Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Els estudiants insisteixen en la manca de solucions estructurals i alerten dels riscos de l’Acord de Corresponsabilitat:
27 oct 2006
logo_tc.gif
26/10/2006 · Barcelona

Un cop començat el curs 2006-2007, tot indica que aquest no es presenta gaire esperançador per lâalumnat català de secundària. Així ho considera el Sindicat dâEstudiants dels Països Catalans (SEPC), que constata que les mesures adoptades fins al moment âcom la LOE a nivell estatal o el Pacte per lâEducació a nivell principatí- âno semblen solucionar lâestat de baixa qualitat i desigualtat de la xarxa educativa, que pateixen sobretot els fills i filles dâorigen modestâ?, i reclamen al govern âvalentia i fermesa en la millora, promoció i foment de la xarxa pública de centres dâensenyamentâ?.

A banda de retards i deficiències en infrastructures, el SEPC denuncia que lâaplicació de la mesura de la sisena hora als centres de primària ha perjudicat lâensenyament mitjà, ja que sâha hagut dâabsorbir personal docent de secundària per tal de cobrir les places vacants i âla situació dâalarmaâ? que es vivia a les aules de primària. Per tot, denuncien que els elevats índexs de fracàs escolar âdades oficials parlen dâun 28% dâalumnes que no supera lâESO- i la precarització de la xarxa pública, âdestinada a adoptar una funció subsidiària de la xarxa concertada i dâalguns instituts públics de qualitatâ?, són conseqüència dâaquesta manca crònica dâinversió. Aquesta situació no minvarà amb lâAcord de Corresponsabilitat de lâanomenat Pla de millora per a lâeducació secundària del conseller Del Pozo. I és que, malgrat tenir certs aspectes interessants i positius, el SEPC considera del tot insuficients el paquet de mesures anunciat, ja que âels problemes del sistema educatiu català són estructurals i calen polítiques valentes que solucionin els problemes dâarrelâ?. Així, el fet dâatorgar més recursos a aquells instituts amb millors resultats farà que els âmillorsâ? centres rebutgin els estudiants amb necessitats educatives especials i que això elititzarà i fragmentarà socialment lâensenyament mitjà. Els recursos, diuen, sâhan de repartir segons el grau de necessitat de cada centre.

Tot això, a més de les reivindicacions pròpies del món universitari, és el que exigirà el SEPC a la vaga que es durà a terme el 16 de novembre a diverses ciutats dels Països Catalans i dâEuropa.

extret de: www.tribuna.cat
Mira també:
http://www.sepc.cat
http://www.tribuna.cat

This work is in the public domain
Sindicat