Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Precedent a Barcelona: Absolució judicial per al carrer Carabassa .-
14 nov 2006
Els veïns guanyen a l'Ajuntament de BCN el litigi per un pla immobiliari al carrer Carabassa del districte de Ciutat Vella
EUROPA PRESS (oficial agen)


La FAVB estudia mesures penals contra els regidors que van donar vi­a lliure a la operaciÃo urbanística.



EUROPAPRESS

BARCELONA

El Tribunal Superior de Justicí*/ de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a la FederaciÃo d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i ha declarat nul el pla per a la construcciÃo de pisos sobre un conjunt protegit situat en el carrer de Carabassa, en el districte de Ciutat Vella.


Les restes, inclosos en el catÃlogotip de protecciÃo del patrimoni históric-artístic/, corresponen a la part del darrere d'un palauet del segle XVII, la façana principal del qual dóna al carrer d´AvinyÃo. El conjunt consistíA en el jardí d'aquesta casa esñ*/, amb la qual connectava a travéS d'un pont a nivell d'un primer pis.


La decisiÃo de l'alt tribunal català és fruit d'un recurs contenciós-administratiu que els veïns del carrer de Carabassa van presentar per a demanar la anulaciÃo d'aquest projecte, impulsat per l'empresa Estrucfort 2000 i que consistíA a edificar un immoble de tres pisos sobre la planta baixa d'aquest jardí.



Recursos de diverses entitats

DespréS que l'ajuntament aprovés el projecte, la FAVB, l´AssociaciÃo de Veïns per a la RevitalitzaciÃo del Casc *Antic, Veiï*/ per a la Defensa de la Barcelona Vella i altres entitats de la ciutat van dur el cas als
tribunals al 2002.


En la sentència, el TSJC, que admet el recurs presentat ú*/ per la FAVB, declara "nul de ple dret" aquest projecte, "deixÃ*nt-lo sense valor ni efecte jurí*/" per "vulnerar les disposicions sobre *volumetríA establertes en el pla especial de protecciÃo del patrimoni arquitectó/".


El TSJC dóna així la raó als veïns, que en el seu recurs argumentaven que el pla projectat contradeia el catÃlogotip de patrimoni **/, que obligava en aquest cas a no superar l'altura d'una planta baixa.



Permuta controvertida

El portaveu de Veiï*/ per a la Defensa de la Barcelona Vella, Hubertus Poppinghaus, ha declarat avui que l'ajuntament "defensió des del principi els interessos d'una empresa privada". Aquest representant veïnal considera que "més greu" és que el consistori "aprobó una permuta del solar, per a donar-li altre terreny edificable, situat a Ciutat *Vella, a l'empresa
constructora", a la qual *alificó de "especuladora".



SegÃNs Poppinghaus, mentre es digueuíAL resultat d'aquest recurs contenciós-adminstrativ/ "s'han derrocat les terrasses d'aquest antic palauet i les baranes catalanes" que *encara existí*/. Actualment, en aquest lloc solament hi ha un terreny, envoltat d'un mur, on està previst construir una guarderíA de planta baixa.



Davant aquesta situaciÃo, el portaveu de la FAVB s'ha compromès a "madurar" la possibilitat de prendre mesures penals contra els regidors Xavier Casas, Eugeni Forradellas i Jordi Portabella, que en la ComisiÃo d'Urbanisme
"van autoritzar aquesta permuta".

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat