que la Generalitat vol instal·lar al Penedès d'amagat i sense participació ciutadana.
Un cop passades les eleccions i format el nou govern amb Iniciativa i Esquerra molt enfortides, la Plataforma torna a recordar al nou govern que el Penedès està en lluita amb l’ombra del CIM (Logis Penedès) que amenaça les nostres comarques.
L’èxit de convocatòria per cinquena vegada consecutiva va fer que els manifestants, un cop desconvocada la manifestació, tornessin a tallar la N-340 a la rotonda d'entrada a l'Arboç, aquesta manifestació va comptar amb amb gent vinguda de tot el Penedès i amb la presència de nombroses plataformes civils i ecologistes, així com polítics de tots els partits.
Aquest projecte del qual es demana l’aturada definitiva ha sigut des de la seva gestació un projecte plé d’ombres i secretisme. En epoca electoral s’ha passat publicitat d’aquest macropolígon de 186 ha (on es comparava el Logis Penedès amb els CIM més grans de tota Europa), per aquesta raó ERC del Baix Penedès ja ha posat una demanda Judicial.

La Plataforma ha editat un tríptic on dona informació del Macropolígon que la Generalitat preten instalar en secret i sense consulta ciutadana, donat que no ho han fet fins ara els membres del govern.
Donat que els impulsors d'aquest projecte no s'atreveixen a venir al Penedès a explicar-ho cara a cara al seus veïns, la Plataforma continuarà fent xerrades per que ells mateixos puguin jutjar la magnitud de l'area que es malmet usant 186ha en un projecte qualificat d'obsolet per tots els grups de l'Alt Penedès (Socialistes, Convergents, Esquerra, Iniciativa, Populars, CUP).
La Plataforma continuarà amb aquest tipus d’accions com a mesura de pressió per aturar el CIM, juntament amb les sessions informatives que tenen com a objectiu principal donar a conèixer a l’opinió pública el fort impacte mediambiental i el model de vida insostenible que el Logis Penedès duu a tot el Penedès
Propera xerrada serà a Bellvei, el dilluns dia 20 de novembre a les 20:00h al Centre Cívic, c/ Jaume Palau nº10.
Mira també:
http://www.nofemelcim.org

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more